Komputerowe SOS

21 maja 2014 23:00
agama

Śmieszne(nie dla mnie) ale prawdziwe.Za chińskiego nie mogę przesłać ksiazek! Wysyłam wszelakie inne rzeczy-kwestionariusze,e-maile,wiadomosci,dołączam pliki,zdjęcia.A ksiażka ni chu-chu.co robię źle!???

jeśli chcesz komuś na pocztę przesłac,to ja robie tak: kopiuję tytuł na pulpit,potem wchodze na pocztę,szukaj załącznika,załącz,wyślij :):)
21 maja 2014 23:12
Mam na pulpicie. Dołaczam i niestety po chwili dostaje info, że nie udało sie wysłać wiadomości i jakiś tam system nie będzie sprawdzał dlaczego
21 maja 2014 23:17
agama

Mam na pulpicie. Dołaczam i niestety po chwili dostaje info, że nie udało sie wysłać wiadomości i jakiś tam system nie będzie sprawdzał dlaczego

Moze masz te książki w jakims innym formacie niż pdf i komp tego "nie czyta" z jakiegos powodu.Tu chyba trzeba pomocy naszych forumowych informatyczek,Emili czy innych.
21 maja 2014 23:23
Dzieki.Zapytam.Koniecznie chcę,zeby moja córka przeczytała kilka moich ulubionych pozycji tzw.lekkich,łatwych i przyjemnych np.''Sagę o ludziach Lodu'',która ja za pierwszym razem czytałam z niecierpliwościa i ciekawością i nawet teraz chetnie do niej powracam.Daje dobrego kopa i niezłe motywacje.
22 maja 2014 09:52
agama

Agama,
może osoba której chcesz wysłac ma ograniczona pojemność meila,
niektórzy maja skrzynki tylko do 20 MB przerabiałam to, a co się nawk...łam to moje, nim doszłam przyczyny.
Jak wysyłasz kilka naraz to moze za duzy plik, moze je spakuj WinZipem albo WinRarem.
Spróbuj też może najpierw wysłać jedną i wtedy zobaczysz , jak przejdzie, to na bank taka przyczyna.
22 maja 2014 12:09
agama

Dzieki.Zapytam.Koniecznie chcę,zeby moja córka przeczytała kilka moich ulubionych pozycji tzw.lekkich,łatwych i przyjemnych np.''Sagę o ludziach Lodu'',która ja za pierwszym razem czytałam z niecierpliwościa i ciekawością i nawet teraz chetnie do niej powracam.Daje dobrego kopa i niezłe motywacje.

Wyślij  mi tez proszę, ja mam  50 MB na skrzynce.
Chetnie poczytam SAGĘ.

Meil w profilu.
22 maja 2014 16:07
scarlet

Agama,
może osoba której chcesz wysłac ma ograniczona pojemność meila,
niektórzy maja skrzynki tylko do 20 MB przerabiałam to, a co się nawk...łam to moje, nim doszłam przyczyny.
Jak wysyłasz kilka naraz to moze za duzy plik, moze je spakuj WinZipem albo WinRarem.
Spróbuj też może najpierw wysłać jedną i wtedy zobaczysz , jak przejdzie, to na bank taka przyczyna.

Napisz proszę na maila lub na forum czy dostałaś ksiazki.Spakowałam je i wysłałam do Ciebie.Jak dotąd nie wyświetla się ten komunikat o błędzie.  Jesli dostałas to z góry przepraszam za bałagan,bo chyba  tam nieźle pomieszane.
22 maja 2014 18:01
agama

Napisz proszę na maila lub na forum czy dostałaś ksiazki.Spakowałam je i wysłałam do Ciebie.Jak dotąd nie wyświetla się ten komunikat o błędzie.  Jesli dostałas to z góry przepraszam za bałagan,bo chyba  tam nieźle pomieszane.

Dostałam,  
rozpakowałam, ale wszystkie sa w Mobi, u mnie tego nie otwiera.
22 maja 2014 19:26
scarlet

Dostałam,  
rozpakowałam, ale wszystkie sa w Mobi, u mnie tego nie otwiera.

