Szabas kojarzę z wyznawcami judaizmu, od piatku wieczora do oboty wieczora?
Teraz ostatnio "poluje" na jastrzębia za moim oknem, więc wstaje 0 6,30 - bo to jego czas:) moglabym pospć do 7,30:), czasem sama nie wierzę ale wstaję.
Szabas kojarzę z wyznawcami judaizmu, od piatku wieczora do oboty wieczora?
Teraz ostatnio "poluje" na jastrzębia za moim oknem, więc wstaje 0 6,30 - bo to jego czas:) moglabym pospć do 7,30:), czasem sama nie wierzę ale wstaję.
Oooooo widzę,że bedzie nas niedługo dwie, a ściślej dwa ranne ptaszki.Dla mnie kazdy powod jest dobry zeby wczesnie wstać-lubie to.
Szabas w gwarze myśliwskiej to własnie ten moment o ktorym pisalam.
Zeby nie było,że Bieszczady to zachwalam z powodu dobrych trunkow to napisze coś jeszcze co warte jest polecenia.
Burzliwa i bogata historia Bieszczad jest warta przypomnienia tym ktorzy ja znaja a tym ktorzy chca poznać polecam szlak tematyczny.
np Szlakiem Ikon,Szlakiem Architektury Drewnianej (park miniatur w Myczakowicach tam są cerkwie z całych Bieszczad) warto zahaczyć o bar Siekierezada w Cisnej,miejsc e śmiierci generała Świerczewskiego w Jabłonkach.
To narazie ku zachęcie.
Co tak dozujesz te Bieszczady. Chluśnij więcej ;-)))
Chlusne na miejscu w Siekierezadzie.
Ale nie siekierką ???? Nie będę się do Ciebie plecami odwracać ;-)))
No dobra, mówiąc żartem ( co muszę podkreślić żebym nie była posądzona o złośliwości ) mam szansę spędzić trochę czasu w Bieszczadach, gdzieś w okolicy Siekierezady ;-)))
Tak ????
Najbardziej z tego podoba mi sie brzuszek tej pani na zdjęciu ;-)))
No dobra, mówiąc żartem ( co muszę podkreślić żebym nie była posądzona o złośliwości ) mam szansę spędzić trochę czasu w Bieszczadach, gdzieś w okolicy Siekierezady ;-)))
Tak ????
Najbardziej z tego podoba mi sie brzuszek tej pani na zdjęciu ;-)))