Lubicie kosmetyki z AVON?Ja zaczełam zamawiać przez Konsultantkę
Skład tego kremu nie jest dobry:
Aqua, Glycerin, Dimethicone, Propylene Glycol, Acer Saccgarinum/Sugar Maple Extract, Citrus Aurantium Dulcis/Orange Fruit Extract, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Glycine Soya Bean Protein, Zingiber Officinale/Ginger Root Extract, Vaccinum Myrtillus Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Saccharinum Officinarum/Sugarcane Extract, C13-14 Isoparaffin, Carbomer, Dimothiconol, Laureth-7, Lecithin, PEG-12 Dimothicone, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Poloxamer 188, Poloxamer 338, Polyacrylamide,
Polycaprolactone, Polysilicone-8, Sodium Hydroxide, Xantan Gum, Disodium EDTA, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Chlorphenesin,
Imidazolidynyl Urea, Methylparaben, Pentasodium Ethylendiamine Tetramethylene Phosphonate, Phenethyl Alcohol, Phenoxyethanol, Parfum (F.I.L. B28127/1)
Tutaj analiza każdego składnika - http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php
Wprawdzie po angielsku, ale pojedyncze hasła opisujący dany składnik można łatwo przetłumaczyć sobie. Większość to rozpuszczalniki, substancje konserwujące, nawilżające. Na 7. miejscu w składzie substancja złuszczająca, a na 10. i 11. substancja przeciwutleniająca. Dalej nie czytałam, bo im dalej w składzie, tym mniej składnika. Nie ma tutaj właściwie nic, co by na zmarszczki mogło podziałać. Chyba, że dużo substancji nawilżających, ale to tak samo krem nawilżający można sobie kupić.