Konkurs - zdobądź nagrodę, która pomoże Ci się zrelaksować :)

14 listopada 2024 20:33
ale50

Relaksuję się w różny sposób. Przede wszystkim muszę się wyspać. 🌝🥱🕰️🥱⏰
Wstać wypoczęta, by zacząć nowy dzień. 😊
Bardzo nie lubię pośpiechu. Muszę mieć czas na zjedzenie śniadania, wypicie kawy. 🥐🍔☕
Jeśli potrzebuję relaksu,
to biorę kijki i idę na daleki spacer. Najlepiej do lasu. 🧑‍🦯🍂🪵🍁
Mam niedaleko, więc odwiedzam to miejsce bardzo często.
Po dwóch kilometrach marszu "witam się" z jeziorem i jego trzema plażami.
Siadam na jednej z nich na ławeczce, patrzę na wodę, na pływające kaczki🦆🦆🦆,
wdycham świeże powietrze.
Uspakajam się.
Uwielbiam robić zdjęcia, szczególnie pięknej przyrody !
📷 🌻🌹⛰️❄️🏝️⛅📸
Wracam do domu spokojna
i gotowa na nowe wyzwania. 🤩
Wieczorem relaksuję się w wannie. 🛁🛁🛁
Nalewam ciepłą wodę, zapalam świeczki, 🕯️włączam cicho muzykę.🎶
Mogę tak trwać dłuuuugo.
Inna forma relaksu to dobra książka 📖 📖📖 lub ciekawy film na platformie strimingowej.
Jestem kinomanką.
Ale do kina chodzę teraz rzadko.
Wolę usiąść w fotelu, otulić się kocem i śledzić przygody bohaterów na ekranie telewizora. 📺 📺 📺
Na koniec chcę napisać o mojej ulubionej formie relaksu, która wiąże się z kuchnią.
Kocham gotować !🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳
Wymyślać przepisy, sprawdzać przepisy innych.
A potem oczywiście jeść. 😁🍽️
Wszak człowiek z napełnionym brzuszkiem czuje spokój i ciepło.
🫕🥣🥗🍲🍛🧆🥘🍝🍜🥞🎂
Niedługo święta. 🌲🎁☃️❄️🧑‍🎄
Co roku piekę i dekoruję pierniczki🧇 słuchając świątecznych piosenek.📻
To dopiero jest relaks !

To nie masz czasu na pracę 
Tylko relaks? Życie jak w Madrycie 
14 listopada 2024 23:03 / 2 osobom podoba się ten post
Moim ulubionym sposobem na relaks to dobra książka, filiżanka herbaty i spokojna muzyka w tle. Zanurzenie się w literaturze pozwala mi oderwać się od codziennych spraw i przenieść myśli gdzieś indziej, co daje niesamowite ukojenie. Często też lubię spacery na świeżym powietrzu – zwłaszcza w otoczeniu natury – działają bardzo uspokajająco. W chłodniejsze wieczory stawiam na medytację lub odrobinę jogi, która pomaga mi się wyciszyć i na chwilę skupić wyłącznie na chwili obecnej.
15 listopada 2024 15:39

Jeszcze dziś trwa konkurs, zapraszamy do wzięcia udziału. :)
Poniżej szczegóły konkursu.

Na naszym forum odbywa się konkurs, w którym do zdobycia jest 3 egzemplarze książki „Obca kobieta”.
Aby wziąć udział w konkursie odpowiedz na pytanie: 
Jaki jest twój ulubiony sposób na zrelaksowanie się?
Odpowiedzi udziel w komentarzu w tym temacie
forum: https://www.opiekunki24.pl/forum/temat/3993/dyskusje-o-artykulach/konkurs---zdobadz-nagrode--ktora-pomoze-ci-sie-zrelaksowac---#897193

Konkurs trwa od 30 października 2024 do 15 listopada 2024 roku.
Wyłonienie zwycięzców nastąpi w terminie do dnia 22 listopada  2024 roku.
Nagrodzeni Uczestnicy zostaną poinformowani o zwycięstwie mailowo, na adres podany w czasie rejestracji na forum.

