Tego się nie praktykuje:)Poza tym na miłym wyglądzie potencjalnego PDP można się mocno przejechać.....Natomiast rodzinę zawsze nasza fizjonomia interesuje.
Tego się nie praktykuje:)Poza tym na miłym wyglądzie potencjalnego PDP można się mocno przejechać.....Natomiast rodzinę zawsze nasza fizjonomia interesuje.
A ja jestem dyskryminowany przez 99,9 % rodzin za samą płeć. Ale papiery i zdjęcia od poprzednich podopiecznych i rodzin robią swoje. Na plus oczywiście.
Owszem, w tym zawodzie dyskryminacja jest ogromna. Pani z PM24 mówiła, że trzeba dłużej poczekać na ofertę pracy.
Uuu, z moich skoczkowych doświadczeń wynika, że na opiekunów deficyt jest.
W której firmie, jeśli mogę zapytać?
Normalnym zwyczajem na rynku pracy, jest to, że aplikując na jakiekolwiek stanowisko, jest załączone zdjęcie kandydata do pracy. Specjaliści od HR potwierdzają, że jeżeli załączamy do CV zdjęcie, zwiększamy swoje szanse na aplikowane stanowisko. Natomiast kandydat wyszukuje informacji o firmie, obserwuje jego aktywność na FB, etc. także zdjęcia Podopiecznych nie jest trafnym pomysłem, bo nie to jest najważniejsze. Czy aplikująca do pracy pielęgniarka powinna domagać się zdjęcia pacjentów, czy naczelnej pielęgniarki? Nonsens.... Pamiętajmy, że Nasi Seniorzy to często starsi, schorowani ludzie.
Rodziny wybierając Opiekunkę kierują się między innymi fizjonomią (ale nie tylko), dlatego uśmiechajcie się do zdjęcia, miejcie czyste włosy, kobiety mogą pokusić się o delikatny, makijaż podkreślającą urodę- odrobina różu na policzkach doda świeżości, można poprawić kolor ust, bo z wiekiem barwnik w wargach blednie, podkreślcie oko tuszem- będziecie wyraźniejsze. To są drobnostki, ale które wiele dają. Twarz jest bardziej "energiczna", wyraźna. Poza tym oczywiście ważne są kwalifikacje, posiadane umiejętności, hobby- pamiętajcie, że to można nadrobić. Czytajcie, edukujcie się, interesujcie. Dla rodzin istotne są takie cechy, np. jak pieczenie ciast, rozwiązywanie krzyżówek (można w ten sposób aktywować Podopiecznych), wszelkie robótki ręczne (tak samo można w ten sposób aktywizować Seniorów), itp. Bądźcie takimi Opiekunami, jakich chcielibyście mieć :)
Niestety często jest tak że w domach pdp.nie ma nawet patelni ceramicznej, a piekarnik przypomina "czarna przestrzen" zamieszkała przez tłuszcz i brud.A więc jak tu reklamowac zdolności cukiernicze? Zacznijmy od poznania dokladnego opisu kuchni przez zmiemniczke ktora jest na miejscu.Nie raz.. ledwo starcza na podstawowe utrzymanie, nie mówiąc o zakupie dodatkowych produktów.Inaczej wygląda czas poświęcony spedzaniu go z pdp.choc krzyżówki? to dość trudne(ok.gra w chińczyka) tv, spacery(zależy jaki teren?).My naprawdę nie zarabiamy aż tyle żeby od razu "wyskakiwać" i być nadgorliwymi.Za 1razem lepiej mieć dystans, zobaczyć jaka rodzina, pdp.? Zawsze można pewne rzeczy dopracować np.za 2razem.U mnie to działa:tak:
Dokładnie. My jesteśmy do niesienia pomocy dla naszych pdp a nie gotowania garami i urządzania przyjęć aby pokazać się z jak najlepszej strony. Rodzina musi także wymagać i od siebie a nie tylko od nas. Niestety. ..
Dokładnie. My jesteśmy do niesienia pomocy dla naszych pdp a nie gotowania garami i urządzania przyjęć aby pokazać się z jak najlepszej strony. Rodzina musi także wymagać i od siebie a nie tylko od nas. Niestety. ..