Druk A1 to podstawowy dokument,który należy okazać w razie kontroli, czyli nie można pracownika oddelegować za granicę bez tego papierka. Bez niego nie dostanie sie też EKUZ gdy wyjeżdżasz do pracy.
Druk A1 to podstawowy dokument,który należy okazać w razie kontroli, czyli nie można pracownika oddelegować za granicę bez tego papierka. Bez niego nie dostanie sie też EKUZ gdy wyjeżdżasz do pracy.
:)
Nigdy jeszcze nie wysłano mnie z A1 do pracy.
Zawsze dostawałam (przeważnie mailem) po kilku, kilkunastu dniach pracy.
Firma z której ostatnio wyjechałam 2 razy, poinformowała mnie, że wystawiają A1 z innego paragrafu, w związku z czym nie muszę się rejestrować w PUP...
Ja podobnie - nigdy nie mialam ze sobą A-1. Po pewnym czasie dostawałam na stelle kartę EKUZ...ale i to nie zawsze. A pracuję przez firmę ponad 4 lata...Kiedyś wypadł mi plomba, akurat mialam EKUZ - poszłam do dentysty, ząbek naprawił. Rachunku nie dostalam do dziś...Chyba, że to trwa conajmniej pół roku?
Ja podobnie - nigdy nie mialam ze sobą A-1. Po pewnym czasie dostawałam na stelle kartę EKUZ...ale i to nie zawsze. A pracuję przez firmę ponad 4 lata...Kiedyś wypadł mi plomba, akurat mialam EKUZ - poszłam do dentysty, ząbek naprawił. Rachunku nie dostalam do dziś...Chyba, że to trwa conajmniej pół roku?
A powiedzieli Ci coś wiecej ? Bo ja nie rozumiem z jakiego paragrafu mieli Ci wystawić tą a1 ?
Ola55 - a po co Ci rachunek?
Ja na Twoim miejscu bym się cieszyła, bo r-k zapewne dostał NFZ.
Na pewno nie trwa to pół roku - wszyscy lekarze wystawiają rachunki niemal natychmiast :)
Jeszcze się nie cieszę :) W tej przychodni kartę EKUZ widzieli chyba pierwszy raz :) i stwierdzili, że jak to było "takie maleństwo" to nie warto sobie głowy zawracać...Dentysta ten, to znajomy mojego POP....może dlatego? Bo nasz NFZ od razu chyba przesłałby mi rachunek???
No, ok.... ale za dentystę to nawet u nas się płaci :)