21 kwietnia 2016 09:47 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2Lato się zbliża, słońce świeci coraz mocniej, czas się chronić przed nim dziewczynki:)
Wiadomo nie od dziś, że najlepszym kremem przeciwzmarszczkowym jest filtr słoneczny, a ja Wam przedstawiam mój ulubiony i tak szybko go na żaden inny nie zmienię. Z prawej macie stare opakowanie, z lewej nowe - Vichy co roku zmienia trochę opakowanie swoich filtrów. Mam wersję dla cery tłustej, a wyjątkowość tego kremu polega na tym, że nie bieli, twarz się po nim nie świeci - rzeczywiście matuje cerę. Dla osób ze suchą skórą może nie być dobry - dla nich jest wersja inna, ale tamtej nie próbowałam, więc nic nie powiem. Nadaje się świetnie pod makijaż, nie roluje się. Miałam filtry z innych, też dobrych firm i tak świetne nie były - po pierwsze wszystkie bieliły (niektóre niemal niezauważalnie, ale jednak), po drugie twarz się po nich błyszczała, jeden strasznie się rolował, jak się podkład na niego nakładało. Tyle peanów.
Drugi kosmetyk to masło do ciała z Rossmanna z serii wellness&beauty - już na pewno więcej niż rok ich używam i są fajne - ładnie pachną (jest kilka wersji zapachowych), dobrze skórę nawilżają i są niedrogie - kupuję je zawsze w Polsce w promocji po 12 zł za 200ml (promocje są często). W Niemczech jest chyba nawet więcej wersji dostęnych, ale tutaj kosztują one coś koło 5 euro, więc mało się opłaca.

Dziękuję, bo dzięki Tobie mogę się dowiedzieć ciekawych rzeczy.Inaczej jest jak ktoś wyprobowal i poleca ,a inaczej jak słucha się ,czy czyta reklamy.Tam wszystko jest super..
Interesuje mnie ten krem z Vichy ,a konkretnie ile kosztuje tak w przyblizeniu w De.Wiadomo,
,ze ceny sa rozne..Pisz o swoich ,,wynalazkach",bo moze wiecej osob skorzysta..