Znaczy czytać trzeba " Ludzie, nie siedźcie na kasach w marketach, lepiej zajmijcie się opieką nad starszymi w De."
Znaczy czytać trzeba " Ludzie, nie siedźcie na kasach w marketach, lepiej zajmijcie się opieką nad starszymi w De."
tak ,tak.....praktyka swoją drogą ale znajomość języka ,trafia się na różne stele ,gdzie wypowiesz słowa do PDP ,ale pozostaje rodzinka i co w tedy jak trzeba się "wystrzekać?"..a miałem takie sytuacje,rodzinka mądrzejsza od opiekuna.(nie piszę tutaj o każdej sytuacji) bo nieraz może być mądrzejsza.Znajomość jezyka i doświadczenie ,napewno to atutu ,które sprawiają ,że czujemy się dobrze w pracy,bo jesteśmy w tedy sobą a nie "miotłą do zamiatania"
No tak.
Jaka przeszkoda? Kiedyś przecież trzeba zdobyć doświadczenie. No, cóż praca nie dla mnie. Ot, taka prawda. :pisanie na forum::kapiel:
widzę ,że się doczytałeś a są błędy ,ale to klawiatura ,nieraz nie spojrzę tylko wyślę i leci w eter hihi-pozdrawiam.
Jak robisz błedy, to rób i się głupio nie tłumacz, bo "w tedy" i "urzytkownik", to nie wina klawiatury, niestety. Hihi-pozdrawiam.
Twój czas na wyjazdy już minął?
A wrzos nam zniknął gdzieś......rozpłynął się :bezradny:
moja droga nie tłumaczę się bo taka jest prawda a czytaj lepiej moje odpowiedzi .Pozdrawiam też.
Czytalam Twoje tlumaczenie. Bledy ortograficzne to nie wina klawiatury. To kolezanka miala na mysli.
I ma racje, nikt nie powinien sie tlumaczyc. Dlaczego? Zagadka, moze ktos podpowie.
Warto mieć przedd wyjazdem chociaż trochę doświadczenia żeby mieć ogólne pojęcie jak taka praca wygląda i z czym to się je, tak żeby po pierwszym tygodniu nie przerazić się i nie uciec do Pl :wystawia jezyk2: Poza tym większość firm tego doświadczenia jednak wymaga... Jak nie ma innego wyjścia to sposobem na zdobycie go może być pójście np. na wolontariat do hospicjum na trochę...
już zapomniałem a Ty jeszcze drążysz ten temat.
Nie tylko ja tak mam.Ty przynajmniej mi odpowiedziales. Widzialam tu "wykopki" sprzed paru lat i posty do usunietego albo dawno nieaktywnego konta.
Wiec sie nie dziw, cytowac moze kazdy i kazdego.
Czytaja wszyscy i maja cwiczenie zapobiegajace demencji.