Powitajki przy kawie 75

27 października 2023 19:11 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich wieczorową porą 
28 października 2023 05:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę.Dzisiaj czeka mnie duszowanie Seniorki, będzie się działo.Za oknem pada i narazie nic nie zapowiada zmiany pogody.Biorę się za kawę a Wam życzę bezstresowego dnia.
28 października 2023 06:11 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  U mnie jest problem z duszowaniem seniorki . Ja nie jestem nachalna bo może się to przerodzić w agresję. Dziś nagram się synowi może Pflege tutaj wkroczy. Nie chciałabym żyć w takim wieku prawie 95 lat z rozumem 5 letniego dziecka bo taki ma wiek umysłowy teraz seniorka. Żal patrzeć ??? to jest męka i dla niej też i dla innych. Ja poprusze o eutanazję bo mam nadzieję, że ja w końcu zalegalizują. Za oknem słyszę wieje i leje. Dziś muszę dokupić ziemniaki i chleb . 
Spokojnej soboty opiekunkowo. 
28 października 2023 06:54 / 5 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Jeszcze nie wiem, czy tutaj zostanę, bo seniorka bardzo słaba, a miała być chodząca przy rolatorku
Miłej soboty i mało roboty
28 października 2023 06:59 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w sobotę życzę miłego dnia i zmykam do pracy 
28 października 2023 10:46 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,co spojrzę w okno to w głowie słyszę piosenkę "ciągle pada". I,niestety,tak ma być przez najbliższe dni. Bez względu na pogodę,co jest do zrobienia,zrobić trzeba. No,nie jestem spakowana ,bo nie chciało mi się. Wszystkie rzeczy mam w szafie,po śniadaniu powyjmuję i zapakuję,nie zajmie mi to dłużej niż pół godzinki. Jakoś upchnę,bo dokupiłam sobie w czwartek kilka...letnich rzeczy. Niedaleko jest fajny sklepik z damskimi i męskimi ubraniami. Zaglądałam tam kilka razy,ale ceny zaczynają się od 80 euro. No i wyprzedają damskie rzeczy,bo część dla pań przenosi się w inne miejsce. Jest duża "karuzela" ,gdzie wszystko po 10 euro. Pokręciłam tym wieszakiem i wygrzebałem trzy pary letnich spodni,jedną bluzkę i bluzę z kapturem. 5 sztuk,50 euro,"zaoszszędziłam" prawie 350 euro! Teoretycznie,bo nic nie zaoszczędziłam,tylko wydałam,ale cieniutkich,letnich białych spodni od MAC ,za 120,-, na pewno bym nie kupiła,podobnie jak białej bluzeczki bez rękawów za 89,-.
Codziennie coś nowego na ten wieszak dokładają,a dzisiaj mają zbudować podest na swetry do wyprzedaży. Ok 13tej ma być pierwsza partia wyłożona,pobiegnę więc na polowanie,może znajdę coś dla siebie. A jeszcze nowa kurtka i kozaki,chyba będę musiała dodatkową walizkę od podopiecznej wziąć. Jak ostatnio była córka,to wystawiła mi trzy różne,nawet nie do pożyczenia,tylko do wzięcia jeśli któraś mi będzie pasowała. 
Zmienniczka przyjedzie podobno jutro późnym popołudniem. Pościel dla niej kręci się w pralce. Krótkie pranie,bo była prana,ale w domu,w którym się pali,chociaż piętro wyżej,to przy otwartych schodach,nawet rzeczy w szafie zamknięte,jakoś świeżym praniem nie pachną ,niestety. Wypucuję  też mój pokój a sama przeniosę się do gościnnego. Zakupy na jutrzejszy obiad zrobię ,kiedy pójdę na swetry polować. Dzisiaj nie gotuję,pożegnalna kolacja w restoranie. A zapasy w lodówce to już zmienniczka sama uzupełni,wg własnych smaków. W poniedziałek będzie jeszcze czas na wspólne wyjście. Pokażę jej okolicę i jak dojść do najbliższych marketów,piekarni czy rzeźnika. Ufff...,już pisząc o tym wszystkim się zmęczyłam,zabieram się więc do roboty.
Przyjemnej,słonecznej soboty życzę 
28 października 2023 11:45 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  leniuchuje dalej . Wszyso kości bola
Trochę na zakupy , ale piechotą , na rowerze marznę jakoś 
Ja miałam zamiar Gusiu odnowić zapasy samdalek z przecen , nic ciekawego. 
Botki same klompki
29 października 2023 05:36 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek w ostatnią niedzielę października.Nie śpię już od dłuższego czasu,kawa wypita.I znowu pada,taka pora roku.Wszystkim szybko mijającego dnia☕???☘️
29 października 2023 06:31 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  Wieje, pada i tak przez całą noc słyszałam bo bykejak spałam. Nic to później się nadrobi. Spokojnego dnia opiekunkowo. 
29 października 2023 06:37 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w niedzielę wszystkim spokojnego dzionka 
29 października 2023 06:42 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Kawę dopijam w łóżku
Dziś rano poznam niemiecką pomoc domową - bo to ona codziennie przedpołudniem przejmuje stery opieki i prac domowych. Wczoraj miała wolną sobotę - więc sama musiałam wszystko ogarniać.
Miłej niedzieli ludkowie

29 października 2023 07:25 / 5 osobom podoba się ten post
Dziendobry o poranku 
czas zaczynac dzionek 
milej niedzieli wszystkim 
29 października 2023 08:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam wszystkich radośnie w tę moją ostatnią tutaj niedzielę . Seniorka jeszcze w łóżku,ja też  dłużej sobie pospałam dzisiaj. Zbieram swoje rzeczy i przeprowadzam się do gościnnego pokoju. Mam nadzieję że tę ostatnią noc będę spała tak samo dobrze jak dzisiaj. Po południu ostatnie też wyjście z podopieczną do kawiarni,wcześniej niż zwykle,bo później będziemy czekały na nową opiekunkę. Jeszcze się do mnie nie odezwała,ma dać mi znać,jak będzie wyjeżdżała od syna.
Przyjemnej,spokojnej niedzieli życzę  
29 października 2023 09:02 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  kaffka paruje , śniadanie powoli na stole, jeszcze tylko naleśniki dla Margaretki i owoce przygotować.
Udanej niedzieli ?
Gusiu będzie dobrze ?
29 października 2023 09:19 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,witam wszystkich radośnie w tę moją ostatnią tutaj niedzielę . Seniorka jeszcze w łóżku,ja też  dłużej sobie pospałam dzisiaj. Zbieram swoje rzeczy i przeprowadzam się do gościnnego pokoju. Mam nadzieję że tę ostatnią noc będę spała tak samo dobrze jak dzisiaj. Po południu ostatnie też wyjście z podopieczną do kawiarni,wcześniej niż zwykle,bo później będziemy czekały na nową opiekunkę. Jeszcze się do mnie nie odezwała,ma dać mi znać,jak będzie wyjeżdżała od syna.
Przyjemnej,spokojnej niedzieli życzę :angel3: 

Dzień dobry ze ? Ravensburga co by było w temacie ?. Gusiu jutro spokojnej trasy do domu i wspaniałego, bezstresowego urlopu ?