Ja mam swoje dane w paru agencjach i nie upieram się, żeby mnie wymazywali na amen. Niech tam sobie wiszą czy leżą.
Ja mam swoje dane w paru agencjach i nie upieram się, żeby mnie wymazywali na amen. Niech tam sobie wiszą czy leżą.
Koleżanką pracuje z tej firmy, wszystko byłoby dobrze gdyby nie żenująco niskie zarobki. Ciekawa jestem kiedy się ktoś wezmie za pseudo agencje które zarabiają krocie na naszej ciężkiej pracy.Nikt już nie pracuje za 900 euro, drogie paniez Wiek Express
Przeginasz. Moderator
Dane można podać ale PESEL I NIP to do czego im tak zaraz potrzebny??? - chyba dopiero wtedy jak umowę podpisujesz konkretną na dany wyjazd. Jeszcze trochę a agencja będzie żądac wymiarów,rozmiarów i diabli wiedzą czego jeszcze!
Tez nie mam dobrych doswiadczen z ta firmą,wysłałam im wszystko co chcieli,a chcieli duzo,np ksero dowodu,ksero certyfikatu,szkolenia ,referencje i jeszcze cos tam.Nie odezwali sie w ogole.Nie zaproponowali zadnego wyjazdu.Moze nie odpowiadam ich wymaganiom.A moze kwalifikacje mam tak wysokie że szczęka im opadła i nawet nie probuja nic proponowac.Wolę wierzyć w to drugie:-)
Ja z nimi kiedyś pracowałam, nie było źle ale zmieniłam firmę. Mam takie prawo przecież, mam prawo dbać o swój zarobek. Teraz wróciłam do nich, znam ich. Jak będzie źle to przecież mogę sobie pójść. Każda agencja ma inne warunki, to my je wybieramy. Nie jestem dzieckiem i wiem co wybrałam - i dlaczego akurat tak a nie inaczej. Mimo wszystko i jak na razie nie mogę nic złego o nich powiedzieć.
Ja tam nie mam 900 euro, wypłacają tyle ile masz w umowie. A jak nie !!! to przecież jest łatwiejsza droga dochodzenia swoich praw w sądzie ... hahaha bo to umowa o pracę. Stawka jest zależna od ich wymagań, może mają inne ?? Cholera wie. Ja jestem zadowolona a czas pokaże na ile. Przecież nie jestem "zadrutowana" z nimi a mają też swoje plusy.
Przecież nie musisz podawać tych danych. Ja odmówiłam przy pierwszej rozmowei, motywując tym, że to wrażliwe dane. Podam przy podpisaniu umowy i tak też było. Unikam podawania peselu i NIPu na lewo i prawo.
Dokladnie,umowa o prace i skladki od sredniej krajowej.Nie jest taka zla agencja.Wg mnie jest wiele innych gorszych agnecji,ktore np skladki odprowadzaja od 200 zl i umowa zlecenie.