O jacie :) Keksu z jabłkami , Malgi zamieśc przepis bitte, bitte :modlitwa:
O jacie :) Keksu z jabłkami , Malgi zamieśc przepis bitte, bitte :modlitwa:
Zwykłe ciasto babkowe z jabłkami w kostkę pieczone w keksówce
Kalafiorowa z malutkimi pulpecikami. Do tego zrobiłam na prośbę seniorki 20 mielonych , które ona sobie zamroziła. Kiedyś im posmakowały i taka była ich prośba. :-) a że jestem dobra dziewczyna to niech im tam będzie...🫢😏🤪
Nie mrożę jedzenia ale spytam z ciekawości. Wiesz może jak po odmrożeniu to smakuje? Jak to później podgrzewacie?
Nie mrożę jedzenia ale spytam z ciekawości. Wiesz może jak po odmrożeniu to smakuje? Jak to później podgrzewacie?
Też robię .Nikt do tej pory nie składał reklamacji.
.W malym garnku czy na patelni smażę cebulę i no to układam kotlety .Przykrywam pokrywką i na malutkim ogniu dochodzą :-) .
Nic nie tracą na smaku pod warunkiem, że w zamrażarce odpoczywały nie zbyt długo .
W sosie można odgrzać ,tylko ja nie lubię w sosie a z cebulką to i owszem
Nie jem wędlin a mięso tylko właśnie swoje kotleciki i boczek smażony.A co tam cholesterol , raz się żyje :chaplin:
Zawsze mroże mielone. Rozmrazam i smażę. Dla mnie nie ma różnicy. Ja tego tu jeść nie będę tak więc dla mnie jest to obojętne kiedy to zjedzą. Zostają sami a że mnie poprosiła seniorka więc im narobiłam zapas .
Nie myśl, że mam coś przeciwko mrożeniu. Mam mrożone warzywa ale nigdy nie mroziłam mięsa. Czytałam też o tym, że dziewczyny mrożą zupy. A wiecie może ile czasu to może leżeć w zamrażarce? Możliwe, że kiedyś zrobię jednej z podopiecznych.