tina 100%Jak ten dzien minął? Spokojnie , w pracy z której jestem bardzo zadowolona . Na razie niczego nie psuję, toteż przygody mnie omijają- nudno i przewidywalnie .
Ale. ale - musze bo sie udusze . Będzie zagadka ale inna , gdyż znajomy rzemieslnik przesłał mi zdjęcia takiego cuda sztuki jubilerskiej . Podpowiem ,ze antyk, jeszcze cieplutki po renowacji. Z czego jest to cudo wykonane? Jaka epoka ? Kamienie? Kruszec?
Wzywam do uzycia iku ( IQ) :-)![]()

O żesz ty,jakie cudo jubilerskie! Nawet nie będę próbowała zgadywać z czego ten klejnot i z jakiego czasu pochodzi. Myślę,że księżna "Kejt" mogłaby przywdziać na jakieś oficjalne spotkanie z parą królewską i innymi sławami 😀. Iku nie użyję,nawet nie wiem jaki mam,jakiś tam na pewno,głupia przecież nie jestem

. Chyba za mało "wajbliś" jestem ,złotą biżuterię trzymam w pudełeczkach w szufladzie komody,lubię srebro. Wszelkie łańcuszki ,bransoletki,pierścionki . Z zawieszkami z kamieni,oczkami,bransoletkami z kamieni i kamyczków. Obwieszam i obczepiam się nimi i choć komuś może się wydawać ,że nie pasują do siebie,ja lubię je mieszać. Moje ulubione kamyczki to kryształ górski ,kamień słoneczny ,cytryn i czarny turmalin . Jak tak się nimi poobwieszam,to czuję się dobrze,to taka "ja". Bez nich czuję się nie do końca ubrana