Witam Was, wyczytałam na fcb, że mają też niemieckie warunki, czy ktoś na takowych pracuje? I czy rzeczywiście ZUS od przeciętnej krajowej. Mało takich firm...
Witam Was, wyczytałam na fcb, że mają też niemieckie warunki, czy ktoś na takowych pracuje? I czy rzeczywiście ZUS od przeciętnej krajowej. Mało takich firm...
Dane z dzisiaj:
W październiku 2017 r. przeciętne zatrudnienie w sektorze przedsiębiorstw było wyższe o 4,4% r/r i wyniosło 6035,8 tys., a przeciętne miesięczne wynagrodzenie (brutto) było wyższe o 7,4% r/r i wyniosło 4574,35 zł.
wróciłam ze zlecenia i mogę powiedzieć, że dobrą miałam stelle, bo stan podopiecznego mimo ze ciezki to dalam rade i dobrze mi za to zaplacili, rodzina dala mi jeszcze duzo prezentow. Czuje sie doceniona. Wiecie moze jak mozna doszkolic jezyk, zeby miec wyzsze wynagordzenie przy lekkim zleceniu?
Masz rację, ale jechałam pierwszy raz i zależało mi na wyjeździe. Myślałam też, że to zmienniczka nie chce dać swego telefonu, bo w firmie mi powiedziano, że moją prośba zostanie przekazana. Ogólnie jestem z wyjazdu zadowolona, ale takich drobiazgów było sporo i nie mam już zaufania do nich. Np. zapytano mnie, czym chcę jechać (oni kupowali bilet)- powiedziałam, że obojętnie. Dwa dni później ktoś z rodziny powiedział, że lepiej innym przewoźnikiem. Zadzwoniłam, ale powiedziano, że już za późno. Ok. Patrzę potem na bilet- a data zakupu trzy dni po naszej rozmowie. Itd. To wszystko wychodziło później, nie były to jakieś bardzo znaczące rzeczy, ale innym razem może być przemilczane- świadomie- coś istotnego. Takie mam teraz myśli.
Ta ochrona danych osobowych ..... a od maja będzie jeszcze gorzej, wchodzi w życie jakaś ustawa