ja kilka dni temu wrocilam do Polski, na swieta tez planuje wyjechac. Glownie ze wzgledow finansowych- jak to mawiaja ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka :) Ostatnio bylam na moim pierwszym wyjezdzie i sie udalo
http://www.opiekunki.aterima.pl/niemiecki-dla-opiekunek
Może Ci się przyda. Masz tutaj także fonetycznie. Możesz jedno zdanie odsłuchać kilka razy. Początkujące dziewczyny były bardzo zadowolone.
Życzę powodzenia!
ja kilka dni temu wrocilam do Polski, na swieta tez planuje wyjechac. Glownie ze wzgledow finansowych- jak to mawiaja ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka :) Ostatnio bylam na moim pierwszym wyjezdzie i sie udalo
Witam na forum,jestem nowa, mam na imię Mirka. Chce wyjechac po raz pierwszy do niemiec.Pomagałam w domu spokojenej starosci.Moim problemem jest jednak jezyk niemiecki,którego nie znam dość dobrze.Dogadac się dogadam,ale nie moge o sobie powiedziec że jest to płynna mowa.Nie wiem czy jakaś firma mnie przyjmie chocby do zastepstwa za jakąś opiekunkę na czas świąt.Chce spróbować swoich sił.Zabieram się za dalsze czytanie forum,bo widzę że tutaj jest kopalnia wiedzy.Pozdrawiam wszystkich!!!
Jak chcesz jechac po raz pierwszy to teraz jest najlepsza pora . Firmy poszukuja na zastepstwa za swoje stale opiekunki , bo wiele chce przyjechac do swoich bliskich na swieta.