Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

11 grudnia 2024 09:31 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziś polędwiczki wieprzowe z pieczarkami w sosie śmietanowym. Dwie jarzynki- jedna bazowo bakłażanowa, druga buraczki na ciepło. Co do bajlagi- jeszcze sie zobaczymy co sie nam zamarzy- jest wszystko. Na zapas upiekłam sernik z malinami i drożdżowe , francuskie rogaliki z pomaranczową marmoladą- drożdzowe ciasto po upieczeniu tworzy finezyjne listki. Pyszotka. Dzis jeszcze upiekę golonkę. A jutro do domu :) 

polędwiczki to zawsze super pomysł!! brzmi pysznie
11 grudnia 2024 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dziś polędwiczki wieprzowe z pieczarkami w sosie śmietanowym. Dwie jarzynki- jedna bazowo bakłażanowa, druga buraczki na ciepło. Co do bajlagi- jeszcze sie zobaczymy co sie nam zamarzy- jest wszystko. Na zapas upiekłam sernik z malinami i drożdżowe , francuskie rogaliki z pomaranczową marmoladą- drożdzowe ciasto po upieczeniu tworzy finezyjne listki. Pyszotka. Dzis jeszcze upiekę golonkę. A jutro do domu :) 

Same pyszności 
co to za jarzynka bakłażanowa?
A nie w temacie-powtórzę za Mleczko,szkoda że nie można Ciebie rozmnożyć przez podział 
To,w jaki sposób wykorzystałaś swoje "chorobowe", to dowód na prawdziwą przyjaźń. Czas adwentu to czas dawania,dzielenia się dobrem,zrobiłaś to w sposób najlepszy z najlepszych 
Taka myśl,nie moja,kiedyś ją uslyszałam,zagościła teraz w mojej głowie -nie ważne kto mówi ,że możesz na niego liczyć .Wazne jest...kto stoi za Tobą,kiedy potrzebujesz czyjejś obecności.💗
12 grudnia 2024 07:33 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Same pyszności :mniam:
co to za jarzynka bakłażanowa?
A nie w temacie-powtórzę za Mleczko,szkoda że nie można Ciebie rozmnożyć przez podział :oczko:
To,w jaki sposób wykorzystałaś swoje "chorobowe", to dowód na prawdziwą przyjaźń. Czas adwentu to czas dawania,dzielenia się dobrem,zrobiłaś to w sposób najlepszy z najlepszych :aniolki:
Taka myśl,nie moja,kiedyś ją uslyszałam,zagościła teraz w mojej głowie -nie ważne kto mówi ,że możesz na niego liczyć .Wazne jest...kto stoi za Tobą,kiedy potrzebujesz czyjejś obecności.💗

Zwyczajna a smaczna i zdrowa. Bakłażany, marchew, por, papryka, pieczarki. Można dac trochę pomidorów i śmietanki jak ktoś lubi.
Moje "chorobowe" to sprawka znajomej doktórki, która w razie czego zaoferowała swoją wiedzę i pomoc. Mnie osobiscie bardzo pomogła, bo mogłam z nią przedyskutowac sprawę bez owijki i wieloaspektowo. Chcialam jechac, poprosiłam o zwolnienie- nie było najmniejszego problemu.
A , żeby było w temacie.....jeszcze nie wiem co na obiad,w celu natchnienia szybko przejrze sobie tutejszą ściągę :) 
12 grudnia 2024 13:44 / 4 osobom podoba się ten post
Gołąbki w sosie pomidorowym z bagietka .

Gołąbki miałam zamrożone więc poszło szybko 
Do farszu gołąbkowego  dodałam  grzybki suszone ( zmielone ) podkręciłem smak .
14 grudnia 2024 12:07 / 5 osobom podoba się ten post
U nas dziś karkówka...

a z tego cieszę się najbardziej😂

19 grudnia 2024 16:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mam na drogę kanapki z jajkiem, sałatą, majonezem, dwie średnie butelki wody i sok marchewkowo jabłkowy.