Lubię moją pracę za zmartwienie.
Zamartwiam się, co zrobić z pieniędzmi.
Bo podobno jak bank zbankrutuje, to Bnkowy Fundusz Gwarancyjny wypłaca oszczędności jedynie do kwoty 100 000 EUR.
No a co z resztą??
Ma kto jakie propozycje może?? Pomysły???
Bo podobno jak bank zbankrutuje, to Bnkowy Fundusz Gwarancyjny wypłaca oszczędności jedynie do kwoty 100 000 EUR.
No a co z resztą??
Przekaż mi, jeszcze troszkę do 100 000 EUR mi brakuje...bedem wdziencny...
Ożeń się :D :D :D
Tylko nie to. Nie biorę tego pod uwagę.
:D :D Też nie brałem.
No a co z resztą??
I będziesz mnie za to kochał aż do śmierci???
No a co z resztą??
Trzymasz całą kasę w jednym banku? Nie wierzę :)
A serio, wystarczy korzystać z kilku banków, jeśli już jesteś milionerem w złotych.
Jeśli stracisz, to tylko część ;)
No właśnie dokładnie nie jest mi wiadome, czy gwarancje państwowe dotyczą oszczędności zgromadzonych tylko w jednym banku, czy brane są oszczędności razem we wszystkich bankach.
No nie, no kto trzyma się jednego banku tylko.
Śledzi nas państwo poprzez urząd skarbowy. Na razie banki w Pl nie są własnością państwa. Każdy jest odrębnym bytem prawnym i jako taki odrębny byt może upaść. Klienci upadłego są objęci gwarancjami.
Teoretycznie może nastąpić seria upadłości, a nawet taka seria, gdzie upadają tylko banki, w których Ty trzymasz majątek :-)
Ja lubię za to ze sobie siedzę w ciepełku. Na lapku klikam i kukam na telewizornię. Za ciepło nie płacę i za prąd też nie. I jeszcze mi zapłacą okrągłą sumkę :oczko: