Gratulacje . W mojej agencjo 300 euro premii za święta to standard. Opiekunka dostaje kwotę netto do ręki od rodziny i zadnego podatku nie ma od tej kwoty potrącanego.
Upewnij się,że to jest kwota netto.
Gratulacje . W mojej agencjo 300 euro premii za święta to standard. Opiekunka dostaje kwotę netto do ręki od rodziny i zadnego podatku nie ma od tej kwoty potrącanego.
U nas to standart ale w niektorych agencjach faktycznie kwota premii jest podana w netto. Nawet czasami miesiac trzeba przepracowac aby uzyskac pelna sume inaczej jakies obcinanie wchodzi w gre. Wiem z pierwszej reki. Ostatnio duuuzo rozmow przeprowadzilam z firmami ;)))
Firmy stosują różne chwyty aby nie tyle nie zapłacić za nasz czas świąteczny co żeby nas na konkretnym miejscu zmusić do zostania na dłuższy okres czasu(zatrzymać pracownika na siłę). Ja dwa razy nie miałam zapłacone za Święta Bożego Narodzenia, bo były jakieś właśnie takie zapisy, a miejsca naprawdę różne.
Raz tylko na Wielkanoc byłam w pracy.Do przełknięcia.Ale B N w domu.A teraz ,gdy maluchy są ,to nie wyobrażam sobie ,żeby nie być z nimi.Może to się kiedyś zmieni ,ale póki co do domu wracam.
Tereniu, do domu wracasz bo masz do Kogo wracac.
Też bym tak zrobiła .
Mi firma zaproponowała 350 Euro Premii,
ale jak pisałam - ponieważ to mój pierwszy wyjazd, zdecydowałam się wrócić do domu tym razem.
Kolejnym prawdopodobnie się skuszę :-) Warto przygarnąć trochę kasy dodatkowej....
Firmy stosują różne chwyty aby nie tyle nie zapłacić za nasz czas świąteczny co żeby nas na konkretnym miejscu zmusić do zostania na dłuższy okres czasu(zatrzymać pracownika na siłę). Ja dwa razy nie miałam zapłacone za Święta Bożego Narodzenia, bo były jakieś właśnie takie zapisy, a miejsca naprawdę różne.
Moja też mi całkiem sporo zaproponowała... chyba mają deficyt opiekunek na święta^^ Korzystajmy z tego :)