Bea,
moge być Twoją opiekunką?
Plizzz....
Zostawię nawet to moje super miejsce.
Bea,
moge być Twoją opiekunką?
Plizzz....
Zostawię nawet to moje super miejsce.
Więcej wiecie, jesteście doświadczone. Może kiedys będę takie aneksy podpisywał bez mrugnięca okiem, ale na razie nie. Też mi sie wszystkow tej firmie podobało, umowa była juz podpisana, tylko porwana po przeczytaniu tego aneksu.
Popracuję najpierw, poznam firmy, zobaczymy.
Do tej pory opiekowałem sie tylko ojcem i znim aneksów karnych nie podpisywałem ;)
Pozdrawiam
rozmawialam raz z koordynatorka z Niemiec na temat tych kar to mi powiedziala ze firmy musza miec straszaka bo rozne opiekunki sie trafiaja, chodzi o alkohol.Raz jechalam do Wloch i jechala pani kompletnie pijana opiekowac sie babcia, no i nie dojechala wysadzili ja na granicy. zabrala ja policja.
Dokładnie jak pisze Andrea. Ja mam to samo w umowie Prowincjusz, ale zwróć uwagę na to że tam są kary głównie za łamanie prawa karnego, a jaki człowiek robi takie rzeczy? Przecież tutaj na forum nawet są opisywane przypadki co robią zmiennicy i też bym nie chciał być w skórze agencji, która za to ponosi odpowiedzialność przez to że ktoś się upije, zaniedba, czy nie udzieli pomocy podopiecznemu. Jak ktoś np. samowolnie opuści na ponad dobę staruszka i zostawi go bez opieki, to może się to nawet skończyć jego śmiercią. Jak robisz swoje w pracy, to nie masz się czego bać.
...no to się Aterima nie popisała,a mieli kiedyś całkiem przyazwoite zasady:(((
Proszę dokładnie przeczytać moj pierwszy komentarz:) Pijaństwo, nieodpowiedzialność itp, to sytuacje oczywiste, co jednak z karą za niesprecyzowane "złamanie poufności " w wysokości 10- krotnego miesięcznego wynagrodzenia ??? Kodeks karny- OK, ale niech mnie ktoś "wrobi" w jakąś intrygę, poskarży się nieżyczliwy członek rodziny..Komu uwierzy Firma ? To oczywiście teoretyczne sytuacje, ale komu to służy ?
Ech, zostawmy to : DZIŚ MÓJ PIERWSZY DZIEŃ W PRACY W NIEMCZECH :)
Pozdrawiam wszystkiech, trzymajcie kciuki :)
Proszę dokładnie przeczytać moj pierwszy komentarz:) Pijaństwo, nieodpowiedzialność itp, to sytuacje oczywiste, co jednak z karą za niesprecyzowane "złamanie poufności " w wysokości 10- krotnego miesięcznego wynagrodzenia ??? Kodeks karny- OK, ale niech mnie ktoś "wrobi" w jakąś intrygę, poskarży się nieżyczliwy członek rodziny..Komu uwierzy Firma ? To oczywiście teoretyczne sytuacje, ale komu to służy ?
Prowincjusz to nie chodzi chyba firmie o wrabianie w intryge . Wiele firm ma podobnego typu zapisy i tutaj chodzi o to ze chronienie danych klienta zapobiega w przyszlosci roznym sytuacjom na przyklad jak znajda klienta to inna firma albo opiekuni moga skorzystac a firma traci to co ugrala wyszukujac klienta . Ten nasz opiekunkowy rynek jest dosyc agresywny wiec firmy sie musza zabezpieczac . Tez mysle ze jak jestes uczciwy i odpowiedzialny to nie masz sie czego obawiac . Nie mysle zeby ktos na sile chcial Cie wrabiac w jakies kary.Trzymam kciuki zeby Ci sie dobrze pracowalo i zagladaj do nas czesciej na forum . Tutaj meski punkt widzenia jest na wage zlota .
Jak mowisz to twoj pierwszy dzien wiec co sie martwisz za wczasu,napewno chcesz wiedziec wszystko jak i co ale takie pytania trzeba w firmie zadac,lub poszukac takiej gdzie takich klałzur nie ma takie tez sa ,ale dasz rade nie łam sie za wczasu!!!