seniora,seniorki ? troche dziwne to pytanie bo nie wiem o co dokladnie Ci chodzi?
seniora,seniorki ? troche dziwne to pytanie bo nie wiem o co dokladnie Ci chodzi?
Nie pracuje w zawodzie:)
I nigdy nie mylam chorego w łóżku w miejscu intymnym, dlatego się pytam, nie chciałabym nikogo zawstydxic. Nie mam doświadczenia w tej kwestii.
Mam podopieczna lezaca,no pol lezaca.Myjka-podstawowa sprawa.normalna do tylu (frote)do przodu kupuje w DM ,Einmal Waschlappen(30 szt).odpinamy pampers ,sprawdzamy zawartosc ,.....podwijamy troche (z przodu na tyl)rozsuwam lekko nogi,myje (woda w misce,ciepla,nie goraca ,plyn do mycia,lub woda tylko jak jest uczulona),wycieram do sucha ,najwazniejsze!!.Odwracam na bok i wyciagam pampers i podkladam recznik ...powtarzam czynnosc z druga myjka.Wycieramy do sucha!!,Nakladamy masc,krem/,ja nakladam Sudocrem,cienka warstwa.Przygotowana pieluche podkladamy pod "pupe"zwinieta czesciowo aby lepiej bylo z drugiej strony wyciagnac.Odwracam podopieczna na plecy i Wyciagam druga strone ,smaruje pochwiny i troche ponizej uda .Zapinam pampers i.........gotowe.To moj sposob .Napewno dziewczyny ,Kasia i Tina wiedza lepiej :):)Chyba wszystko napisalam??A tak nie na marginesie a......szczera prawda: Kasia63 i Tina to skarbnica wiedzy.Jaka cos nie tak robie ,prosze o poprawke ,bede wdzieczna.:)
Pytanie do dziewczyn ,ktore maja lub mialy lezacych podopiecznych ,ile pampersow na recepte jest przez kase chorych i jaka ilosc? (czy to jest uzaleznione od ,kasy (nazwa)czy grupy ?).Na Czerwony Krzyz ,nie mam co liczyc bo , to........wielka pomylka.Niby nie moja sprawa ale , potem ja zostaje z problemem .
I te pieluchomajtki zdaja egzamin z lezaca? (moze z glupia pytam)i te 90 sztuk starcza na miesiac? ,tzn.3szt na dzien ,dwie w ciagu dnia i jedna na noc?. Jaka maja chlonnosc (ile maja zarysowanych kuleczek-kropelek :):) )
I te pieluchomajtki zdaja egzamin z lezaca? (moze z glupia pytam)i te 90 sztuk starcza na miesiac? ,tzn.3szt na dzien ,dwie w ciagu dnia i jedna na noc?. Jaka maja chlonnosc (ile maja zarysowanych kuleczek-kropelek :):) )
A jak jest PFLEGE STUFE 2 to też przysługują?I musi je lekarz przepisywać? Moja babcia ma noc, ale czasem i w ciągu dnia jej zakładam.Rodzina kupuje w ROSSMANIE.
Prz Plege Stufe 2 tez przysluguja.Nie wiem jak to jest z recepta,ale mnie sie wydaje,lekarz wydal recepte.Jest to w dokumentacji pacjenta,wiec nie musze prosic ciagle o recepte,tylko informuje pflegedinst.Odpowiednio wczesnie,bo duzo czasu mija zanim sa przyslane.Najczesciej zamawiam w polowie miesiaca,wtedy nie zostaje bez niczego:)