kasia63Opiekunka nie jest niewolnicą ani agencji,ani rodziny, ani PDP i NIKT nie ma prawa jej zmusić do pracy ponad siły ani do wykonywania obowiązków,co do których ona sama nie ma uprawnień!!!!!
W tej sytuacji ,w jakiej się znalazłaś Jowita,bo też dawkujesz te informacje po kawałku wypowiedzenie umowy w trybie natychmiastowym jest jak najbardziej zasadne !!!Agencja Ci na chleb nie da jak sobie kręgosłup załatwisz!!!!Już to pisałam i napisze jeszcze raz-ja wypowiedziałabym umowę w sekundę w tej sytuacji a porządna agencja z rodziną ,która zataja bardzo istotne szczegóły i naraża potencjalną opiekunkę na uszczerbek zdrowia ,powinna również umowę zerwać.Niech no to się tylko zakończy to jak Ty tego nie zrobisz/rozumiem,że się boisz ,zwłaszcza o kasę za czas przepracowany/ to ja ostrzegę przed tą firmą w odpowiednim topiku.Nie może kurczę być tak ,że opiekunka nic do powiedzenia nie ma,potulnie czeka i marnuje sobie zdrowie a agencja ma to w dupie!!!Pierdzielenie ,że nie ma zmiennika to mydlenie oczu,jak firma taka mądra to niech sami przyjadę i zastąpią!
Kasiu podczepie sie pod Twojego posta aby przypomniec temat i opisac cd. Otoz wczoraj meilem zlozylam wypowiedzenie w trybie natychmiastowym ze wzgledu na zmiane warunkow pracy, transfer i inne.....Napisalam termin mojego zjazdu stad i aby firma mi zjazd zorganizowala do domu do soboty.
Reakcja byla natychmiastowa! Z rana mialam juz telefon, i troche zastraszania, odpowiedzialam spokojnie aby firma mi droga meilowa odpowiedziala na moje wypowiedzenie umowy. Za jakis czas firma dzwoni, ze opiekun sie znalazl na moje miejsce i przyjedzie w czwartek! Czyli zjazd prawie w mig zalatwiony i mam nadzieje, ze nie bedzie juz rzadnych niespodzianek. Dziekuje wszystkim bardzo za cenne podpowiedzi i "kopa" do dzialania. Pozdrawiam