06 lipca 2014 17:19 / 5 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantkano cos musze z tym zrobic, bo dola zaczynam lapac. jak mozna jesc sliwki z kompotu albo mus jablkowy do kielbasy, do musztardy, do gulaszu, do ziemniakow, do jajek itd?? ;) za duze ekstrawagancje jak dla mnie. a moja PDP w szoku ze nie oblizuje sie ze smakiem. sliwki to albo w placku, albo ew. suszone w schabie- do niczego wiecej. a mus jablkowy do szarlotki albo nalesnikow ;) a moja Oma jutro chce gotowac gulasz z bananem :/ rece opadaja
Moja Frau zaserwowała mi taki "rarytas" że chyba tylko dobre wychowanie nie pozwoliło mi wypluć tego co do buzi wzięłam... Zawołała mnie (to gdzieś na początku pobytu było) na podwieczorek i mówi że zrobiła Obstsalad. No super, lubię, chętnie zjem, czemu nie? Frau nałożyła do miseczek i siadamy do stołu.... Ona wcina aż jej się uszy trzesą, ja też łapię za łyżkę i ............. matko i córko.............. Jogurt z quarkiem, w tym pokrojone jabłka, brzoskwinie, winogrona, banan, ogórek, pomidor i ... czosnek... Wszystko polane gotowym sosen z truskawek...
Połknęłam to co w buzi i niestety więcej nie chciałam ku rozżaleniu Frau... Cóż, delikatnie wyjaśniłam jej że osobiście nie przepadam za połączeniem czosnku z owocami...