Komputerowe SOS

02 lipca 2014 22:15
ivanilia40

Może w google wpisz typ lapka i znajdziesz może jakąś instrukcję gdzie są śrubki,albo zrób forkę klapki i wrzuc na forum to może ktoś z nas znajdzie?

Kurde !!  znalazłam, krok po kroku ;-)))  Rano podejdę do tego, bo teraz to już się spanko dobija. 
04 lipca 2014 20:20
Już drugi raz mi się wyświetlił komunikat pt. alert zabezpieczeń. I dalej:
Nie można zweryfikować tożsamości tej witryny sieci weeb lub integralnego połączenia. ten certyfikat zabezpieczeń pochodzi od zaufanego urzędu certyfikacji, data certyfikacji jest ważna, nazwa zabezpieczeń jest nieprawidłowa lub niezgodna z nazwą witryny. Potem pytania czy chcesz kontynuować.

O co to chodzi, bo ja laik i pragnę tylko przeżyć tutaj jeszcze z netem 3 tygodnie.
ten komunikat mam zaraz po instalacji Windowsa.
04 lipca 2014 22:27
efka66

Już drugi raz mi się wyświetlił komunikat pt. alert zabezpieczeń. I dalej:
Nie można zweryfikować tożsamości tej witryny sieci weeb lub integralnego połączenia. ten certyfikat zabezpieczeń pochodzi od zaufanego urzędu certyfikacji, data certyfikacji jest ważna, nazwa zabezpieczeń jest nieprawidłowa lub niezgodna z nazwą witryny. Potem pytania czy chcesz kontynuować.

O co to chodzi, bo ja laik i pragnę tylko przeżyć tutaj jeszcze z netem 3 tygodnie.
ten komunikat mam zaraz po instalacji Windowsa.

Komunikat dotyczy przegladarki, ktorej uzywasz. Po uruchomieniu sie systemu startuje Twoja domyslna przegladarka, nie wiem, jaka masz ustawiona. Przegladarka ma w pamieci podrecznej historie odwiedzanych stron. Rada: wyczysc pamiec podreczna przegladarki/przegladarek, wyczysc historie. Ten komunkat nie jest zadnym zagrozeniem. Ktoras z odwiedzanych przez Ciebie stron ma zly certyfikat zabezpieczen.
04 lipca 2014 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Komunikat dotyczy przegladarki, ktorej uzywasz. Po uruchomieniu sie systemu startuje Twoja domyslna przegladarka, nie wiem, jaka masz ustawiona. Przegladarka ma w pamieci podrecznej historie odwiedzanych stron. Rada: wyczysc pamiec podreczna przegladarki/przegladarek, wyczysc historie. Ten komunkat nie jest zadnym zagrozeniem. Ktoras z odwiedzanych przez Ciebie stron ma zly certyfikat zabezpieczen.

Och, jak czekałam na takie słowa:) Parę dni temu miałam ten komunikat i dzis znów, ale jak to nie jest zagrożenie, to juz spokojna jestem. Dziękuję:)
05 lipca 2014 15:03
Mój lapek dalej się przegrzewa. Chyba trzeba w PL oddać go do czyszczenia a nie tylko gadać o tym. Jak wrócę, we wrześniu to go oddam, jak bum,bum,bum !!!!!
06 lipca 2014 14:27 / 2 osobom podoba się ten post
Żeby się ich pozbyć musisz się ze skypa wylogować.Za bardzo klikałaś przy otwieraniu skypa,dlatego otworzył się "potrójnie".Jedno konto otworzyło się prawidłowo,a dwa następne już program zakwalifikował jako próbę włamania się,dlatego tak się zrobilo.Przechodziłam przez to,klikneło mi się za wiele razy i skype dwa razy mi się otworzył z takim samym komunikatem jak u Ciebie.Trzeba się wylogować i zamknąć program i otworzyć na nowo,albo zrestartować komputer.Skyp się czasem "wiesza",to jest program,który zużywa duzo pamięci operacyjnej.
06 lipca 2014 15:15 / 1 osobie podoba się ten post
Teraz to się Andrea "zafstydziłam";)))
18 lipca 2014 17:40
Mam duży problem z zastępczym lapkiem z giełdy. Kupiłam go tylko na ten wyjazd, do konca mam niestety jeszcze 50 dni :(
Od wczoraj jestem w sieci tylko na kablu, a kabel tylko w moim mieszkaniu, nie u podopiecznych.

Podejrzewam się o pochopną zgodę na odinstalowanie niebezpiecznego wg Avastu dodatku do przeglądarki tj. Site Matcher. Może jeszcze coś przy tym upale sknociłam i zostałam bez bezprzewodowego internetu. Nie znam hasła do zameldowania się ponownie, bo po przyjeździe wcisnęłam tylko na routerze - Anmelden i już miałam bezprzewodowy.  Teraz ani Anmelden, ani restart routera nic mi nie dały, pewnie powinnam sobie zainstalować jakiś sterownik, ale jaki?
Liczę na waszą wiedzę, bo ja mam teraz tylko panikę w oczach.

