Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

06 lutego 2025 10:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś z rosolku zrobię pomidorowa ,na deser budyn to dla PDP. Ja dnia makaronowa ,pieczarki i sałatka z ogórka  no i soczewki z czego to jeszcze się zastanowie
06 lutego 2025 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dziś z rosolku zrobię pomidorowa ,na deser budyn to dla PDP. Ja dnia makaronowa ,pieczarki i sałatka z ogórka  no i soczewki z czego to jeszcze się zastanowie:piwosze::gotuje:

U nas też codziennie soczewki ,ale takie bardziej smoothie. Sok z czerwonych pomarańczy ,banan ,borówki ,kawałek melona albo mango. Do tego sypie jeszcze mielone siemię lniane albo chia ,trochę mielonej pestki z avocado,trochę ostropestu,trochę suszonego ,mielonego buraka ,collagen,łyżkę oliwy,wszystko blenduję i po szklaneczce na zdrowie . Pedepcia tak się do tego przyzwyczaiła,że kiedy zbliża się 13-ta,to już się o unser Getränk upomina . Córka pdp zaopatrza nas w collagen. Wczoraj też przyszła paczka z dwoma torbami po kilogramie. Bezzapachowy,całkiem dobrze się rozpuszcza w kawie czy herbacie. Na Amazonie kupuje,dobry skład i bardzo dobra cena ,niecałe 30 euro za kg .
06 lutego 2025 12:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zaserwowałam jajka w sosie musztardowym,ziemniaki purre ze śmietanką i szczypiorkiem mikserem potraktowane.Na deser krem waniliowy z malinami.Acha,jeszcze była sałatka z pora,jabłka z jogurtem greckim.Nie ma śladu po obiedzie 
06 lutego 2025 12:39 / 3 osobom podoba się ten post
Zaraz idę po rybę. Dzisiaj będzie kabeljaufilet smażony ,surówka z białej kapusty z jabłkiem i marchewką i może zrobię do tego polentę zamiast ziemniaków ,bo coś od kilku dni za mną chodzi . Muszę tylko kaszkę kukurydzianą kupić .
06 lutego 2025 18:28 / 4 osobom podoba się ten post
Filety rybne w panierce w sosie śmietanowym, ziemniaki z groszkiem Porcja na dwa dni.
06 lutego 2025 19:18 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Oj czepiasz się a sama wiesz jakie mogą błędy wyjść więc po co ta uwaga Aniu. Ale żeby było zabawniej proszę wyciskam łodygę selera,jedno jabłko marchewkę buraczki,ogórka pomidorka ups soczewka mi wypadła z okazji no i masz soczewki w soku warzywnym.A inna wersję też znam:yo:

Nie znasz się na żartach ,,,? Przecież napisałam, że że swoich też się śmieję  pisze i nie sprawdzam co to cudo techniki wypisuje
Trochę luzu .
06 lutego 2025 19:20
Gusia29

Ażżż,czepneła sie :-)

Nie nakręcaj , bo nie ma o co  

06 lutego 2025 19:28 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj nie miałam czasu na gotowanie więc usmażyłam karpia ( jeszcze wigilijny) . Zamroziłam  kilka dzwonków i teraz jak znalazł . Do tego prawdziwki że słoiczka i wystarczyło .

Jutro robię kartacze 
He he chyba będę w niedyspozycji, postanowiłam, że zjem 3 szt .
06 lutego 2025 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

U nas też codziennie soczewki:-) ,ale takie bardziej smoothie. Sok z czerwonych pomarańczy ,banan ,borówki ,kawałek melona albo mango. Do tego sypie jeszcze mielone siemię lniane albo chia ,trochę mielonej pestki z avocado,trochę ostropestu,trochę suszonego ,mielonego buraka ,collagen,łyżkę oliwy,wszystko blenduję i po szklaneczce na zdrowie :-). Pedepcia tak się do tego przyzwyczaiła,że kiedy zbliża się 13-ta,to już się o unser Getränk upomina :oczko:. Córka pdp zaopatrza nas w collagen. Wczoraj też przyszła paczka z dwoma torbami po kilogramie. Bezzapachowy,całkiem dobrze się rozpuszcza w kawie czy herbacie. Na Amazonie kupuje,dobry skład i bardzo dobra cena ,niecałe 30 euro za kg .

Ja przywożę że sobą, bialko,ostropest,spiruline i róże w proszku też dodaje do soków.  a ten kolagen to jaki możesz fotkę wstawić?
06 lutego 2025 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie znasz się na żartach ,,,? Przecież napisałam, że że swoich też się śmieję  pisze i nie sprawdzam co to cudo techniki wypisuje
Trochę luzu :-).

Znam 
06 lutego 2025 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja przywożę że sobą, bialko,ostropest,spiruline i róże w proszku też dodaje do soków. :dwa piwa: a ten kolagen to jaki możesz fotkę wstawić?

Wstawię . W domu kupowałam od Natu.care,dobry,ale drogi, coś ok 100 zł za 300g. Przed wyjazdem w hebe była promocja na Remè,to kupiłam dwa pudełka po 300g. I ten dodaję do naszych smoothie . A ten,w ktory zaopatruje nas córka ,dosypuje sobie dwie łyżki stołowe do porannej kawy a seniorce do herbaty . Kawę piję z filtra,czarną,bez cukru i z tym kolagenem wychodzi bardzo smaczna,jak rema kaffee.
Zaraz pstryknę fotkę i wstawię tutaj .
06 lutego 2025 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nie nakręcaj , bo nie ma o co  

Zainteresowana mnie uprzedziła . Pierwsza się nakręciła . Ale tylko troszeczkę ,tak mi się wydaje 
06 lutego 2025 21:20
Zakręcona Mamuela

Ja przywożę że sobą, bialko,ostropest,spiruline i róże w proszku też dodaje do soków. :dwa piwa: a ten kolagen to jaki możesz fotkę wstawić?

Wstawiam fotkę . To kolagen wołowy , Do tej pory zawsze kupowałam rybi,ale,jak to mówią,darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda 😃. Przed wyjazdem do domu też sobie zamówię.
06 lutego 2025 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
06 lutego 2025 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Superrr dziękuję