Komputerowe SOS

02 maja 2014 20:25
Kobietki i panowie,czy polegnę bez pomocy na Lidlowskim STICKU, kto widział i używa- wysoka nagroda w postaci wdzęczności.Pracuję ale rodzina pochłania bo to mój pierwszy wyjazd,ale dlaczego LidL pochłania Pomocy..
19 maja 2014 23:34
koffi

Kobietki i panowie,czy polegnę bez pomocy na Lidlowskim STICKU, kto widział i używa- wysoka nagroda w postaci wdzęczności.Pracuję ale rodzina pochłania bo to mój pierwszy wyjazd,ale dlaczego LidL pochłania Pomocy..

A dlaczego chcesz polec na Lidlowskim STICKU?  :)))))
Jest prosty ....zasada działania podobna jak w Aldiku - trochę inna "szata graficzna".
Napisz o co chodzi - spróbuję pomóc

21 maja 2014 09:11
Jaki jest powód, że nie mogę wgrać darmowego programu anywirusowego AVAST antywirus.
Przez okres 3 miesięcy mój komputer chronił Kaspersky, jednakże jego okres ważności minął wczoraj właśnie.
Nie chcę kupować ochrony na 1 rok. Poczytałam nieco w necie, że darmowe też są dobre i niewiele ustępują tym płatnym.

Odinstalowałam Kaspersky i wgrałam AVAST'a ale tylko w połowie. 
Mam ikonkę na pulpicie, jednakże jak chcę ją otworzyć, pojawia się komunikat o tym, czy chcę wgrać ten program na dysk twardy.
Ja - o.k. I tu jet komunikat w jęz.ang., że ...wystąpił błąd avasta i instalacja nie jest możliwa. Self Defense module. Obrona modułu.
Próbuj instalować ponownie.

Proszę o podpowiedź co zrobiłam nie tak ?
Mam Windows 8,1
21 maja 2014 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jaki jest powód, że nie mogę wgrać darmowego programu anywirusowego AVAST antywirus.
Przez okres 3 miesięcy mój komputer chronił Kaspersky, jednakże jego okres ważności minął wczoraj właśnie.
Nie chcę kupować ochrony na 1 rok. Poczytałam nieco w necie, że darmowe też są dobre i niewiele ustępują tym płatnym.

Odinstalowałam Kaspersky i wgrałam AVAST'a ale tylko w połowie. 
Mam ikonkę na pulpicie, jednakże jak chcę ją otworzyć, pojawia się komunikat o tym, czy chcę wgrać ten program na dysk twardy.
Ja - o.k. I tu jet komunikat w jęz.ang., że ...wystąpił błąd avasta i instalacja nie jest możliwa. Self Defense module. Obrona modułu.
Próbuj instalować ponownie.

Proszę o podpowiedź co zrobiłam nie tak ?
Mam Windows 8,1

Możliwe,że Kasperski się w całości nie odinstalował,i jego resztki szwendają sie po systemie.Czasem aby odinstalować pewne programy potrzebny jest program dezinstalacyjny.Przeskanuj na początem komputer CCcleanerem ,rejestr też,jak coś z Kasperskiego się uchowało,to może da się usunąć,chociaż gwarancji nie dam,ale próbuj.
21 maja 2014 11:31
tina 100%

Możliwe,że Kasperski się w całości nie odinstalował,i jego resztki szwendają sie po systemie.Czasem aby odinstalować pewne programy potrzebny jest program dezinstalacyjny.Przeskanuj na początem komputer CCcleanerem ,rejestr też,jak coś z Kasperskiego się uchowało,to może da się usunąć,chociaż gwarancji nie dam,ale próbuj.

Tina, tylk że jak wgrałam tego Ccleanera, to pojawia mi się komunikat, że włączenie tej funkcji całkowicie usunie pliki z mojego komputera. 
A ja nie chcę usuwać żadnych plików.
Dodatkowo także wgrały mi się sweet page, które teraz otwierają się zamiast Google i nie można ich odinstalować ;-((
21 maja 2014 11:41
amelka

Tina, tylk że jak wgrałam tego Ccleanera, to pojawia mi się komunikat, że włączenie tej funkcji całkowicie usunie pliki z mojego komputera. 
Dodatkowo także wgrały mi się sweet page, które teraz otwierają się zamiast Google i nie można ich odinstalować ;-((

Łoj,to z toolbarami Ci się wgrało,trzeba uważać z jakiej strony się ściąga,no i podczas instalacji również ,żeby nie potwierdzić zainstalowania sie jakiegos paskudztwa.A rejestr czyściłaś cleanerem?Bo tam mogą byc klucze z Kasperskiego.Cleaner jako taki nie usuwa plików,po skanowaniu masz wybór,czy usuwac ,czy nie,ale zobaczysz co rejestr zanieczyszcza.A na te sweet page,to musisz Malwarebytsem potraktować,albo adwcleanerem.
Zaraz otworzę CCcleanera u siebie i zobaczę jak to usuwanie plików wygląda,bo nie pamietam już dokładnie i opiszę,co i jak.

