Co zrobić, by rodzina mnie wybrała?

05 czerwca 2024 12:02 / 1 osobie podoba się ten post
bozena1234

Cześć kochani, ja tutaj odświeżę wątek... ostatnio rozmawiałam ze znajomą, dopiero zaczyna jako opiekunka i mówi że ma problem z akceptacją u rodziny.. nie wiem w czym może być problem, fajna dziewczyna, co prawda doświadczenie tylko rodzinne, ale mówi trochę po angielsku i niemiecku, ma 40parę lat, siłę i empatię do pracy..

pierwsze pomyślałam o zdjęciu w profilu swoim opiekunkowym, ale mi pokazała co wysłała do agencji no i normalne ładne zdjęcie..

doradźcie, co może być przyczyną? ja zgłupiałam , nie wiem co jej doradzić...

Ma pecha. Czasami tak jest, że kilka rodzin odrzuci a dopieto dziesiata ja wybierze. Cierpliwości. Uda się . 
05 czerwca 2024 12:39 / 1 osobie podoba się ten post
ja pracowałam w agencji która pozwalała na nagranie filmiku. i to było spoko bo ktoś już słyszał głos, i w ogóle można było powiedzieć coś o sobie.

Nie wiem jak wygląda cały dokument, czy ona mogła napisać parę zdań o sobie/ a może niestety wybredna rodzina.. i kolor włosów nie ten. trzeb próbować dalej. musi znaleźć swoją rodzinę.

A czy dopytywała o powody? 

05 czerwca 2024 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
bozena1234

Cześć kochani, ja tutaj odświeżę wątek... ostatnio rozmawiałam ze znajomą, dopiero zaczyna jako opiekunka i mówi że ma problem z akceptacją u rodziny.. nie wiem w czym może być problem, fajna dziewczyna, co prawda doświadczenie tylko rodzinne, ale mówi trochę po angielsku i niemiecku, ma 40parę lat, siłę i empatię do pracy..

pierwsze pomyślałam o zdjęciu w profilu swoim opiekunkowym, ale mi pokazała co wysłała do agencji no i normalne ładne zdjęcie..

Tak bywa, że rodzina ma jakieś swoje ukryte powody , nie ma co się zrażać.  Niech próbuje do skutku.  Powodzenia 
07 czerwca 2024 11:38
bozena1234

Na przełamanie lodów fajnie przywieźć z Polski np jakies lokalne slodycze. Pare razy przed wyjazdem miałam taka sytuacje, ze rodzina wydawala mi sie bardzo zamknieta, ale wlasnie taki maly gest pozwolil nam sie otworzyc i lepiej poznac 
07 czerwca 2024 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
dziewczyny jesteście bardzo pomocne naprawdę

Dusia, masz rację, trzeba być cierpliwym.. 

Janka super pomysł z tym filmikiem, podpowiem jej że może tak zrobić... a czy pytała o powody.. no wiesz, pytała, ale co jej tam powiedzą.. koordynatorka mówi że ma bardzo fajny profil i że na pewno coś się szybko znajdzie a jest jak jest 

Mleczko dziekujemy za wsparcie 

Izabela jak już dostanie zlecenie to jej podpowiem zeby coś zabrała, masz rację, to zawsze fajnie wygląda a nie tak z pustymi rekami :)

dzieki dziewczyny!! trzymamy kciuki za kolejne mozliwości