Komputerowe SOS

01 sierpnia 2014 15:01
Problem mam jakiś dziwny.
Nie mogę zainstalować skypa! 
Stara wersja jakimś cudem sama mi się odinstalowała a nowa w ogole nie chce wchodzić. Plik mam pobrany ale z uruchomieniem dziwolągi w komunikatach - wystąpił problem z polączeniem z serwerem skypa i d.pa blada. Nie idzie dalej nic. 
Czy syst. operacyjny lapka ma coś do tego? 

Bo mój lapek już od dawna mnie wkur. i po następnym zjeździe kupię nowy; przeglądarka się wiesza, ale wirusów brak. Albo zrobię defragmentację, co?
01 sierpnia 2014 15:19
lena7

Problem mam jakiś dziwny.
Nie mogę zainstalować skypa! 
Stara wersja jakimś cudem sama mi się odinstalowała a nowa w ogole nie chce wchodzić. Plik mam pobrany ale z uruchomieniem dziwolągi w komunikatach - wystąpił problem z polączeniem z serwerem skypa i d.pa blada. Nie idzie dalej nic. 
Czy syst. operacyjny lapka ma coś do tego? 

Bo mój lapek już od dawna mnie wkur. i po następnym zjeździe kupię nowy; przeglądarka się wiesza, ale wirusów brak. Albo zrobię defragmentację, co?

A jaki masz system operacyjny?

1. wejdź w panel sterowania --> programy sprawdź czy tam masz Skype (jeśli tak, to odinstaluj), przeskanuj CClaeanerem (skan podstawowy + rejestr).
2. Usuń folder "Skype" z C:/Program Files/ + CCleaner - skan j.w. 
3. Pobierz i zainstaluj na nowo http://www.skype.com/pl/download-skype/skype-for-computer/
01 sierpnia 2014 15:40
Gabrysia

A jaki masz system operacyjny?

1. wejdź w panel sterowania --> programy sprawdź czy tam masz Skype (jeśli tak, to odinstaluj), przeskanuj CClaeanerem (skan podstawowy + rejestr).
2. Usuń folder "Skype" z C:/Program Files/ + CCleaner - skan j.w. 
3. Pobierz i zainstaluj na nowo http://www.skype.com/pl/download-skype/skype-for-computer/

Zrobiłam to wszystko a nadal mam taki sam komunikat:
"wystąpił problem w łączeniu z naszym serewrem. aby pobrać alternatywną wersję kliknij "pobierz" i klikam i ciągle ten sam komunikat.

01 sierpnia 2014 16:09
lena7

Zrobiłam to wszystko a nadal mam taki sam komunikat:
"wystąpił problem w łączeniu z naszym serewrem. aby pobrać alternatywną wersję kliknij "pobierz" i klikam i ciągle ten sam komunikat.

Lenka, a w końcu jaki masz system.......to jakaś wielka tajemnica? :)))
- jaki masz antywir?, czy z zaporą? ...może blokuje?
- pobiera się plik instalacyjny do końca?

01 sierpnia 2014 16:32
Gabrysia

Lenka, a w końcu jaki masz system.......to jakaś wielka tajemnica? :)))
- jaki masz antywir?, czy z zaporą? ...może blokuje?
- pobiera się plik instalacyjny do końca?

Win XP, avast! Taaak! racja! ja mam adblocka w chromie i Mozilli! o fuck! padło mi na mózg i zawracam d.pe tu na forum! zaraz go odłączę i dam znać jak poszło ze skypem. :)

edit: to samo :(
nie wiem. już brak mi cierpliwości. Zadzwonię do kuzyna żeby przyjechał. On stary haker to mi zaraz pół kompa oczyści i będzie śmigać.
01 sierpnia 2014 16:40
lena7

Win XP, avast! Taaak! racja! ja mam adblocka w chromie i Mozilli! o fuck! padło mi na mózg i zawracam d.pe tu na forum! zaraz go odłączę i dam znać jak poszło ze skypem. :)

nie wiem. już brak mi cierpliwości. Zadzwonię do kuzyna żeby przyjechał. On stary haker to mi zaraz pół kompa oczyści i będzie śmigać.

Win XP goły? ......powinien być Win XP z dodatkiem Service Pack 3
Na "golca" raczej nie uda ci się zainstalować.

Adblock nie powinien przeszkadzać (ale spróbuj wyłączyć), Avast - też nie blokuje.
Pobiera ci się plik instalacyjny do końca? - powinno być ok. 27,1MB
01 sierpnia 2014 16:45
Gabrysia

Win XP goły? ......powinien być Win XP z dodatkiem Service Pack 3
Na "golca" raczej nie uda ci się zainstalować.

