Opiekunkowe szkło kontaktowe

21 maja 2013 22:41 / 5 osobom podoba się ten post
Asik, Asik :)
Bardzo dużo pytań sama sobie zadajesz. Po co ?
Polska nie potrzebuje ani młodych ani starych, ani mądrych ani głupich.Ten kraj się kompletnie stoczył.Afera goni aferę. Ludzie nie mają pracy, zakłady pozamykane, banki nie polskie, sklepy też nie polskie. Szkoły polskie i dzieci też polskie. Niektóre z nich dołączą do swoich rodziców pracujących za granicą.
Chyba nie zaliczyłaś jeszcze kompletnego zderzenia z murem.
Rząd jest taki jaki wybraliśmy? Przecież większość z nas nie jest wyborami zainteresowana.
Dla większości myślącej czara goryczy się przelała już dawno, ludzie nie widzą żadnej drogi, żadnego wyjścia.Odważniejsi i bardziej obrotni stają się obywatelami Europy. Ojczyzna jest tam ,gdzie dom jest mój, gdzie jem chleb codziennie.
21 maja 2013 22:43
Asik

Odpowiem co usłyszalam od jednej pani jak byłam "pania kioskowa " - "Bo pani kochana coż znaczy mój jeden głos?" Ot dlaczego. A codo obiecnic przedwyborczych....przepraszam bardzo ale ile razy damy sie jeszcze nabrać? Malo nam? tej kiełbasy przedwyborczej do śmierci nam starczy i bez kartek.

i dlatego.......
coz znaczy moj jeden glos ??? duzo !!!
a ile ludzi tak mysli ????
21 maja 2013 22:45
mozah aM

A mnie taka trochę samokrytyczna myśl naszła . A skąd oni się wzięli ? Nie przyszli z zewnątrz , nie spadli z księzyca - to czyiś synowie , córki ,bracia i siostry - tu urodzeni , tu wychowani.I mówię to ogólnie mając na myśli wszystkie bez jednego wyjątku partie czy opcje polityczne od końca lat 80. Nie identyfikuję się z żadną opcją polityczną - to tak gwoli jasności . Ale czasem myślę że z racji naszych dziejów jesteśmy chyba narodem na ,,ciężkie czasy'' . Gdy jest pokój , to sobie polsko - polskie wojenki fundujemy , zamiast współpracować . Może młodsze pokolenie potrafi to zmienić , a może to w genach mamy.

masz racje.Tez to zauwazyłam. Ale jak młodsze pokolenie to zmieni kiedy wyjeżdzaja, i co tu duzo mówic nas obserwuja. Co o tym sadza zapytam corki jak wroce do domu. W 20leciu miedzywojennym tez w parlamencie rozne hece sie dzialy ale zobaczcie...nikt nie zabronil Kwiatkowskiemu nowego portu w Gdyni zbudowac Grabski taka reforme przeprowadzil że Polska rozkwitala, w polskich uczelniach wielcy profesorowie uczyli , z nich wychodzili wielcy Polacy. A teraz port w Gdyni zamknęli amoj dziadek mial w tej budowie udział, W Gdansku tez. A blizej we Wroclawiu firme mojego Mana sprzedano Finom zeby miec pieniadze na budowe mostu???Paranoja. ja juz jakąs teorie spiskowa sobie ukladam bo to jest autentyczny sabotaż
21 maja 2013 22:49 / 2 osobom podoba się ten post
IGGA

Polska nie potrzebuje ani młodych ani starych, ani mądrych ani głupich.Ten kraj się kompletnie stoczył.Afera goni aferę. Ludzie nie mają pracy, zakłady pozamykane, banki nie polskie, sklepy też nie polskie. Szkoły polskie i dzieci też polskie. Niektóre z nich dołączą do swoich rodziców pracujących za granicą.
Rząd jest taki jaki wybraliśmy? Przecież większość z nas nie jest wyborami zainteresowana.
Dla większości myślącej czara goryczy się przelała już dawno, ludzie nie widzą żadnej drogi, żadnego wyjścia.Odważniejsi i bardziej obrotni stają się obywatelami Europy. Ojczyzna jest tam ,gdzie dom jest mój, gdzie jem chleb codziennie.

tylko ja wszystko co mam poza pieniedzmi, zostawilam w tej Polsce.....
az lza sie kreci w oku jak to przeczytalam.... przykre, ale prawdziwe....
staram sie nad tym nie zastanawiac bede zdrowsza...

21 maja 2013 22:51
IGGA

IGGA...Polska własnie potrzebuje młodych, mądrych, starych bogatych w te mądrosc...Polska potzrebuje wszystkich ktorzy ja uzdrowia. Wiem mowie jak nawiedzona, jak z tych powstan nieudanych...i moja ojczyzna tam gdzie serce moje a serce zostawilam w Polsce. Ot i tylko tyle.
21 maja 2013 22:55 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

masz racje.Tez to zauwazyłam. Ale jak młodsze pokolenie to zmieni kiedy wyjeżdzaja, i co tu duzo mówic nas obserwuja. Co o tym sadza zapytam corki jak wroce do domu. W 20leciu miedzywojennym tez w parlamencie rozne hece sie dzialy ale zobaczcie...nikt nie zabronil Kwiatkowskiemu nowego portu w Gdyni zbudowac Grabski taka reforme przeprowadzil że Polska rozkwitala, w polskich uczelniach wielcy profesorowie uczyli , z nich wychodzili wielcy Polacy. A teraz port w Gdyni zamknęli amoj dziadek mial w tej budowie udział, W Gdansku tez. A blizej we Wroclawiu firme mojego Mana sprzedano Finom zeby miec pieniadze na budowe mostu???Paranoja. ja juz jakąs teorie spiskowa sobie ukladam bo to jest autentyczny sabotaż

