Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

24 maja 2018 16:00 / 2 osobom podoba się ten post
Przegląd lodówki warzywnej
25 maja 2018 09:24 / 2 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną.
Do obiadu zrobię świeżą surówkę z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka.
25 maja 2018 14:25 / 3 osobom podoba się ten post
Z Maliną robiłyśmy naleśniki ze szparagami. Jak się okazało kupiłam nieobrane, a następnym razem mam kupić już gotowe w opakowaniu. Ok. Zaskoczyła mnie totalnie- jak na jej zwykły obiad zjadła ogromną ilość- cały naleśnik i 6 szparagów. Znaczy lubi, nawet bardzo. No to szukam przepisów, bo kilograma na raz nie zjemy, a te, co kazała kupić tak są zapakowane. I do końca sezonu szparagi wchodzą do menu
25 maja 2018 16:48 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Z Maliną robiłyśmy naleśniki ze szparagami. Jak się okazało kupiłam nieobrane, a następnym razem mam kupić już gotowe w opakowaniu. Ok. Zaskoczyła mnie totalnie- jak na jej zwykły obiad zjadła ogromną ilość- cały naleśnik i 6 szparagów. Znaczy lubi, nawet bardzo. No to szukam przepisów, bo kilograma na raz nie zjemy, a te, co kazała kupić tak są zapakowane. I do końca sezonu szparagi wchodzą do menu:-)

Zrób zupę ze szparagów . Widocznie lubi .
25 maja 2018 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Zrób zupę ze szparagów . Widocznie lubi .

Taki mam właśnie zamiar.
27 maja 2018 13:47 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj jedliśmy szparagi z ziemniakami, z jajkiem sadzonym i kiełbaski. Dziadzio poprosił 2 kiełbaski na ząb, ja zjadłam tylko z jajkiem. Lubię szparagi, gotujcie póki jest sezon. 
28 maja 2018 14:18 / 3 osobom podoba się ten post
Już po obiedzie . Chłodnik z botwinki ze swieżym ogórkiem i koperkiem . Do tego młode ziemniaczki okraszone boczkiem . 
28 maja 2018 15:48 / 3 osobom podoba się ten post
Risotto z groszkiem zielonym i szparagami i parmezanem. Pdp catering
28 maja 2018 17:37
dorotee

Risotto z groszkiem zielonym i szparagami i parmezanem. Pdp catering

takie risotto brzmi super :) a co przyszlo dzis z cateringu ? :) 
28 maja 2018 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
Ally

takie risotto brzmi super :) a co przyszlo dzis z cateringu ? :) 

Też smaczne dwa udka sos , makaron i groszek zielony, groszku i makaronu pdp nie jada to ugotowałam  ziemniaki dwa i marchew puree . 
28 maja 2018 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa krem z kalafiora, i klopsy w sosie z makaronem.
28 maja 2018 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś trzeci dzień ćwiczyliśmy leczo... Jutro ćwiczymy gulasz z makaronem i brokułem :)
29 maja 2018 08:31
dorotee

Też smaczne:-) dwa udka sos , makaron i groszek zielony, groszku i makaronu pdp nie jada to ugotowałam  ziemniaki dwa i marchew puree . 

to wyrzucilyscie ten makaron i groszek ? 
29 maja 2018 08:34 / 1 osobie podoba się ten post
Ally

to wyrzucilyscie ten makaron i groszek ? 

Groszek wylądował w moim risotto , makaron jest trochę iesmaczny więc niestety w koszu
29 maja 2018 09:25 / 2 osobom podoba się ten post
Zgodnie z życzeniem dziadzia dzisiaj robimy prostą zupę ziemniaczaną z mięsem i warzywami.