Z rodziną jestem w kontakcie.oni sami się tym interesują, ponieważ od 3lat współpracowali z firmą z Berlina a ta firma pośredniczyła do mojej firmy w Pl.
Z rodziną jestem w kontakcie.oni sami się tym interesują, ponieważ od 3lat współpracowali z firmą z Berlina a ta firma pośredniczyła do mojej firmy w Pl.
Jak napisać wypowiedzenie umowy. Czy należy to zrobić w konkretny dzień tygodnia czy miesiąca .trzeba podawać powód. Z góry dziękuję za pomoc.
Musisz tylko zachować termin wypowiedzenia , najczęściej dwutygodniowy. Powodu nie trzeba podawać.
Ok ale czy trzeba to zrobić np. ostatniego dnia miesiąca?
Raczej nie , można złapiesz Aniebeznazwy:-), ja piszę obojętnie kiedy. Chyba że masz coś w umowie?
Witam, mam zagwozdkę. Firma mimo mojego zgłoszenia do składek na ubezpieczenie chorobowe nie zgłosiła mnie i nie odprowadzała składek. Za niedługo wracam ze zlecenia i firma przysłała mi do podpisania wniosek o rozwiązanie umowy zlecenia z dniem ostatniego dnia w pracy. Nikt nic nie wspomniał o kwarantannie ani zapłaty za ten czas. Nadmieniam że umowę miałam na rok i miałam zamiar dalej współpracować z tą firmą. Proszę o poradę czy przekreślić datę zakończenia umowy i przedłużyć o 14 dni? Bo dopiero wtedy będę mogła przejść na ubezpieczenie zdrowotne od męża.
Witam, mam zagwozdkę. Firma mimo mojego zgłoszenia do składek na ubezpieczenie chorobowe nie zgłosiła mnie i nie odprowadzała składek. Za niedługo wracam ze zlecenia i firma przysłała mi do podpisania wniosek o rozwiązanie umowy zlecenia z dniem ostatniego dnia w pracy. Nikt nic nie wspomniał o kwarantannie ani zapłaty za ten czas. Nadmieniam że umowę miałam na rok i miałam zamiar dalej współpracować z tą firmą. Proszę o poradę czy przekreślić datę zakończenia umowy i przedłużyć o 14 dni? Bo dopiero wtedy będę mogła przejść na ubezpieczenie zdrowotne od męża.
Ubezpieczenie zdrowotne, tzw.ochrona ubezpieczeniowa, masz jeszcze ważne przez 30 dni od rozwiązania umowy, a więc o to się nie martw, spokojnie :kwiatek dla ciebie2:
Firma tak zrobiła bo według ustawy, która ma wejść w życie za czas kiedy nie będziemy pracować będzie musiała wypłacać nam pieniądze. Na ubezpieczenie męża możesz przejść od razu na kolejny dzień po rozwiązaniu umowy z firmą. Dlaczego uważasz, że dopiero po 14 dniach?
Zobacz w umowie jaki masz okres wypowiedzenia. Firma powinna się trzymac tych ustalen.
W umowie mam okres wypowiedzenia - 14 dni. A do ZUS na ubezpieczenie od męża będę mogła pojechać dopiero po obyciu kwarantanny - czyli po 14 dniach od powrotu.