Asik, 
moja Córcia była 4 lata w Irlandii. Wróciła, była 2 lata i wyjechała znowu z narzeczonym, mówi że na stałe..
21 maja 2013 23:04 / 3 osobom podoba się ten post
Asik a co ty chcesz tam uzdrawiać? Tam nic już nie ma. Wszystko co stanowi jakąś wartość nie jest własnością Polski.
Każdy z nas ma tam kawałek swojego nieba. Wcale nie jesteś nawiedzona. Tak nas wychowali, a my tak swoje dzieci. A rzeczywistość obecna dała nam kopa i to zdrowego. Bo tak naprawdę, to co my tu robimy? Nie dano nam możliwości zarobienia uczciwych pieniędzy w tej naszej ojczyźnie. A w tym kraju jesteśmy obce. Ja już wolę sama sobie mówić jestem obywatelką Europy.Okłamuję sama siebie?
21 maja 2013 23:05 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Ja juz gdzies ,na forum napisalam ..............Kocham moj kraj ,Polske kocham,szkoda ,ze Polska moj kraj ,nie kocha mnie:(
21 maja 2013 23:12 / 1 osobie podoba się ten post
IGGA

Asik a co ty chcesz tam uzdrawiać? Tam nic już nie ma. Wszystko co stanowi jakąś wartość nie jest własnością Polski.
Każdy z nas ma tam kawałek swojego nieba. Wcale nie jesteś nawiedzona. Tak nas wychowali, a my tak swoje dzieci. A rzeczywistość obecna dała nam kopa i to zdrowego. Bo tak naprawdę, to co my tu robimy? Nie dano nam możliwości zarobienia uczciwych pieniędzy w tej naszej ojczyźnie. A w tym kraju jesteśmy obce. Ja już wolę sama sobie mówić jestem obywatelką Europy.Okłamuję sama siebie?

CHba wszystkie sie oklamujemy....a moze ja nie nadązam....Ale faktycznie...jestesmy obce...w naszej Ojczyxnie...Moje nachbariny juz mówia "Oooo...cudzoziemka przyjechala" :D Ja juz zaczynam byc faktycznie jak ta "Cudzoziemka". Bo ani tutaj swoja ani w POlsce swoja.
21 maja 2013 23:19 / 2 osobom podoba się ten post
Asik, ja miałam na mysli, że dla tego kraju, dla Niemiec jesteśmy obce.
U mnie na osiedlu wiekszość kobiet wyjeżdża do pracy za Odrę. Taki urok mojego osiedla. A dziewczyny jeżdżą już wiele lat to osiedle przepiękne, takie europejskie. :)
21 maja 2013 23:25 / 4 osobom podoba się ten post
Asik ,musisz sie pogodzic z rzeczywistoscia.POglady Twoje poszly daleko w las,a PIScza w trawie ,ze jednak lepiej ,to nie bedzie:)Zyj tym co Ci jest dane,ciesz sie tym ,ze masz sile i zdrowie jezdzic jako cudzoziemka PO Europie.Zawsze trzeba znalesc ,jakies dobro,bo ono jest ,tylko my nie chcemy Go dostrzegac:)
21 maja 2013 23:32 / 4 osobom podoba się ten post
A mi się wydaje, że my Polacy mamy taką mentlaność "narzekaczy"... ciągle na wszystko i wszystkich narzekamy... też kocham ten kraj... spróbuję sobie tam ułożyć życie... ale jeśli nie dam rady, nie będę miała skrupułów, aby wyjechać...
I wiecie co jestem szczęśliwa, że żyję tu i teraz, że mam tą możliwość zarabiania za granicą... moi rodzice nie mieli tej możliwości...
21 maja 2013 23:35 / 3 osobom podoba się ten post
Macie racje....ale smutno mi i tyle...A gdzie do diaska mam soebie ponazekac?? Juz i tak mi troche lepiej. Miejcie wyrozumiałosc i uwierzcie...nie traktuje Opiekunkowa jako formy terapii :D Bogu dziekuje za te prace (szczegolnie tu) ale...kurcze no nie moge. Dlaczego nie moge tak zyc w kraju??
21 maja 2013 23:50 / 2 osobom podoba się ten post
Swieta racja Andrea :) ale przy tej okazji chcialam cos wyjasnic. To co mam, w co sie wplatalam zawdzieczam tylko sobie.To nie wina systemu . Tylko dzisiaj taka żalosc okrutna mnie wziela.....a jeszcze czytalam dzis jak niektóre z nas ciezko  maja, ile upokorzen musza zniesc ze nerw mnie taki wzial i stad ten temat. 
21 maja 2013 23:50
Swieta racja Andrea :) ale przy tej okazji chcialam cos wyjasnic. To co mam, w co sie wplatalam zawdzieczam tylko sobie.To nie wina systemu . Tylko dzisiaj taka żalosc okrutna mnie wziela.....a jeszcze czytalam dzis jak niektóre z nas ciezko  maja, ile upokorzen musza zniesc ze nerw mnie taki wzial i stad ten temat.