To, że nie sprzeda, to ja wiem. Tylko czy te już wykupione nie mają jakichś wykluczeń w przypadku ogłoszonej pandemii, klęski żywiołowej czy czegoś w tym stylu.
To, że nie sprzeda, to ja wiem. Tylko czy te już wykupione nie mają jakichś wykluczeń w przypadku ogłoszonej pandemii, klęski żywiołowej czy czegoś w tym stylu.
Koszty leczenia chyba pokryją bo dlaczego niby mieliby nie pokryć?
A jak NFZ obejmuje pandemię?
Koszty leczenia tak, NFZ również. Ale Dorotee napisała, że np. ta, co ona ma nie obejmuje pandemii. Czyli nic ze zwrotu wszelkich dodatkowch kosztów.
Leczenie związane z koronawirusem w Polsce jest za darmo, nawet osobie nieubezpieczonej. PODOBNO w DE również. Ale nie tylko koronoawirus zagraża, są inne sytuacje, gdzie ubezpieczenie dodatkowe ma znaczenie. Nie podam szczegółów, bo trzeba by się wgłębić w przepisy, co nas obejmuje w ramach NFZ. A tu może się okazać, że obecnie firma ubezpieczeniowa może mieć kruczek, który jej pozwala umyć ręce..
Nie musisz odsyłać. Jeżeli termin wypowiedzenia jest taki jak w umowie to umowa i tak zostanie rozwiązana :-(
Co do działania Twojej firmy :bezradny:
Tak - dostałam wniosek, że to JA wnoszę o rozwiązanie umowy zawartej na czas określony za porozumieniem stron z dniem... (ostatni dzień wykonania usługi). Ale co ciekawe ten wniosek jest wypisany 2 tygodnie przed końcem mojego zlecenia, ale pod spodem podpis szefowej firmy, że wyraża zgodę na rozwiązanie umowy w powyższym terminie podpisane 2 dni wcześniej...
Tak - dostałam wniosek, że to JA wnoszę o rozwiązanie umowy zawartej na czas określony za porozumieniem stron z dniem... (ostatni dzień wykonania usługi). Ale co ciekawe ten wniosek jest wypisany 2 tygodnie przed końcem mojego zlecenia, ale pod spodem podpis szefowej firmy, że wyraża zgodę na rozwiązanie umowy w powyższym terminie podpisane 2 dni wcześniej...
Malgi na FB jest grupa Doradztwo migracyjne 4.0- opiekunowie i opiekunki w Niemczech bezpłatne porady prawne.