Emilia czy ktos lepiej obeznany,lepiej by to wytłumaczył-jak dostałas pliki to klikając prawym klawiszem myszy po rozwinieciu powinnas gdzies tam miec takie coś:"pokaż pliki  w formacie PDF" .Spróbuj poszperac w plikach na kompie ,gdzies powinna byc ta opcja ale ja -sierota komputerowa, nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć:(
22 maja 2014 20:18
kasia63

Emilia czy ktos lepiej obeznany,lepiej by to wytłumaczył-jak dostałas pliki to klikając prawym klawiszem myszy po rozwinieciu powinnas gdzies tam miec takie coś:"pokaż pliki  w formacie PDF" .Spróbuj poszperac w plikach na kompie ,gdzies powinna byc ta opcja ale ja -sierota komputerowa, nie umiem tego dokładnie wytłumaczyć:(

Nie Kasiu, 
u mnie się nie da.
Jest chyba potrzebny program Calibra do przekonwertowania , ale ja jeszcze go nie rozpracowałam.
Szybciej jest mi sciagać z Chomika  w PDF, ten format czyta mój czytnik, Mobi nie czyta.
22 maja 2014 20:36
scarlet

Nie Kasiu, 
u mnie się nie da.
Jest chyba potrzebny program Calibra do przekonwertowania , ale ja jeszcze go nie rozpracowałam.
Szybciej jest mi sciagać z Chomika  w PDF, ten format czyta mój czytnik, Mobi nie czyta.

Sorry, naprawde do konca tygodnia "robie bokami". Calibre nie jest trudne, naprawde! Jak masz z tym problem wyslij mi na maila, odblokuje profil, napisz, jaki format ma Twoj czytnik, to przekonwertuje i odesle. Nie wiem, jak u Ciebie, u mnie na Kindelku pdf nie za dobrze sie czyta.
Zaden dokument w MOBI, czy innym "czytnikowym", oprocz PDF-a, normalny komputer nie otworzy.
22 maja 2014 20:41
agama

Jesli mozesz - podziel "Sage" na paczki do 20MB, wiecej moja poczta nie przyjmie, chetnie bym poczytala.

Dziewczyny, do niedzieli jestem mocno zajeta, ale w weekend, jesli ktos jest zainteresowany moge powysylac trylogie Noaha Gordona "Medicus", ("Medicus", "Szaman", "Spadkobierczyni Medicusa"). W PDF-ach, albo MOBI, albo czyms innym (Calibre mam, moge przekonwertowac).
22 maja 2014 20:51
Jak ktoś chce to mogę przesłać w PDF  3 książki Jodi Picoult : Jesień cudów, W naszym domu i krucha jak lód.
22 maja 2014 21:09
Mam pytanie moj lapek,doznal tu w de szoku czyli okazalo sie ze jestem ofiara falszuwego oprogramowania czyli widows nie jest oryginalny,wiec syn mojej pdp wzial lapka i ma zainstalowac nowy windows,,co oprocz windowsa musze mu wgrac ,prosze jesli to mozliwe powiedziec po ichniemu,niemiecku,zebym mogla ogladac filmy czy itd
22 maja 2014 21:12
emilia

Jesli mozesz - podziel "Sage" na paczki do 20MB, wiecej moja poczta nie przyjmie, chetnie bym poczytala.

Dziewczyny, do niedzieli jestem mocno zajeta, ale w weekend, jesli ktos jest zainteresowany moge powysylac trylogie Noaha Gordona "Medicus", ("Medicus", "Szaman", "Spadkobierczyni Medicusa"). W PDF-ach, albo MOBI, albo czyms innym (Calibre mam, moge przekonwertowac).

Podzieliłam i wysłałam.Daj znać czy dostałas
Ja mam zwykły komputer ale zainstalowałam sobie Book Bazaar Reader,którą to aplikację mój laptop sam mi zaproponował za darmo.Bardzo wygodnie sie czyta.
Ja poprosze o ta trylogię.