Powitajki przy kawie 75

18 listopada 2023 05:17 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio pomimo wczesnej pory,ale był czas przywyknac.Dzisiaj ostatnie domykanie walizki, referencje wypisane przez głównodowodzącą,nic tylko czekać na zmienniczkę.Jeszcze tylko dzis ostatnie duszowanie Seniorki,a obiad przygotowałam  już wczoraj.Teraz mocna czarna i do przodu ♥️✨🌹🚐
18 listopada 2023 05:54 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Przez poprzednionocne spacery babki wczoraj padłam o 20 jak dziecko. Ona też raczej soala dziś bo tabletkę wzięła pokruszoną próbując nowej marmolady. Dała się jakoś przechytrzyć. 
Dziś muszę kupić pieczywo i kawę rozpuszczalna że słoika bo niestety seniorka popsuła express i wczoraj była kawa 3w1. Napisałam do syna żeby kupił nowy i nadal paczkę ewentualnie bo tutaj takiego sklepu nie ma a i na na takie rzeczy kasy tutaj nie mam. Ja mogę pić że słoika rozpuszczalna.  Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
18 listopada 2023 06:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam serdecznie. :chaplin: Przez poprzednionocne spacery babki wczoraj padłam o 20 jak dziecko. Ona też raczej soala dziś bo tabletkę wzięła pokruszoną próbując nowej marmolady. Dała się jakoś przechytrzyć. 
Dziś muszę kupić pieczywo i kawę rozpuszczalna że słoika bo niestety seniorka popsuła express i wczoraj była kawa 3w1. Napisałam do syna żeby kupił nowy i nadal paczkę ewentualnie bo tutaj takiego sklepu nie ma a i na na takie rzeczy kasy tutaj nie mam. Ja mogę pić że słoika rozpuszczalna.  Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 

No i dzisiaj ja gafę strzeliłam. Sobota dziś a na obrazku piątek. Sobota i nie może być inaczej . 😝💪
18 listopada 2023 07:29 / 2 osobom podoba się ten post
18 listopada 2023 09:50 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 chciałam dzisiaj do miasta ale w centrum demonstracja . Może jednak 
18 listopada 2023 13:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo w sobotę miłego popołudnia wszystkim 
18 listopada 2023 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
Planowałem iść do centrum, na spacer. Zobaczyć choinkę na Marienmarkt, obejrzeć Viktaulienmarkt... ale muszę siedzieć w domu. Kurier dostarczy dziś taką wanienkę do mycia głowy w łóżku dla podopiecznej. Do 20 przyjdzie, ale o której, to nikt nic nie wie 😂U nas awizują się wcześniej i SMS przysyłają.
Nic, jutro też będzie pogodnie, to przełożę sobie wycieczkę na jutro.
18 listopada 2023 13:41 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Planowałem iść do centrum, na spacer. Zobaczyć choinkę na Marienmarkt, obejrzeć Viktaulienmarkt... ale muszę siedzieć w domu. Kurier dostarczy dziś taką wanienkę do mycia głowy w łóżku dla podopiecznej. Do 20 przyjdzie, ale o której, to nikt nic nie wie 😂U nas awizują się wcześniej i SMS przysyłają.

Serio? Już Was kręcą choinki? Nie za wcześnie! Dla mnie póki co za wcześnie na takie atrakcje. To jeszcze nie sezon . Dopiero listopad. Choinki nikt nie zabierze. Tutaj jeszcze nic nie ma pod święta. Może w Bonn więcej? 
Ojejku to w styczniu już jajka będę kolorowe bo Wielkanoc też wcześnie 31 marca. 
18 listopada 2023 14:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już na , dziś nie pada i nie wieje ,trzeba korzystać 
Spokojnego popołudnia życzę 
18 listopada 2023 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Serio? Już Was kręcą choinki? Nie za wcześnie! Dla mnie póki co za wcześnie na takie atrakcje. To jeszcze nie sezon . Dopiero listopad. Choinki nikt nie zabierze. Tutaj jeszcze nic nie ma pod święta. Może w Bonn więcej? 
Ojejku to w styczniu już jajka będę kolorowe bo Wielkanoc też wcześnie 31 marca. 

Tak wyczytałem w monachikskiej gazecie, dlatego chcę jutro odwiedzić. Nie Marienmarkt, haha, tylko Marienplatz.
Widocznie tak jest, bo cztery lata temu o tej porze już stała. 

http://www.abc-monachium.de/2019/11/adwent-w-monachium.html?m=1

18 listopada 2023 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :chaplin:ja już na :jazda na rowerze:, dziś nie pada i nie wieje ,trzeba korzystać :najlepszego3:
Spokojnego popołudnia życzę :buziaki2:

No to Ty chyba w tej lepszej połowie Niemiec. Tutaj u mnie i wieje i leje nawet śnieg z deszczem był. 
18 listopada 2023 15:36 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

W Polsy już stoją choinki , w Bydgoszczy jeszcze nieystro ja ona . W Duess Jarmark Bożonarodzeniowy od 23 11. 
Kurier tutaj też określa od do godziny dostawy . Ja czasami odbieram w kiosku obok , bo najczęściej nikogo nie na w kamienicy.n
18 listopada 2023 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

W Polsy już stoją choinki , w Bydgoszczy jeszcze nieystro ja ona . W Duess Jarmark Bożonarodzeniowy od 23 11. 
Kurier tutaj też określa od do godziny dostawy . Ja czasami odbieram w kiosku obok , bo najczęściej nikogo nie na w kamienicy.n

A to info, także dla Kiki, bo pisała, żeby chciałaby się przejechać

https://www.kawiarniany.pl/2023/09/04/jarmark-bozonarodzeniowy-monachium/
18 listopada 2023 15:41 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Na szczęście już był, zastukał do drzwi i zostawił pakunek pod drzwiami 🙂
18 listopada 2023 16:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No to Ty chyba w tej lepszej połowie Niemiec. Tutaj u mnie i wieje i leje nawet śnieg z deszczem był. 

Południowy zachód -Badenia Wintembergia