Powitajki przy kawie 77

06 czerwca 2024 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oj Gusiu taki to urok  starszawych :strach na wroble: lat 
 Ja też nie daje nikomu auta do prowadzenia dopóki sama mogę prowadzić. Jak już nie będę mogła to oddam w formie darowizny i po problemie  A przez używanie do jazdy cudzego auta można nabyć się kłopotów 
Jak jeździłem w opiece cudzym autem to byłam ubezpieczona .

Po pierwsze żeby czuć się bezpiecznie to rodzina powinna nas dopisac do ubezpieczenia i wtedy możemy prowadzić auto . Mnie naprawdę nie zalezy na jeździe tutaj . Pojadę do domu to będę jeździć non stop. Mnie popristu wkurza fakt, ze kłamliwą agencja mówi że tutaj tylko z prawkiem . Po co tak oszukiwać nie lepiej mówić że ewentualnie będzie potrzebne ale może być bez. 
06 czerwca 2024 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dorotee,lubię czytać Twoje posty,z każdego czuć sympatię jaką darzysz Margaretkę. Ja też lubię moją "Ingelotschien", jak Ja nazywam,chociaż często mam nerwa :oczko:

Ja ja mam nerwa to idę piechotą do Obi tzn w kierunku Obi trzy przystanki.
Ja już zatraciłam dystans ,  a Margaretka to jawnie wykorzystuje

06 czerwca 2024 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Po pierwsze żeby czuć się bezpiecznie to rodzina powinna nas dopisac do ubezpieczenia i wtedy możemy prowadzić auto . Mnie naprawdę nie zalezy na jeździe tutaj . Pojadę do domu to będę jeździć non stop. Mnie popristu wkurza fakt, ze kłamliwą agencja mówi że tutaj tylko z prawkiem . Po co tak oszukiwać nie lepiej mówić że ewentualnie będzie potrzebne ale może być bez. 

Wyraźnie napisałam, że byłam ubezpieczona w  D przez rodzinę w której pracowałam 
Ale , żeby nie skłamać jeździłam też bez szczególnego ubezpieczenia .Nie namawiam i nie potępiam, każdy głowę ma i to nie tylko do noszenia czapki .
06 czerwca 2024 14:57 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Ja ja mam nerwa to idę piechotą do Obi tzn w kierunku Obi:-) trzy przystanki.
Ja już zatraciłam dystans ,  a Margaretka to jawnie wykorzystuje:-)

A wiesz, że to bardzo dobra metoda . Też tak robiłam i po powrocie z takiej przenieśli inne myśli w głowie. Każdy sposób jest dobry, który rozładuje napięcie 
Napisz jak krem działa i jak pachnie . Pistacjami?
06 czerwca 2024 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tutaj też jest auto do dyspozycji,nawet takie z "gwiazdą" bo pdp uważała zawsze,że "nie ma jazdy bez gwiazdy ":-). Ja od dawna nie prowadzę i pomimo namowy rodziny na wykupienie mi kilku godzin jazdy,opłacenie ubezpieczenia,nie chcę. Przy trybie życia seniorki,musiałabym pewnie od południa do wieczora robić za szofera,nie usiedziałaby w domu bo zna ,jak mówi,tyle pięknych miejsc i wiele " schöne restaurants ":lol1:. Dziękuję,powożę Ją wózkiem :-)
A że zakupy sprawiają Jej wiele radości,to zabieram Ją teraz na nie ze sobą,miło wtedy popatrzeć na dziecięcą radość w Jej oczach

Gusiu nic na siłę 
Nie musisz ,  nie jeździsz. Miałam takie sytuacje, że żałowałam  że je mam a może bardziej, że się przyznałam 
06 czerwca 2024 15:34 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

A wiesz, że to bardzo dobra metoda . Też tak robiłam i po powrocie z takiej przenieśli inne myśli w głowie. Każdy sposób jest dobry, który rozładuje napięcie 
Napisz jak krem działa i jak pachnie . Pistacjami?

Straci człowiek jednak czasami cierpliwość. Emocje opadną , do Obi dlatego że zaczęłam tutaj pracę zima , trudno samemu iść do lasu wieczorem. 
Krem pistacjowy nie tylko pachnie ale i smakuje pistacjami  po yszny 

06 czerwca 2024 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Straci człowiek jednak czasami cierpliwość. Emocje opadną , do Obi dlatego że zaczęłam tutaj pracę zima , trudno samemu iść do lasu wieczorem. 
Krem pistacjowy nie tylko pachnie ale i smakuje pistacjami :gotowanie: po yszny 

To i chleb można posmarować 
06 czerwca 2024 15:54
Mleczko

Gusiu nic na siłę 
Nie musisz ,  nie jeździsz. Miałam takie sytuacje, że żałowałam  że je mam a może bardziej, że się przyznałam :lol3:

Dokładnie tak 👍 
Muszę zmienić w swoim profilu,że nie posiadam prawa jazdy. Wszędzie mają stare dane,kiedy jeszcze jeździłam 
06 czerwca 2024 15:56 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

To i chleb można posmarować :mniam:

Bez smakuje jeszcze lepiej  jadłam pyszna roladę pistacjowy , marzenie lekko schłodzoną . 
06 czerwca 2024 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór wieczornie. W CH na wekeend ostrzegają przed Umweterem , nieszkodzi - bedziemy balować w domu :)

06 czerwca 2024 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Bez smakuje jeszcze lepiej :chaplin: jadłam pyszna roladę pistacjowy , marzenie lekko schłodzoną . 

Mnie w ogóle jakieś słodkie smarowidła z chlebem nie współgrają. Pistacjowe lody jadłyśmy w ostatni weekend. I to aż dwa razy :)

06 czerwca 2024 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Krem pistacjowy nie tylko pachnie ale i smakuje pistacjami :gotowanie: po yszny 

Jakiej firmy ten krem? Zdradzisz? :)
06 czerwca 2024 22:24 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jakiej firmy ten krem? Zdradzisz? :)

Bio z dm .
Po tej Roladzuw szukałam w tureckich delikatesach, Turczynka odesłała mnie do Rewe , byłam w Karstadzie , nic .
A dzisiaj kupując dżem z dm patrzę krem pistacjowy  muszę posmakować.
07 czerwca 2024 05:49 / 4 osobom podoba się ten post
07 czerwca 2024 06:42 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w piątek piateczek piatunieczek miłego dnia wszystkim