Adblock nie powinien przeszkadzać (ale spróbuj wyłączyć), Avast - też nie blokuje.
Pobiera ci się plik instalacyjny do końca? - powinno być ok. 27,1MB

Sprawdziłam - z Service Packiem mam. I nawet 3 też stoi :)
Ściąga mi się ok 33 MB. Calość. 
Klikam na uruchom a potem mieli i mieli i dostaję ten komunikat o niemożności połączeniem się z serwem skypa. 

01 sierpnia 2014 16:51
lena7

Sprawdziłam - z Service Packiem mam. I nawet 3 też stoi :)
Ściąga mi się ok 33 MB. Calość. 
Klikam na uruchom a potem mieli i mieli i dostaję ten komunikat o niemożności połączeniem się z serwem skypa. 

Coś blokuje .....tylko co?

masz 2 rozwiązania: 
1) poczekać na kuzyna-hakera :):):)
2) jak jesteś niecierpliwa:
-na czas instalacji wyłączyć zaporę Windowsa (ewent. dodać Skypa do wyjątków), to samo z Avastem,
-sprawdzić resztę danych technicznych:
powinno być:

Procesor
Co najmniej 1 GHz

Pamięć RAM
Co najmniej 256 MB

Dodatkowe oprogramowanie
DirectX w wersji 9.0 lub nowszej

01 sierpnia 2014 16:58
lena7

i dobrze ze nie dziala jak trzeba ha ha.Masz URLOP !!! Do ludzi,na slonce a nie przed lapkiem sleczysz.Nie jestes w DE
01 sierpnia 2014 17:04
ORIM

i dobrze ze nie dziala jak trzeba ha ha.Masz URLOP !!! Do ludzi,na slonce a nie przed lapkiem sleczysz.Nie jestes w DE

jakie słońce? Od czw pada i pochmurno.
Picia mam dość :P Dziś strajkuję i nigdzie nie idę.
Jutro mam tłum w chałupie. Nie opłaca się sprzątać :DDDDDDDD
01 sierpnia 2014 17:09
Gabrysia

Coś blokuje .....tylko co?

masz 2 rozwiązania: 
1) poczekać na kuzyna-hakera :):):)
2) jak jesteś niecierpliwa:
-na czas instalacji wyłączyć zaporę Windowsa (ewent. dodać Skypa do wyjątków), to samo z Avastem,
-sprawdzić resztę danych technicznych:
powinno być:

Procesor
Co najmniej 1 GHz

Pamięć RAM
Co najmniej 256 MB

Dodatkowe oprogramowanie
DirectX w wersji 9.0 lub nowszej

Mam to wszystko. :)
Mój kuzyn zagramanicą :( Wlaśnie się dowiedziałam od ciotki. 
No to poczekam na niego :))))))))

Ale ja to se kupię ultrabooka jak zjadę nast. razem w grudniu. Albo coś podobnego. 
Mój Dell mnie już wkur.
01 sierpnia 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

jakie słońce? Od czw pada i pochmurno.
Picia mam dość :P Dziś strajkuję i nigdzie nie idę.
Jutro mam tłum w chałupie. Nie opłaca się sprzątać :DDDDDDDD

No i dobrze ze bedziesz miala gosci.Narescie ludzkim glosem do mnie mowisz ha ha.I ja nie mowie ze masz sprzatac.Ot nawyki ze szteli ha ha Jak nie ma co robic to sobie posprzatam ha ha
01 sierpnia 2014 17:20
ORIM

No i dobrze ze bedziesz miala gosci.Narescie ludzkim glosem do mnie mowisz ha ha.I ja nie mowie ze masz sprzatac.Ot nawyki ze szteli ha ha Jak nie ma co robic to sobie posprzatam ha ha

Cały czas mówię ludzkim głosem tylko to co najistotniejsze przemilczam na forum :))))))))))))))))))))))

01 sierpnia 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Mam to wszystko. :)
Mój kuzyn zagramanicą :( Wlaśnie się dowiedziałam od ciotki. 
No to poczekam na niego :))))))))

Ale ja to se kupię ultrabooka jak zjadę nast. razem w grudniu. Albo coś podobnego. 
Mój Dell mnie już wkur.

Jak lapek ma w miarę dobre parametry - dysk, procesor, RAM, karta graficzna ......to może nie warto kupować nowego?  
Jest kuzyn-haker ....warto na niego poczekać i niech ci zainstaluje Windę 7 ewent.8 (niektórzy jej nie znoszą)
XPek już nie ma wsparcia - stąd mogą być twoje problemy 

No chyba, że chcesz coś z wodotryskami :) :D :D
01 sierpnia 2014 17:23
lena7

Cały czas mówię ludzkim głosem tylko to co najistotniejsze przemilczam na forum :))))))))))))))))))))))

Jasne ha ha Skype nie moge !!! laptop !!!! Antyvirus !!!! Moj Boze mloda kobieta a laptop nie dziala hihi