Widzę, że masz bardzo zdrowy storczyk
A jaki to kolor ? , po wyglądzie liści wydaje mi sie na ciemny ..
Liście jędrne,zielone, zdrowe, ostatnio kwitł na biało ale teraz nie wypuszcza żadnych nowych pędów kwiatowych☹️
Musi odpocząć . Zakwitnie , widać, że bardzo mocny .Biały mówisz ? Pewnie dużo kwiatów było na pędzie .
Będąc we wtorek w Kolonii zaszłam do Zary. Z przymierzalni uciekłam ,ale zatrzymałam się na dłużej przy pachnidłach . Qrcze,ile tego tam jest ! I muszę powiedzieć,że wiele zapachów mi się podobało . Dwa nabyłam . Jeden to Immortal Vanilla,edp. Wzięłam mniejszą ,30 ml,jak nie będzie trafione,to nie tak szkoda,bo 12,95 euro. Trafione,już wypróbowałam . Zauważyłam że wraz z wiekiem zmieniają się moje preferencje zapachowe . Już nie lekkie,słońcem,wiatrem i owocami pachnące ,ale cięższe ,wyraziste,powoli przechodzące do ostatecznej nuty zapachowej . Drugie to Magnificently Dubai . Ja prawie cały rok na nie polowałam ! Będąc latem w Sopocie,chodziłam sobie raniutko ,po spacerze nad morzem,do jednej z kawiarni,blisko molo,na pyszną kawkę . Codziennie przychodziła tam też inna miłośniczka kawy,od rana elegancka ,z delikatnym makijażem i pięknie pachnąca ,mniej więcej w moim wieku . Nie wytrzymałam i zapytałam czym pachnie. No i to była edp z Zary,Dubai właśnie . Szukałam w sklepach,zaglądałam do sklepu online,nie było . Był London(też ok,ale aż za mocny jak dla mnie),,New York ,Tokio,a Dubaju niet . A we wtorek nabyłam ,100ml za 29,95 euro. I bardzo się cieszę :-)
Dużo . I dwa pędy kwiatowe miał :-)
Ja zamierzam swoje zasilić nawozem , chyba wystarczy im glodu przez parę miesięcy. Widzę już gdzie nie gdzie zaczątki pędów kwiatowych, bo one są z ostrym czubkiem
Te obłe to korzenie , które też mnie cieszą, oznacza, że roślina zdrowa .
I znów się czegoś nowego nauczyłam ,dziękuję :-). Pobiegłam zobaczyć czy "obłe" korzenie są . W dwóch storczykach są,a w jednym nie ma:-(,może jakiejś reanimacji potrzebuje? A nawóz,to taki specjalny do storczyków ?