Nerwobóle, Kopfschmerzen i inne bóle

06 maja 2014 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Mój syn ma podobne problemy ... Pierwsze zapalenie ucha w wieku 8-miu miesiecy... Oczywiście laryngolog przepisał antybiotyki, ale on je od razu zwymiotował... Ja nie wiedząc co robić zakropiłam mu te uszy ziołami szwedzkimi - to był okres, w którym bez przerwy szukałam jakiegoś panaceum.... Krople lekko podgrzałam (żeby nie były zimne dla ucha) i normalnym zakrapiaczem wkrapiałam co dwie godziny, a póżniej coraz rzadziej jak ból ustąpił.... Oczywiście poszłam na kontrolna wizytę do ralyngologa...  Ponieważ często przy katarze jednak nawracało mu to zapalenie uszu (włacznie z zapaleniem ucha środkowego) stosowałam ciagle ta samą metodę - szłam do laryngologa, ale juz pomijałam próby podawania antybiotyków tylko od razy stosowałam zioła szwedzkie, a póżniej szłam na wizytę kontrolną i  z a w s z e  było ok.  Syn w tym roku skończy 24 lata W ciągu swojego życia miał min. 5 razy zapalenie uszu ostatnie jakies dwa lata temu i tylko ostatnim razem nie byliśmy u laryngologa tylko od razy zaczęliśmy od tych ziół... Dodam ,że kazdej osobie, której poleciłam ta metodę na ból ucha ona pomogła ... można tylko być tu ostrożnym gdy są jakieś mechaniczne uszkodzenia, lub zniszczenie bębenka....)))

Dzieki Danusiu,tez chodze do laryngologa zawsze słysze to samo: jest wszystko w porzadku.Wypróbowac mozna,ale po tej akupresurze przestało mnie łapać.Może na zawsze.Oby!
09 września 2014 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Pomocy!!! Mam ból żołądka od kilku dni.... problem od samej GÓRY do samego DOŁU. Z samego rańca piecze w ustach ..rura pali w brzuchu balon i na końcu korek. Piję mięte i pokrzywę ale bez skutku.. Znacie jakiś niemiecki specyfik... do domu jeszcze tydzień a ja już muszę coś poradzić.
09 września 2014 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
Bożenka

Pomocy!!! Mam ból żołądka od kilku dni.... problem od samej GÓRY do samego DOŁU. Z samego rańca piecze w ustach ..rura pali w brzuchu balon i na końcu korek. Piję mięte i pokrzywę ale bez skutku.. Znacie jakiś niemiecki specyfik... do domu jeszcze tydzień a ja już muszę coś poradzić.

Oj pomieszało mi się.Dałam plusa,zamiast zacytować:)Kup Omep w aptece,jest bez recepy,pomoże.:)
09 września 2014 11:04
Bożenka

Błyskawicznie działającego nie znam, ale może siemie lniane spróbuj?
09 września 2014 11:04
Bożenka

Przeciez nie dam Ci laika bo Ci wspołczuje.Kup sobie herbate z senesem w Edece jest to Abfuhrtee.Zaparz sobie 2 albo 3 saszetki i masz problem z glowy.
09 września 2014 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki ogromne. Dzisiaj polecę i kupię i herbatkę i omep... a siemię mam ale jestem uczulona niestety.
09 września 2014 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
Bożenka

Miety absolutnie -tylko wzmaga pieczenie w "rurze" Wex jakieś Manti ,Reni-na zgagę ,czy cos podobnego i ten OMEP co Tina podała kup.Senes bym odradzaął -może za gwałtownie zadziałać.Jak masz problem z korkiem ,spróbuj jak dasz radę na czczo codziennie łyżkę oliwy lub oleju połknąc-paskudne ,ale skuteczne.
09 września 2014 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
Bożenka

