To jest ta strona:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/dn?ld=9649&country=DEU&rt=1&OK#focus
strona jest interaktywna, więc trzeba samemu wypełnić odpowiednie dane i wtedy wyskoczy to połączenie.
To jest ta strona:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/dn?ld=9649&country=DEU&rt=1&OK#focus
strona jest interaktywna, więc trzeba samemu wypełnić odpowiednie dane i wtedy wyskoczy to połączenie.
Kika, chyba nie zauważyłaś (pisałyśmy prawie jednocześnie) -podałam Ci połączenie za 178 euro. Podróż trwa 11 godz. z 1 przesiadką w Berlinie (Ostbahnhof.
Wg mnie podróż pociągiem z małymi dziećmi jest nieporównywalnie wygodniejsza, ale zzrobisz jak uważasz :)
Wątpię też, czy za autobus zapłacisz taniej (2 dorosłych i 2 dzieci).
Kika, źle zrozumiałaś :)
Ja Ci podałam osobno połączenia z cenami na wyjazd i powrót (tak kupowane jest taniej).
Czyli jest tak:
-wyjazd 23.05, powrót 30.05. --> cena: 178 + 238 = 416 e
-wyjazd 23.05, powrót 29.05. --> cena: 178 + 198 = 376 e
-wyjazd 23.05, powrót 31.05. --> cena: 178 + 178 = 356 e
Pełna (normalna) cena na wszystkie warianty:
326 + 326 = 652 e
Jeśli chcesz skorzystać z tych niższych cen, trzeba jak najszybciej się zdecydować i wykupić (jest ograniczona ilość).
A tak w ogóle najlepsze oferty można znaleźć na 6 tygodni przed wyjazdem (wtedy jest „zwalniana” rezerwacja na EC do Polski. Na podróż w ramach DE już na 3 miesiące wcześniej.
Jeśli zdecydują się na pociąg warto wcześniej ściągnąć z netu plan dworców przesiadkowych i zapoznać się z nim dokładnie :)
Z podróżą Gdańsk -> Frankfurt nie ma problemu, bo tam przesiadka na Ostbanhof i odjazd z tego samego peronu :)
Kika, źle zrozumiałaś :)
Ja Ci podałam osobno połączenia z cenami na wyjazd i powrót (tak kupowane jest taniej).
Czyli jest tak:
-wyjazd 23.05, powrót 30.05. --> cena: 178 + 238 = 416 e
-wyjazd 23.05, powrót 29.05. --> cena: 178 + 198 = 376 e
-wyjazd 23.05, powrót 31.05. --> cena: 178 + 178 = 356 e
Pełna (normalna) cena na wszystkie warianty:
326 + 326 = 652 e
Jeśli chcesz skorzystać z tych niższych cen, trzeba jak najszybciej się zdecydować i wykupić (jest ograniczona ilość).
A tak w ogóle najlepsze oferty można znaleźć na 6 tygodni przed wyjazdem (wtedy jest „zwalniana” rezerwacja na EC do Polski. Na podróż w ramach DE już na 3 miesiące wcześniej.
Jeśli zdecydują się na pociąg warto wcześniej ściągnąć z netu plan dworców przesiadkowych i zapoznać się z nim dokładnie :)
Z podróżą Gdańsk -> Frankfurt nie ma problemu, bo tam przesiadka na Ostbanhof i odjazd z tego samego peronu :)
Hej, odświeżę wątek bo mam mały kłopot (znaczy się będę go miała niedługo :) ) chodzi o to że jutro muszę jechać pociągiem aby dostać się na dworzec autobusowy no i jestem trochę przerażona bo muszę kupić bilet w automacie (pierwszy raz) :) czy osoba słabo znająca niemiecki da sobie radę? czy znalazł by się tu ktoś życzliwy i podał mi "instrukcję obsługi"? Przeszukałam pół internetu i nie znalazłam pomocy więc liczę na Was :)
Dziękuję :) słownik do torebki włożę i mam nadzieję że dam radę :) mimo że kaleczę język niemiecki to chyba wolałabym "pogadać" z panią w okienku niż próbować dogadać się z automatem :)
A jest możliwość kupienia biletu np dzień wcześniej? to bym już dzisiaj poszła i miała ten stres za sobą :)