Powitajki przy kawie 77

05 czerwca 2024 10:35 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  życzę wszystkim spokojnego dzionka 
05 czerwca 2024 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  I już środek tygodnia. 😁 Tutaj dziwny dzień bo Pflege późno przychodzi do seniora więc my z babka śniadanie jemy same on sam o 10 dopiero. Obiad około 12.30 potem babka o 16 kawkę pije , dziadek nie pije wcale kawy. O 18.30 kolacja i idą leżeć i oglądają tv. Szybko i leci ale nie podoba mi się że z nią na zakupy . Po co tu prawko ? Już nakreśliłem agencji , że bez prawa jazdy może być. Mnie to egal. Ja tylko do 5 lipca bo miajam być do 8 ale 6 syn i synowa wylatują do drugiego syna do Australii więc synowa chciałaby dzun z nowa opiekunka byc. Mnie to obojętne. Zrobię swoje i jadę. To nie dla mnie miejsce. Rowera brak, wszędzie daleko , auta nie da to ja dziękuję. Przemecze Sie i wyjazd. Jestem tutaj 3cia i nikt nie wracał tutaj. 
Miłego dnia opiekunkowo. 
05 czerwca 2024 13:08 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam się późno,bo czas szybko leci,nie zawsze pisać się chce albo,tak jak wczoraj,szkoda czasu w piękną pogodę. Dzisiaj u nas od rana trochę hektik. Już o 9tej musiałam obudzić pdp,szybkie mycie,śniadanie i na 10:30 do Sanitätshaus . Trzeba było nóżki seniorce wymierzyć i teraz czekanie na gotowe podkolanówki uciskowe. Qrcze,wczoraj pięknie a dzisiaj,jak na złość,siąpi od rana. Zamiast wózkiem pojechałyśmy i wróciłyśmy taksówką,chociaż jazdy w jedną stronę niecałe pięć minut.
Po powrocie Pedepcia dojadła,dopiła i przysypia w fotelu przed telewizorem od czasu do czasu. Na powrót,choćby na krótko do łóżka ,namówić się Jej nie da. Nigdy w ciągu dnia się nie kładzie. Przemęczymy się jeszcze trochę i,jeśli nie będzie padało,wyprowadzimy się na spacer. Jak zawsze wylądujemy na koniec w kafejce.
Spokojnego,słonecznego,przyjemnego dnia życzę 
05 czerwca 2024 13:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: I już środek tygodnia. 😁 Tutaj dziwny dzień bo Pflege późno przychodzi do seniora więc my z babka śniadanie jemy same on sam o 10 dopiero. Obiad około 12.30 potem babka o 16 kawkę pije , dziadek nie pije wcale kawy. O 18.30 kolacja i idą leżeć i oglądają tv. Szybko i leci ale nie podoba mi się że z nią na zakupy . Po co tu prawko ? Już nakreśliłem agencji , że bez prawa jazdy może być. Mnie to egal. Ja tylko do 5 lipca bo miajam być do 8 ale 6 syn i synowa wylatują do drugiego syna do Australii więc synowa chciałaby dzun z nowa opiekunka byc. Mnie to obojętne. Zrobię swoje i jadę. To nie dla mnie miejsce. Rowera brak, wszędzie daleko , auta nie da to ja dziękuję. Przemecze Sie i wyjazd. Jestem tutaj 3cia i nikt nie wracał tutaj. 
Miłego dnia opiekunkowo. :kwiaty_serca:

Dusia współczuję ci U mnie też brak rowera. Ja jestem tutaj 4 opiekunką i też nikt nie wraca,przyjedzie jakaś nowa. Każda przetrzymuje te 6 tyg. i już nie wraca  coś w tym musi być. Trzymaj się jakoś wytrzymasz ten miesiąc,ja też wytrzymałam. 
05 czerwca 2024 14:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, wróciłam z pracy i trochę pospalam  Pogoda się wyklarowała, słoneczko i dużo na plusie . Teraz truskawki będą słodsze to zrobię jeszcze trochę przetworów . Lubię i robię taka polewę do deserów , pachnąca i słodką . Która jem nawet z twarożkiem, że nie wspomnę o budyniu , kaszy mannie czy lodach . Te ostatnie nie za często ,.bo jakoś nie przepadam za nimi . 
Dobrego popołudnia.
05 czerwca 2024 14:59
nincia

Dusia współczuję ci :aniolki: U mnie też brak rowera. Ja jestem tutaj 4 opiekunką i też nikt nie wraca,przyjedzie jakaś nowa. Każda przetrzymuje te 6 tyg. i już nie wraca :-) coś w tym musi być.:plotki: Trzymaj się jakoś wytrzymasz ten miesiąc,ja też wytrzymałam. :przyjaciele:

Nie no ja wytrzymam tylko po UJ to naginanie , że musi być z prawkiem. Już uświadomiłam agencje, że prawko nie potrzebne i jaja tu jest z tym sirawa. Mnie to UJ niech sobie babka jeździ byleby było co jeść. Narazie jest ....
05 czerwca 2024 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Nie no ja wytrzymam tylko po UJ to naginanie , że musi być z prawkiem. Już uświadomiłam agencje, że prawko nie potrzebne i jaja tu jest z tym sirawa. Mnie to UJ niech sobie babka jeździ byleby było co jeść. Narazie jest ....

No ale gdyby babka zaniemogła,do sklepów ,jak napisałaś,daleko,to od czasu do czasu może się przydać i po zakupy pojechać,by  było co jeść h
05 czerwca 2024 15:57 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dusia współczuję ci :aniolki: U mnie też brak rowera. Ja jestem tutaj 4 opiekunką i też nikt nie wraca,przyjedzie jakaś nowa. Każda przetrzymuje te 6 tyg. i już nie wraca :-) coś w tym musi być.:plotki: Trzymaj się jakoś wytrzymasz ten miesiąc,ja też wytrzymałam. :przyjaciele:

U mnie też rowera niet,ale nie tęsknię za nim. Ducha bym wyzionęła,wszędzie trzeba pod górkę pedałować . No do domu z górki . Ja lubię z buta na wędrówkę się wybrać.
05 czerwca 2024 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

No ale gdyby babka zaniemogła,do sklepów ,jak napisałaś,daleko,to od czasu do czasu może się przydać i po zakupy pojechać,by  było co jeść h:oczko:

Oj ona była już w szpitalu za czadu gdy tu była poprzednia opiekunka Ela i niestety zakupy robiła z panią, która na dole wynajmują id seniorów mieszkanie więc nikt nie tyka jej auta. Mnie wgal niech jeździ i sama. 
05 czerwca 2024 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Oj ona była już w szpitalu za czadu gdy tu była poprzednia opiekunka Ela i niestety zakupy robiła z panią, która na dole wynajmują id seniorów mieszkanie więc nikt nie tyka jej auta. Mnie wgal niech jeździ i sama. 

Pewnie myśli że opiekunka powinna się cieszyć z tego,że w zakupach może brać udział 
05 czerwca 2024 23:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: I już środek tygodnia. 😁 Tutaj dziwny dzień bo Pflege późno przychodzi do seniora więc my z babka śniadanie jemy same on sam o 10 dopiero. Obiad około 12.30 potem babka o 16 kawkę pije , dziadek nie pije wcale kawy. O 18.30 kolacja i idą leżeć i oglądają tv. Szybko i leci ale nie podoba mi się że z nią na zakupy . Po co tu prawko ? Już nakreśliłem agencji , że bez prawa jazdy może być. Mnie to egal. Ja tylko do 5 lipca bo miajam być do 8 ale 6 syn i synowa wylatują do drugiego syna do Australii więc synowa chciałaby dzun z nowa opiekunka byc. Mnie to obojętne. Zrobię swoje i jadę. To nie dla mnie miejsce. Rowera brak, wszędzie daleko , auta nie da to ja dziękuję. Przemecze Sie i wyjazd. Jestem tutaj 3cia i nikt nie wracał tutaj. 
Miłego dnia opiekunkowo. :kwiaty_serca:

Dusiu powiedz firmie żeby zasugerowali rodzinie zorganizowanie roweru. Sezon idealny do jazdy.
05 czerwca 2024 23:15 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pewnie myśli że opiekunka powinna się cieszyć z tego,że w zakupach może brać udział :oczko:

Moja podopieczna lubi robić ze mną zakupy Co prawda ma trudności bo wiek już nie ten, wolniejsza ale lubi się pokręcić między regałami. Dobrze niech mają trochę radości. Dusi babcia pewnie przyzwyczajona do swojej fury i dlatego dostępu nie daje. Z drugiej strony to dobrze, jak ktoś stresuje się jeździć to pod tym względem będzie miał dobrze. Zaraz idę do dobranocek i będę szukała jakiegoś filmu. Mąż już śpi a ja jakoś nie mogę zasną.
06 czerwca 2024 05:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien dobry czwartkowo
mgla u mnie za oknem ze nic nie widac 
milego dnia 
06 czerwca 2024 07:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego czwartku wszystkim 
06 czerwca 2024 07:06 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłego czwartku wszystkim