ani mięta ani pokrzywa ani oleje ani nic innego.na to już ciut za późno .  Skoro jak piszesz jesteś zaczopowana :)/ a nie masz chronicznych zaparć /  to cały ból i zgaga jest wynikiem tego , że jelita są pełne . Musisz najpierw je opróżnić : najpierw herbatka z kopru włoskiego / Fenchel Tee / podwójna dawka / dwie saszetki / na połowę kubka wody , wcześniej w aptece nabyć czopki glicerynowe / Glycerin Zaepfen / po godzinie od wypicia herbetki z kopru - uzyć czopek zgodnie z instrukcją :) nie podwójnie . Zaczekać na działanie , opróżnić się i wtedy mozna przez jakieś 2 dni na czczo wypić łyżkę Liquid Parafin / apteka / Na 100 % po 2-3 dniach wszystko wróci do normy .
09 września 2014 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Miety absolutnie -tylko wzmaga pieczenie w "rurze" Wex jakieś Manti ,Reni-na zgagę ,czy cos podobnego i ten OMEP co Tina podała kup.Senes bym odradzaął -może za gwałtownie zadziałać.Jak masz problem z korkiem ,spróbuj jak dasz radę na czczo codziennie łyżkę oliwy lub oleju połknąc-paskudne ,ale skuteczne.

Potwierdzam,skuteczna metoda.U mojego syna działała,jak po operacji przepukliny nie mógł za bardzo się nadymać,a miał zaparcie.
Jak korek uparty,to i dwie łyżki nie zaszkodzi.
09 września 2014 11:32
tina 100%

Potwierdzam,skuteczna metoda.U mojego syna działała,jak po operacji przepukliny nie mógł za bardzo się nadymać,a miał zaparcie.
Jak korek uparty,to i dwie łyżki nie zaszkodzi.

Olej skutecznie stosowaliśmy u pacjentów w trakcie czy po chemioterapii.Jak juz nic innego nie dzialało to olej na czczo zawsze dawał pozytywne efekty.Parafina tez pomoże-to i to tłuszcz plynny-sprawia "posuwistość" w jelitach .Nie draźni,tworzy swoisty "film" na ściankachno i na ból zołądka takze skuteczny.Herbatka koperka na pewno odgazuje co tez ważne :)Cos Ty,Bozenko,dziecko drogie jadła,ze Cię tak zatkaąło na amen?Kamienie?????
09 września 2014 11:34
Nie potwiedzam,poniewaz kilkakrotnie probowałismy z moim pdp stosowac ta metodę i nie było skutku.Kazdy układ trawienny reaguje inaczej.Ale Renatka masz olej pod ręka to probowac możesz.Zdrowka,zdrowka:)
09 września 2014 11:39 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Nie potwiedzam,poniewaz kilkakrotnie probowałismy z moim pdp stosowac ta metodę i nie było skutku.Kazdy układ trawienny reaguje inaczej.Ale Renatka masz olej pod ręka to probowac możesz.Zdrowka,zdrowka:)

W chorobie Parkinsona to motoryka jelit jest zaburzona,to olej,czy parafina mogą już nie pomóc.Trzeba cięzkie działa wytoczyć:)Ale u ludzi zdrowych to skuteczna metoda:)
09 września 2014 11:39
Bożenka, na szybko to się najedz śliwek suszonych i popij dużą ilością wody,zawsze na noc moczę 6-7 śliwek w wodzie ,rano to zjadam na czczo i jest pozytywnie. Kup Lactulosum,też dziala.Niewiem czy tu jest na receptę ,czy bez.
09 września 2014 11:50
tina 100%

W chorobie Parkinsona to motoryka jelit jest zaburzona,to olej,czy parafina mogą już nie pomóc.Trzeba cięzkie działa wytoczyć:)Ale u ludzi zdrowych to skuteczna metoda:)

Ale ja nie pisalam o Parkonsonie:(
09 września 2014 11:54
Evvex

Bożenka, na szybko to się najedz śliwek suszonych i popij dużą ilością wody,zawsze na noc moczę 6-7 śliwek w wodzie ,rano to zjadam na czczo i jest pozytywnie. Kup Lactulosum,też dziala.Niewiem czy tu jest na receptę ,czy bez.

Chyba bez.U nas w Polsce jest bez recepty,to w Niemczech chyba też.Zresztą w aptece powiedzą.