Papierosy, E-papieros - moje przygody z paleniem

22 sierpnia 2014 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

http://finanse.wp.pl/kat,1033755,title,Skrety-legalne-jeszcze-ponad-2-lata,wid,16824994,wiadomosc.html

Nie spotkałam nigdzie sklepu ,gdzie stoi taka maszyna:(W Koszalinie jeszcze rok temu był sklep z tytoniem na wage ,ale krótko i zniknął:(

A szkoda, bo skręty wychodzą znacznie taniej, niz papierosy.
22 sierpnia 2014 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

ja wiem czy skrety tansze ha ha

W Polsce 1 gram marihuany na czarnym rynku kosztuje około 35-40 zł złotych, to jest około 10 euro. Ile dzisiaj marihuana kosztuje w coffeeshopach w Amsterdamie? Ceny zaczynają się od 8 euro za tradycyjną odmianę "White Widow", a kończą na 18 euro za lepsze odmiany np. kaligria, haze, kush. Na przestrzeni ostatnich 10 lat ceny tej używki wzrosły o około 100%, chyba żaden inny towar nie podrożał tak bardzo.
22 sierpnia 2014 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Lawenda

Potrafią też śmierdzieć inaczej - czyli pachnieć jak fajka... Ale ja chwalę e-zigarety, bo wyjęly mi tradycyjne z głowy i już moge się spokojnie bez nich obejść... Jeszcze popalam, ale na ogół nie przekraczam 3 szt. dziennie... Czuje się prawie wolna  bo ten stan trwa już wiele miesięcy....))))
22 sierpnia 2014 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Paliłam , rzuciłam i palic mi się chce jak cholera mnie bierze .....szczególnie teraz jak nie mogę dodzwonić się do "mamci"

U mamci wszystko ok? Kupiłaś wtedy te papierosy?
22 sierpnia 2014 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
Na razie Was opuszczam bo sprawy "niecierpiące zwłoki" wzywają... A na wyjazd muszę jeszcze dokupić mydełko naturalne ze srebrem (odkażające) bo tylko takie zabieram do de, a zlokalizowałam je tylko w jednym sklepie...))))
22 sierpnia 2014 10:53
nowadanuta

Na razie Was opuszczam bo sprawy "niecierpiące zwłoki" wzywają... A na wyjazd muszę jeszcze dokupić mydełko naturalne ze srebrem (odkażające) bo tylko takie zabieram do de, a zlokalizowałam je tylko w jednym sklepie...))))

O pierwszy raz słyszę , codziennie człowiek  się czegoś nowego uczy . Jak będziesz miała czas to napisz gdzie mozna to cudo kupić.
22 sierpnia 2014 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

O pierwszy raz słyszę , codziennie człowiek  się czegoś nowego uczy . Jak będziesz miała czas to napisz gdzie mozna to cudo kupić.

22 sierpnia 2014 12:36 / 3 osobom podoba się ten post
No ja mam niedługo 4,5 roku bez fajki i wszystkim, którzy się męczą rzucaniem powiem, że warto wytrzymać.
22 sierpnia 2014 13:28
opT

No ja mam niedługo 4,5 roku bez fajki i wszystkim, którzy się męczą rzucaniem powiem, że warto wytrzymać.

Własnie po 4 i pół ruku zaczęłam palić dwa i pół roku temu. Paliłam z przerwami i znowu nie palę. Warto :)
22 sierpnia 2014 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

To jest dokładnie to mydełko, o którym poinformowała magdalena k. Używam je ju ż wiele miesięcy i mi się sprawdza.  Mam po nim uczucie trochę wususzonej skóry, ale wolę to niż cóś podłapać... Zużywam więcej balsamu do ciała - ale wiem, że nie wszyscy tak mają... W moim sklepie kosztuje 6,50 zł. czyli nie jest zawrptnie drogie....))))
22 sierpnia 2014 16:46 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

W Polsce 1 gram marihuany na czarnym rynku kosztuje około 35-40 zł złotych, to jest około 10 euro. Ile dzisiaj marihuana kosztuje w coffeeshopach w Amsterdamie? Ceny zaczynają się od 8 euro za tradycyjną odmianę "White Widow", a kończą na 18 euro za lepsze odmiany np. kaligria, haze, kush. Na przestrzeni ostatnich 10 lat ceny tej używki wzrosły o około 100%, chyba żaden inny towar nie podrożał tak bardzo.

No, padłam. :D
O co ty mnie, Orim podejrzewasz???? O maryśkę? :D
Zatem wystosowuję oficjalne dementi - pisalam o skrętach z poczciwego, tradycyjnego tytoniu.
:D :D :D
22 sierpnia 2014 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

He,he Orim:)Głodnemu chleb na myśli:)))
22 sierpnia 2014 22:57 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Znawca jak się patrzy:)I nawet widzę ,że na bieżąco jesteś:)hi hi hi
23 sierpnia 2014 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
emi

U mamci wszystko ok? Kupiłaś wtedy te papierosy?

Nie kupiłam :))))  to znak, że poskromiłam nerwy z chwilą jak udało mi się dodzwonić do mamci. 
Na szczęście u mamci wszystko oki. tylko b. za nią  tęsnię.