21 maja 2014 11:45
A jak usunęłaś kasperskiego? Do usuwania antywirusowych programów są specjalne programy nie wystarczy usunąć z Panelu sterowanai --> Programy i funkcje --> Odinstaluj
21 maja 2014 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
Ostatnio kupiłam laptopa i postanowiłam go dostosować do moich potrzeb, naściągałam programów których mi brakowało, ale ile dostałam w bnusie to masakra! Otwierając strone otwierało mi się 50 kolejnych, wyrazy podświetlone na zielono a po najechaniu na nie kursorem można było otworzyć kolejne dziwne strony. Co ja się nawalczyłam z tym gó...nem! ale walke wygrałam!!! Został mi jedynie jeszcze jeden dziwny program który nie chce się usunąć, ani nie moge go odszukać na dysku, widze go tylko w "panelu sterowania" nazywa się "SPEEDIAL", ale nie widze żeby coś wyczyniał w moim komputerze więc pozwoliłam mu zostać, ale tylko na chwile, później się i tak nim zajme... my ludzie z nerwicą natręctw tak mamy!
21 maja 2014 12:09 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Już sprawdziłam i od razu swój komputer przeskanowałam:)W CCcleanerze są ustawienia domyślne,jeżeli sama tych ustawień nie zmienilaś,to niczego potrzebnego program nie usunie.Pod zakładką Windows znajduje się Internet Eksplorer i tam na dole powinny być dwie niezaptaszkowane pozycje i tak ma pozostać.Niżej znajduje się Windows Eksplorer i tam znajduje sie jedna niezaptaszkowana pozycja"hasła sieciowe" i też tak powinno pozostać,no chyba,że chcesz hasła pousuwać,to musisz to oznaczyć.Poniżej znajduje się System i powinno być pięć niezaptaszkowanych pozycji,też tego nie ruszać.No i dalej są ustawienia zaawansowane,jeżeli ktoś w tym się nie orientuje,to lepiej tam nic nie odznaczać.Tak,że w ustawieniach domyślnych,dla przeciętnego użytkownika ,mozna skanowac i usuwać i nic się nie stanie.Przeczyść jeszcze rejestr,aby to zrobić,trzeba kliknąć w ikonę tych niebieskich klocków.Przeskanowac i kliknąc na "napraw".
21 maja 2014 12:29
Sówka

Ostatnio kupiłam laptopa i postanowiłam go dostosować do moich potrzeb, naściągałam programów których mi brakowało, ale ile dostałam w bnusie to masakra! Otwierając strone otwierało mi się 50 kolejnych, wyrazy podświetlone na zielono a po najechaniu na nie kursorem można było otworzyć kolejne dziwne strony. Co ja się nawalczyłam z tym gó...nem! ale walke wygrałam!!! Został mi jedynie jeszcze jeden dziwny program który nie chce się usunąć, ani nie moge go odszukać na dysku, widze go tylko w "panelu sterowania" nazywa się "SPEEDIAL", ale nie widze żeby coś wyczyniał w moim komputerze więc pozwoliłam mu zostać, ale tylko na chwile, później się i tak nim zajme... my ludzie z nerwicą natręctw tak mamy!

Pamiętam mój pierwszy nowy laptop...Oj ,czego ja sobie tam nie naściągałam!Wszystko ,co fabryka dała:)
21 maja 2014 13:44
aska59

A jak usunęłaś kasperskiego? Do usuwania antywirusowych programów są specjalne programy nie wystarczy usunąć z Panelu sterowanai --> Programy i funkcje --> Odinstaluj

No właśnie " usunęłam" dokładnie tak jak napisałaś, bo inaczej nie potrafię. Tzn. odinstalowałam.

Znaczy to, że Kasperski jest, tylko go nie widać. 
Oznacza to, że zapewne muszę iść do fachowca, żeby mi zrobił porządek, ponieważ w tej chwili mój komp nie jest chroniony przed wirusami.

21 maja 2014 13:53
Sówka

Mam podobny program,który za nic nie chce się usunąć- MYSEARCHDIAL-wyślietla sie tylko info,że deinstalacja jest niemożliwa.Nie to nie,bez łaski:):):)
21 maja 2014 13:58 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Mam podobny program,który za nic nie chce się usunąć- MYSEARCHDIAL-wyślietla sie tylko info,że deinstalacja jest niemożliwa.Nie to nie,bez łaski:):):)

To jest jakiś robak (wirus) przeglądarkowy. Tutaj masz porade jak go zabić (zlikwidować):
http://usunwirusa.pl/start-mysearchdial-com-redirect/

z tego co o nim czytam to ma on tendencje do przekierowywania użytkownika na dziwne strony, więc dziwne, że Ci nie przeszkadza
21 maja 2014 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
Jak już otworzysz program CCleaner to wciśnij taką miotełke z napisem cleaner i tam masz tą zakładke.
Edytowane: No tak ja odpowiedziałam a amelka usuneła posta!
21 maja 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Otwórz Ccleanera ,i to jest widoczne w oknie programu,obok jest napisame"programy",mozesz sbie tez na to przełaczyć i popatrzec,co tam jest zaptaszkowane.O ile niczego nie zmnieniałas w ustawieniach,to są domyślne,i jak bedziesz skanować,to niczego potrzebnego w laptopie nie pousuwasz.