Przeniosłem z innych tematów wciąż przewijający się wątek o tym co zrobić by mieć lepsze "papiery", by rodzina mogła wybrać właśnie Ciebie jako opiekunkę. Mam nadzieję, że początkującym będzie łatwiej znaleźc potrzebne informacje. Wasz uniżony Moderator
Moja znajoma czekała kiedyś długo na kontrakt ale w innej firmie, też dosyć dobrej. Później się okazało, że nie ma w jej papierach zdjęcia. Dlatego jej rodziny nie chciały wybrać. Tak się zastanawiałam, bo to co pisze Andrea to racja. Czasami ktoś się nie może doczekać na ofertę, a potem się okazuje, że nie ma zdjęcia, nie ma papierów. O ile pamiętam to Bashia też tak miała, ale to był już inny przypadek. Mi się wydaje, że w naszych papierach warto jest mieć jakieś dobre zdjęcie, bo na jednym zdjęciu wychodzi się lepiej, a na innym gorzej. Ja nie jestem fotogeniczna, dlatego wolę zrobić kilkanaście albo kilkadziesiąt zdjęć i wybrac 2-3 najlepsze. Dobrze jest być z podopiecznym uśmiechniętym. To na pewno może przekonać rodzinę do wyboru opiekunki. Mi taki wykład zrobiła jedna opiekunka jak jechałam po raz pierwszy do Niemiec. Jak się nad tym zastanowiłam, to rzeczywiście miała rację. Niektóre agencje życzą sobie przesłania pakietu dokumentów w aplikacji, gdzie jest wyszczególnione co należy im podesłać. A czasami lepiej wyjść z inicjatywą i dosłać trochę więcej. Papiery od wcześniejszych pracodawców, od rodzin i zdjęcia. Macie jakieś swoje sposoby jak robić zdjęcia żeby wyglądać jak najkorzystniej? Pytanie kieruję do naszych forumoweych modelek zwłaszcza: Andrei, Hellyspring, Kayi. Bo ja na siebie pomysłu nie mam, a nie wiem jak długo będe jeszcze pracowała w tej firmie, co teraz. Wasze zdjęcia są super i chciałabym móc tak ja Wy.