15 listopada 2024 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
Czytanie książek, ten zapach świeżego druku, szelest przesuwanych stron to dla mnie ulubiona forma relaksu bez względu na porę roku! A jeszcze jak wybije jesień to już wogole można bezkarnie na całe popołudnie zaszyc sie z lektura pod ciepłym kocykiem:) Książki za każdym razem zabierają mnie na szaloną podróż na jaką tylko mogę sobie pozwolić i to w zasadzie nie jedną bo w każdym momencie mogę wyruszyć w kolejną i następną podróż i to wszystko zależy jedynie od tego... czy akurat będę miała pod ręką coś ciekawego do przeczytania;) A mianowicie książki a w zasadzie cała masa książek, to jest to co na co dzień wywołuje u mnie masę pozytywnych emocji. Może nie jestem pod tym względem wyjątkowa i zaskakująca ale co począć kiedy najzwyczajniej w świecie uwielbiam ten czas tylko dla mnie kiedy mogę zaszyć się z ulubioną lekturą, oderwać myślami od codziennych spraw i obowiązków i wraz z bohaterami aktualnie czytanej książki przeżywać opisane w niej niezwykłe historie... i mogą sobie Państwo tylko wyobrazić ile ja zaledwie jednego wieczoru, siedząc jedynie we własnym ciepłym fotelu przy wieczornej lampce mogę poznać nowych ciekawych osobowości, zwiedzić oczami wyobraźni wiele przepięknych miejsc, doznać przygód o jakich mi się tylko nie śniło i to wszystko odkrywając i doznając każdego dnia na nowo... na nowo bo z kolejną nieznaną mi jeszcze stroną, rozdziałem i lekturą:) Pozdrawiam cieputko:***
17 listopada 2024 19:25
Mleczko

To nie masz czasu na pracę 
Tylko relaks? Życie jak w Madrycie :lol3:

Tak. Po 40-tu latach pracy ! 
21 listopada 2024 15:22 / 1 osobie podoba się ten post

Drodzy Uczestnicy konkursu 
Z radością ogłaszamy zwycięzców naszego konkursu, w którym do wygrania były trzy egzemplarze książki „Obca kobieta” autorstwa Magdaleny Majcher. Dziękujemy wszystkim za udział i inspirujące odpowiedzi na pytanie o ulubione sposoby relaksu. Cieszymy się, że mogliśmy poznać Wasze pomysły na odprężenie się w codziennym życiu.
Zwycięzcy konkursu zostali wyłonieni, a nagrody trafią do:
IWONA89, MALGI oraz ALE50.
Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za Wasze zaangażowanie.
Nagrodzeni zostaną poinformowani o szczegółach wysyłki książki mailowo.
Z pozdrowieniami,
Zespół Opiekunki24

21 listopada 2024 16:18
Pomoc forum3

Drodzy Uczestnicy konkursu :przytula:
Z radością ogłaszamy zwycięzców naszego konkursu, w którym do wygrania były trzy egzemplarze książki „Obca kobieta” autorstwa Magdaleny Majcher. Dziękujemy wszystkim za udział i inspirujące odpowiedzi na pytanie o ulubione sposoby relaksu. Cieszymy się, że mogliśmy poznać Wasze pomysły na odprężenie się w codziennym życiu.
Zwycięzcy konkursu zostali wyłonieni, a nagrody trafią do:
IWONA89, MALGI oraz ALE50.
Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za Wasze zaangażowanie.
Nagrodzeni zostaną poinformowani o szczegółach wysyłki książki mailowo.
Z pozdrowieniami,
Zespół Opiekunki24

Cieszę się, że jestem w gronie nagrodzonych