Za co lubię moją pracę?

05 kwietnia 2017 17:25
Ellax2

Urlop jest płatny lub bezpłatny na umowę o pracę. Tu chodzi o wolne pomiędzy zleceniami i możesz tego wolnego mieć ile chcesz. Niestety, ten czas jest niepłatny albo płacone są bardzo małe pieniądze. Na umowie zleceniu nie przysługuje urlop. 

Zaczynam odnosić wrażenie, że to warunki rodem z obozu pracy. To jest legalne, muszę poczytać, dozgonnie wdzięczny za odpowiedź.
05 kwietnia 2017 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
Rambo8

Droga pani mogę się zgodzić z tą wypowiedzią, bowiem tak miałem jak jeszcze kobieta mnie nie zostawiła. Często kończąc projekt zmuszeni jesteśmy pracować w weekendy i w nocy, nadgodzin nie płacą niestety. Człowiek wraca połamany do domu, do pościeli a tam foch bo o której to wracam. Żebym się jeszcze gdzie szlajał ale z pracy przyjść i pretensje to dowodzi faktu, że rozłąki są wszędzie.

Cóż samo życie.Ale mi nie :Paniuj",tu na forum jest się na TY
05 kwietnia 2017 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
Rambo8

Urlop jest bezpłatny? Czy to znaczy, że po wyjeździe będęmiał bezpłatny miesiąc wolnego? To się opłaca, muszę przeliczyć dokładnie.

W promedice jak jesteś w domu po przepracowanym jakimś tam okresie to płacą coś też na tym powiedzmy urlopie ,nie są to duze kwoty ,ale coś jest,w zależności od sumy jaką się zarabia i chyba dlugości pobytu w polsce.
05 kwietnia 2017 18:04 / 3 osobom podoba się ten post
Rambo8

Urlop jest bezpłatny? Czy to znaczy, że po wyjeździe będęmiał bezpłatny miesiąc wolnego? To się opłaca, muszę przeliczyć dokładnie.

To nie jest umowa o pracę tylko umowa zlecenie. Jak jesteś w Pl to Ci nie płacą. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.
05 kwietnia 2017 18:05 / 5 osobom podoba się ten post
Rambo8

Zaczynam odnosić wrażenie, że to warunki rodem z obozu pracy. To jest legalne, muszę poczytać, dozgonnie wdzięczny za odpowiedź.

To pozory, choć czasem zdarza się, ale można też trafić bardzo dobrze, ja nie narzekam. Moje godziny pracy to od 8.00 do 19.00 w tym 3 h przerwy, której nie mam, ale rodzina mi płaci za tę niedogodność. 
Poczytaj. To forum, to kopalnia wiedzy. 
05 kwietnia 2017 18:05 / 6 osobom podoba się ten post
Rambo -załóżmy,że przepracujesz 1 miesiąc i zarobisz 1000euro a nastepny miesiąc będziesz w domu ,na wolnym,bezpłatnym oczywiście.Większość zleceń w Opiekunkowie to praca na umowę zlecenie/na konkretny wyjazd czyli od /do/
Czyli te 1000 euro tak naprawdę trzeba podzielić na dwa miesiące-ten ,kiedy pracowałeś i ten kiedyś siedzisz w domu.Czyli de facto wychodzi,że na miesiąc zarobiłeś 500 euro.Można oczywiście zjechac do domu na tydzień np. i pedzic na kolejne zkecenie,wiele osób tak właśnie robi ,albo pracuje bez zjazdu do domu po kilka miesięcy.Można i tak,ale uprzedzam ,bo jeszcze tego nie wiesz ,że przynajmniej na początku to nie jest dobry pomysł.To specyficzna praca ,obciążająca psychicznie,powrót do "normalnego "świata ,nawet na krótko jest wysoce wskazany,żeby się nie wypalić przedwcześnie.Ja osobiście wyznaję od początku mojej "kariery" opiekunkowej ,że w domu też pomieszkać trzeba:)
27 kwietnia 2017 17:56
moni.r

Cóż samo życie.Ale mi nie :Paniuj",tu na forum jest się na TY:-)

Oczywiście koleżanko droga.
27 kwietnia 2017 18:01
ewa59

To nie jest umowa o pracę tylko umowa zlecenie. Jak jesteś w Pl to Ci nie płacą. Przynajmniej tak jest w moim przypadku.

Czyli pracując 60 dni dostanę dajmy na to 10 tysięcy zł wrócę do Polski i mam 4 tygodnie wolnego bez pracy, pani mówiła, że mogę wrócić do pracy wcześniej. Sam sobie ustalam długość urlopu to dobre rozwiązanie, aczkolwiek na nową pracę muszę czekać. Czekając wychodzi z obliczeń 3 tysi na miesiąc z miesiącem oczekiwania. Muszę podszkolić język, bowiem to wychodzi mniej niż moja obecna wypłata.
27 kwietnia 2017 19:48 / 3 osobom podoba się ten post
Rambo8

Czyli pracując 60 dni dostanę dajmy na to 10 tysięcy zł wrócę do Polski i mam 4 tygodnie wolnego bez pracy, pani mówiła, że mogę wrócić do pracy wcześniej. Sam sobie ustalam długość urlopu to dobre rozwiązanie, aczkolwiek na nową pracę muszę czekać. Czekając wychodzi z obliczeń 3 tysi na miesiąc z miesiącem oczekiwania. Muszę podszkolić język, bowiem to wychodzi mniej niż moja obecna wypłata.

Jesteś budowlańcem?Jeśli tak,to po kiego pchasz się do opieki?Załap się do pracy w Skandynawii.Mój mężczyzna zarabia w Norwegii.1000 koron dziennie.Policz jaka,to kasa.
27 kwietnia 2017 19:54 / 4 osobom podoba się ten post
Helena2311

Jesteś budowlańcem?Jeśli tak,to po kiego pchasz się do opieki?Załap się do pracy w Skandynawii.Mój mężczyzna zarabia w Norwegii.1000 koron dziennie.Policz jaka,to kasa.

Racja Kluseczko, ale z Ramba to taki typ, co chce a boi się :) Pomęczy nas tu jeszcze zanim podejmie jakąkolwiek decyzję :)
27 kwietnia 2017 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Racja Kluseczko, ale z Ramba to taki typ, co chce a boi się :) Pomęczy nas tu jeszcze zanim podejmie jakąkolwiek decyzję :)

A może,to dziewica?Co,to chciałaby a boi się.
27 kwietnia 2017 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
Helena2311

A może,to dziewica?Co,to chciałaby a boi się.:-)

Acha :) Ale znajdzie w końcu rozwiązanie 
No nieważne jakie, byleby samodzielnie dokonał wyboru.
27 kwietnia 2017 20:03
Helena2311

Droga pani a z jakim językiem? Znam angielski.
27 kwietnia 2017 20:06
Rambo8

Droga pani a z jakim językiem? Znam angielski.

Owszem ma dwa języki-polski i w gębie.Sorry...w paszczęce.A tak na poważnie porozumiewa się po polsku.
27 kwietnia 2017 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Acha :) Ale znajdzie w końcu rozwiązanie :-)
No nieważne jakie, byleby samodzielnie dokonał wyboru.

Daję sobie spokój.Musi sobie radzić sam.