Zgon podopiecznego - Wasze doświadczenia

27 czerwca 2014 21:13
MeryKy

Jak mój pdp zmarł około 22 to dopiero na drugi dzień po południu go zabrali. Tez tak sobie przebywałam sama  z św. pamięci pdp. Trzymaj sie bo nie jest to przyjemne.

Juz po wszystkim.Zabrali mojego Pana
27 czerwca 2014 21:18
ORIM

Juz po wszystkim.Zabrali mojego Pana

No to ma szczęście w nieszczęsciu. Ja takiego nie mialam ;(
27 czerwca 2014 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
Czytam Was kochani i tez musze powiedziec ..wrociłam z klinki i moja pani tez lezy w agonii ,ciepi strasznie mam nadzieje ze jej dzieci zdaza do jutra przyjechac,byłam juz przy smierci osoby w de przed paroma laty,ale psychika pomału mi siada,coz zrobic takie jest nasze życie na tej ziemi...pozdrawiam wszystkich
28 czerwca 2014 12:13
ania37

ORIM wyrazy współczucia

Oriom przykro mi :(
29 czerwca 2014 17:58
Mam pytanie czy ktoś miał tak że po śmierci PDP należy się urlop jeżeli stało się to podczas kontraktu ?
29 czerwca 2014 18:52 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Też byłam kilkakrotnie w ostatnich minutach zycia z pdp,ale nigdy nie trzymalam za reke.Uwazam,że w tym czasie  odchodzaca osoba powinna być sama.Zabezpieczam spokoj i czekam.Jezeli musze,bo  bym wolała nie byc w tym czasie przy łózku osoby,ktora odchodzi.Nie mialam przypadku,że to trwało chwilę,czesto to trwa godzinami, to jest zbyt intymne i roznie bywa.Chodzi mi o zachowanie tej osoby.

Może nawet nie tyle sama ,a z bliskimi -na pewno nie z obcą osobą, jaką jest opiekunka:(A tu,niestety to nagminne.....
29 czerwca 2014 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Może nawet nie tyle sama ,a z bliskimi -na pewno nie z obcą osobą, jaką jest opiekunka:(A tu,niestety to nagminne.....

Ja napewno zażyczę sobie samotnosci w ostatnich chwilach.Widziałm już rozne zachowania.Wole,żeby bliscy mi nie musieli wymazywac tego z pamięci.Wole jak zapamietaja mnie taka jaka jestem w stanie swiadomości.
29 czerwca 2014 19:35
Umarło w mojej obecności podczas pracy w szpitalu bardzo dużo pacjentów i może 2-3 osoby chciały byc same w tej ostatniej godzinie....To jest tak indywidualna sprawa,ze dopóki nie dotyczy człowiek nie wie jak się zachowana,nawet jeśli wcześniej mówił coś innego.Ja tez nie wiem i mam nadzieje ,że po prostu sobie zasnę...
29 czerwca 2014 20:10 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Mam pytanie czy ktoś miał tak że po śmierci PDP należy się urlop jeżeli stało się to podczas kontraktu ?

Nic mi o tym nie wiadomo, w mojej firmie nie, watpie zeby w innych nalezal sie urlop, zwyczajnie albo nowy kontrakt albo na chatke.
29 czerwca 2014 22:00 / 4 osobom podoba się ten post
steni

Hmm. W ubiegłym miesiącu zmarła moja pdp. Byłam z nią prawie do końca, prawie bo wyjechałam na 10 dni przed jej śmiercią. Zażyczyła sobie tego rodzina. Błam u mojej pdp ponad rok. Uznali, że w ostatnich chwilach oni będą z matką, a mi należy się urlop. Mimo, że nie byłam pełnego miesiąca u pdp to dostałam wynagrodzenie za cały miesiąc ale tylko dlatego, że zażyczyła sobie tego rodzina i wystąpiła z taką prośbą do agencji. Nie sądziłam, że faktycznie otrzymam kasę za dni, które spędziłam w domu ale dostałam. 
29 czerwca 2014 22:52
Alina

Hmm. W ubiegłym miesiącu zmarła moja pdp. Byłam z nią prawie do końca, prawie bo wyjechałam na 10 dni przed jej śmiercią. Zażyczyła sobie tego rodzina. Błam u mojej pdp ponad rok. Uznali, że w ostatnich chwilach oni będą z matką, a mi należy się urlop. Mimo, że nie byłam pełnego miesiąca u pdp to dostałam wynagrodzenie za cały miesiąc ale tylko dlatego, że zażyczyła sobie tego rodzina i wystąpiła z taką prośbą do agencji. Nie sądziłam, że faktycznie otrzymam kasę za dni, które spędziłam w domu ale dostałam. 

Tak z tym sie zgodze, wszystko zalezy od rodziny, przeciez to oni placa. Ale z firmy zaden urlop , jeszcze w dodatku platny sie nie nalezy, ja jeszcze o takim przypadku nie slyszalam.
29 czerwca 2014 22:58
Dzieki za wypowiedzi tak się tylko spytałam .A rodzina tzn. syn mimo że był bardzo zadowolony z mojej opieki nad mamą
tego nie zaproponował ,no ale ja byłam tylko 5 tyg.
Pozdrawiam wszystkich -jak dobrze Was !!! mieć!!!!
29 czerwca 2014 23:04
steni

Dzieki za wypowiedzi tak się tylko spytałam .A rodzina tzn. syn mimo że był bardzo zadowolony z mojej opieki nad mamą
tego nie zaproponował ,no ale ja byłam tylko 5 tyg.
Pozdrawiam wszystkich -jak dobrze Was !!! mieć!!!!

O urlopie to raczej nie slyszalem.jesli jednak chcesz zostac troszke dluzej  to mozesz powiedziec ze chcesz zostac do pogrzebu.
29 czerwca 2014 23:21
tak tylko pogrzebu nie ma syn odbiera urne z mamą w pociąg i jedzie do siebie i tam zrobi pogrzeb
29 czerwca 2014 23:23
Steni-jedx do domu,odpocznij!