Lecę do pdp.
Kładę spać moją parkę ok.22.30. Może zajrzę wcześniej, ale nie mam pewności.

18 lipca 2014 17:50
hagia

Mam duży problem z zastępczym lapkiem z giełdy. Kupiłam go tylko na ten wyjazd, do konca mam niestety jeszcze 50 dni :(
Od wczoraj jestem w sieci tylko na kablu, a kabel tylko w moim mieszkaniu, nie u podopiecznych.

Podejrzewam się o pochopną zgodę na odinstalowanie niebezpiecznego wg Avastu dodatku do przeglądarki tj. Site Matcher. Może jeszcze coś przy tym upale sknociłam i zostałam bez bezprzewodowego internetu. Nie znam hasła do zameldowania się ponownie, bo po przyjeździe wcisnęłam tylko na routerze - Anmelden i już miałam bezprzewodowy.  Teraz ani Anmelden, ani restart routera nic mi nie dały, pewnie powinnam sobie zainstalować jakiś sterownik, ale jaki?

Lecę do pdp.

Masz dostep do rutera wiec 1 - z tylu jest chaslo dostepu ( zestaw liczb)
2 - jesli dziala po kablu to mozesz zmienic ustawienia rutera i haslo wchodzac w menu rutera
Poza tym upewnij sie czy masz wlaczone wi-fi w lapku.Pzycisk w roznych modelach jest w innym miejscu jednak powinna migac dioda.To wtedy dziala i jest wlaczone
Jesli uwazasz ze cos odinstalowalas to cofnij ustawienia do ostatniego punku kiedy wszystko bylo OK
18 lipca 2014 19:00
Z tułu routera zawsze jest nazwa sieci i klucz do sieci takze tak jak ORIM mówi sprawdź czy Ci śwoeci czerwona dioda u mnie jest z przodu po lewej stronie tylko lapka trzeba podnieść, ale jak Ci nic nie świeci u mnie nie miga tylkoo cały czas swieci/ to szukaj co można przesunąć to małe jest :)
18 lipca 2014 19:12
hagia

Lecę do pdp.

Spróbuj się najpierw zalogować wg. instrukcji Orima i Frymusek.Jak to nie da rezultatów ,to podaj markę i typ laptopa.Może to faktycznie sterownik do karty sieciowej.

18 lipca 2014 20:17
A ja mam jedno pytanie.Niedługo jadę do PDP i tam najprawdopodobniej nie będę miała dostępu do internetu.Chcę kupić w Polsce router i tu moje pytanie-czy karta internetowa z ALDI będzie działała.Router jest bez simlocka.
18 lipca 2014 21:05 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

A ja mam jedno pytanie.Niedługo jadę do PDP i tam najprawdopodobniej nie będę miała dostępu do internetu.Chcę kupić w Polsce router i tu moje pytanie-czy karta internetowa z ALDI będzie działała.Router jest bez simlocka.

Może, ale nie musi - to zależy jakie pasma obsługuje.
Podaj model i nr. rutera - postaram się sprawdzić.
18 lipca 2014 22:36
balutka

Czegoś tu nie rozumiem? Na pewno router masz na myśli? A nie przypadkiem modem? Nie wiedziałam ze routery mają simlocki?

Do karty z Aldi potrzebny jest modem bez simlocka. Może być również oryginalny zakupiony w Aldi. Ja z Playa np. kupiłam bo tylko te akrat wtedy były w sprzedaży bez simlocka. I jeszcze wpadłam na pomysł żeby kupić kabel do portu USB (mam 2 metrowy) i kiedy jest slaby zasieg to na końcu mocuje modem a potem np klamerką zaczepiam przy oknie do firanki i mam odbiór nawet w nieciekawych miejscach. Są też anteny do modemów ale podobno coś tam się traci na sygnale?
18 lipca 2014 23:31
MeryKy

Czegoś tu nie rozumiem? Na pewno router masz na myśli? A nie przypadkiem modem? Nie wiedziałam ze routery mają simlocki?

Do karty z Aldi potrzebny jest modem bez simlocka. Może być również oryginalny zakupiony w Aldi. Ja z Playa np. kupiłam bo tylko te akrat wtedy były w sprzedaży bez simlocka. I jeszcze wpadłam na pomysł żeby kupić kabel do portu USB (mam 2 metrowy) i kiedy jest slaby zasieg to na końcu mocuje modem a potem np klamerką zaczepiam przy oknie do firanki i mam odbiór nawet w nieciekawych miejscach. Są też anteny do modemów ale podobno coś tam się traci na sygnale?

MeryKy - są również routery bezprzewodowe (również na kartę SIM). Mają więcej funkcji np. +WiFi i mogą w związku z tym obsługiwać kilka urządzeń np. lapek + komp + komórka.
Poza tym nie blokują gniazdka USB (których jest nieraz za mało w lapku).

Wygląda to mniej więcej tak: 
http://allegro.pl/modem-3g-huawei-e5331s-2-router-wifi-1500mah-500mb-i4430636145.html