Komputerowe SOS

14 października 2016 13:17 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

wiesz nie okreslilas sie dokladnie,ale rozumiem ze aktualizacje systemu . Jesli nie robilas tego dlugo i masz wolny internet to faktycznie moze to potrwac.
Jesli muli po tym co zroblas to oczysc system.Uzyj do tego programow zawartych w systemie (oczyszczanie dysku,defragmentacja).Oczywiscie lepiej by bylo uzyc np C Clean. Zacznij jednak od tego co masz zanim sciagniesz program do czyszczenia smieci.
Oczywiscie mozesz rowniez koztstac z przywracania systemu i wrocic do ustawien gdzie komp smigal jak trzeba

ORIM-dziekuje za rady,zbyt pozno przeczytalam i niestety nie skorzystalam.Problem rozwiazal sie sam.Ktoregos pieknego zimnego ranka chcialam wylaczyc komputer,wlaczyly sie aktualizacje i poszlo do konca.Jestem przeszczesliwa,bo kazda awaria komputera wywoluje u mnie panike.Czytalam,ze windows mial jakies problemy z aktualizacjami Windows 10 wiec moze mnie to dotknelo.
Jeszcze raz wielkie dzieki za okazana pomoc.
14 października 2016 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Może ci sie przegrzewa i się zawiesił? Czasem wystarczy myszką poruszać aby poszło dalej :-)

Kochana Mery-toz ja niebem i ziemia ruszalam i nic,ale juz jest ok.
14 października 2016 18:25 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

ORIM-dziekuje za rady,zbyt pozno przeczytalam i niestety nie skorzystalam.Problem rozwiazal sie sam.Ktoregos pieknego zimnego ranka chcialam wylaczyc komputer,wlaczyly sie aktualizacje i poszlo do konca.Jestem przeszczesliwa,bo kazda awaria komputera wywoluje u mnie panike.Czytalam,ze windows mial jakies problemy z aktualizacjami Windows 10 wiec moze mnie to dotknelo.
Jeszcze raz wielkie dzieki za okazana pomoc.

teraz oczyscic go tak jak pisalem  i bedzie dobrze
21 października 2016 17:42
Wczoraj wieczorem komputerowe WiFi odmówilo współpracy. Znaczy mielilo stronę i pokazywało że połączenie jest. Wkurw. się i go wyłączyłam. Dziś przed godzina włączam i na pasku mam słupki WiFi z żółtym trójkątne i wykrzyknikiem. Kliknęłam w panel i sieć i analizę i naprawę a ten dziad mi gada, że on nie może rozwiązania znaleźć. Nadaje teraz ze smartka, bo tu mi wszystko działa. Wyłączyłam kompa i czekam na powrót do domu, żeby mi tata pogrzebal. Ja się nie znam.
21 października 2016 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
Lena.Siedem

Wczoraj wieczorem komputerowe WiFi odmówilo współpracy. Znaczy mielilo stronę i pokazywało że połączenie jest. Wkurw. się i go wyłączyłam. Dziś przed godzina włączam i na pasku mam słupki WiFi z żółtym trójkątne i wykrzyknikiem. Kliknęłam w panel i sieć i analizę i naprawę a ten dziad mi gada, że on nie może rozwiązania znaleźć. Nadaje teraz ze smartka, bo tu mi wszystko działa. Wyłączyłam kompa i czekam na powrót do domu, żeby mi tata pogrzebal. Ja się nie znam.

Wyłącz ruter na minute powinno zadziałac po restarcie
21 października 2016 18:59
ORIM

Ale smartek działa. Więc to wina mojego kompa. Ruter jest wysoko u wnuczki babci. A ona wyjechała na delegacje. 
21 października 2016 19:00
ORIM

Orim,ja też w potrzebie komputerowej.Mam nowego laptopa i nie działa mi głos na Skype,tzn jest rozciągnięty i ,,śpiewający,,
i nic nie mogą zrozumieć.Pomożesz?
21 października 2016 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
Lena.Siedem

Ale smartek działa. Więc to wina mojego kompa. Ruter jest wysoko u wnuczki babci. A ona wyjechała na delegacje. 

A powodów może być kilka. Jak masz ochotę, to sprawdź najpierw zapory w antywirusie. Antywirusy, a zwłaszcza avast lubią robić takie niespodzianki np. po aktualizacjach.
21 października 2016 19:03 / 2 osobom podoba się ten post
opiekunkaa

Orim,ja też w potrzebie komputerowej.Mam nowego laptopa i nie działa mi głos na Skype,tzn jest rozciągnięty i ,,śpiewający,,

Za bardzo to ja się nie znam, ale.....do wszystkiego potrzebne sa sterowniki (pobiera się z netu) i pewnie do gadającego skypa tez. Mój skyp wogole nie gada, a jak jeszcze gadał to bardzo skrzekliwym tonem. Podejrzewam, że karta dzwiękowa poszła w pi......u, ale mogę się mylić, bo oczywiscie nie znam się absolutnie na komputerach, a lapek mój to juz wiekowy staruszek. Jesli masz słuchawki takie do telefonu, to podłącz je i sprawdz czy będziesz mogła normalnie rozmawiać i normalnie słyszeć rozmówcę.
21 października 2016 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

A powodów może być kilka. Jak masz ochotę, to sprawdź najpierw zapory w antywirusie. Antywirusy, a zwłaszcza avast lubią robić takie niespodzianki np. po aktualizacjach.

Bojam się rusac co by bardziej nie spiep.
21 października 2016 19:07 / 2 osobom podoba się ten post
Lena.Siedem

Bojam się rusac co by bardziej nie spiep.

Nie zepsułabyś, ale faktycznie jest trochę szukania, bo jeśli to nie antywirus, to może karta sieciowa, albo protokół ipv, albo jeszcze co innego.
Jak masz smartfona i dajesz radę, to spokojnie możesz poczekać.
21 października 2016 19:14 / 3 osobom podoba się ten post
opiekunkaa

ze skype to roznie bywa .Zacznij od ustawien skype : narzedzia-obcje-ustawienia audio.
Jesli nie pomoze to z poziomu panelu sterowania musisz sprawdzic mikrofon.
Moze byc tez za masz slaby sygnal wi-fi
21 października 2016 19:16 / 1 osobie podoba się ten post
Lena.Siedem

To samo mialam dzis rano,na laptopie mialam internet,a w tel, nie mialam,wylaczylam na chwilke ruter  i po klopocie
21 października 2016 19:21 / 2 osobom podoba się ten post
Lena.Siedem

Miałam ten sam problem parę dni temu. W telefonie WiFi działało a w laptopie nie. Nawet nie pokazywało mi dostępnych sieci. Też resetowalam - nie pomogło. Weszłam w ustawienia sieci i za którymś tam razem okazało się, że karta sieciowa WiFi była wyłączona. Sama się skubana wyłączyła! Dałam "napraw" i działa. Mam nowiutkiego, jeszcze pachnącego laptopa i płakać mi się chciało, że tylko z telefonu będę mogła korzystać... Ale się udało - spróbuj! Dasz radę
21 października 2016 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
opiekunkaa

Ty się ciesz,że wogole masz głos,u mnie potrafi zaniknąć i pojawic się albo i nie. Już robiłam wszystko,łącznie z podpowiedziami w sieci,niestety nic się nie da zrobić.