Odliczam dni 24

13 września 2023 08:37 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Dziś już środa... itd ??
Witam:kawa1:13 września 2023 roku :chaplin:
Ochłodziło się, a wczoraj ominął nas deszcz i burza. 

Odliczamy... 

Kika67   3   wczoraj prała, to dziś :prasowanie:
Dusia1978   12   :spacer z psem: 
Luke   16   :zakupy w sieci:
Maluda   17   :niech zyje:
marta74   27   :taniec2:
Gusia29   47   :kocha nie kocha:

Miłego dnia :buziaczki:

Widzicie, to co ja?!!!!
Nie o prasowanie mi chodzi, bo to na mnie czeka nieuchronnie ?
O te 3 dni mi chodzi 
W sobotę rano do domu, wreszcie, nareszcie i w końcu 
Na Bawarii chłodniej i niebo zachmurzone, wczoraj wiało,błyskało się, ale deszczu spadło dosłownie parę kropli. Super pogoda na ostatnie dni pobytu, bo dzisiaj muszę parę spraw dokończyć, a jutro i w piątek już laba. Z koleżankami chce się jeszcze spotkać i walizki dopakować. 
Miłego dnia dla wszystkich 
13 września 2023 11:31 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Gusiu, to nie chodzi o to, że, psujesz "stele, ale robisz pewne rzeczy (zgadzasz się na dodatkowe obowiązki i pracujesz w miejscach gdzie ktoś inny za żadne skarby by nie chciał pracować), ale piszesz o tym szczerze i otwarcie :-)
Ja też tutaj mam dodatkowe obowiązki płatne ekstra i być może też ktoś inny by nie chciał tego robić. 
Jeśli chodzi o ogród, to jest moja miłość i pasja. Tutaj też przychodzi ekipa do prac ogrodowych, ale ta tarasem, to ja chętnie się zajmuję, bo na mim wysiaduję, mam piękne kwiaty, które zmienniczka posadziła, jest nawet ogórek, pomidor i zioła w doniczce i zwyczajnie źle bym się czuła jakbym o to nie dbała, zwłaszcza, że mnie również sprawia to przyjemność i nie robię tego codziennie, tylko raz na jakiś czas. Szkoda, że zdjęć nie potrafię tu wrzucać, bo bym się pochwaliła roślinkami. 

To prawda,z moich znajomych żadna nie chciałaby się ze mną zamienić 
Ale ja lubię takie nieoczywiste zadania, podopiecznych,którzy nie wpisują się w ramy utartego wizerunku babci czy dziadka,którymi mam się zajmować. Nudy nie ma,zawsze coś nowego,nigdy nie wiem,co jutro przyniesie. Spontaniczne są często te moje seniorki,tak jak ja ?. Wiem na pewno,że wiele opiekunek robi coś,co do nas nie należy,czego ja z kolei, nigdy bym nie zrobiła. Tyle,że mało która otwarcie się do tego przyzna. Nie robię niczego,co miałoby przynosić mi ujmę,czy czego miałabym się wstydzić,dlatego piszę o tym otwarcie.
14 września 2023 07:13 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w czwartek 
Dziś 14. wrzesień 2023 roku.

Odliczamy...

Kika67   2     
Dusia1978   11    
Luke   15  
Maluda   16  
marta74   26  
Gusia29   46  

Ochłodziło się, popadało, normalna pogoda. Jesień nadciąga. 
Miłego dnia Opiekunkowo 
14 września 2023 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witam w czwartek :chaplin::pije kawe2:
Dziś 14. wrzesień 2023 roku.

Odliczamy...

Kika67   2  :kwiatek dla ciebie1:   
Dusia1978   11  :kwiatek dla ciebie2:  
Luke   15  :radosc1:
Maluda   16  :kwiatek dla ciebie1:
marta74   26  :kwiatek dla ciebie2:
Gusia29   46  :kwiatek dla ciebie1:

Ochłodziło się, popadało, normalna pogoda. Jesień nadciąga. 
Miłego dnia Opiekunkowo :buziaczki:

O,jakie ładne kwiatki.Bo muszę nadmienić,że Erika schowała gdzieś żelazko i diabeł ogonem je przykrył ?
14 września 2023 19:33 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

To prawda,z moich znajomych żadna nie chciałaby się ze mną zamienić :lol1:
Ale ja lubię takie nieoczywiste zadania, podopiecznych,którzy nie wpisują się w ramy utartego wizerunku babci czy dziadka,którymi mam się zajmować. Nudy nie ma,zawsze coś nowego,nigdy nie wiem,co jutro przyniesie. Spontaniczne są często te moje seniorki,tak jak ja ?. Wiem na pewno,że wiele opiekunek robi coś,co do nas nie należy,czego ja z kolei, nigdy bym nie zrobiła. Tyle,że mało która otwarcie się do tego przyzna. Nie robię niczego,co miałoby przynosić mi ujmę,czy czego miałabym się wstydzić,dlatego piszę o tym otwarcie.

Natomiast z moich znajomych wszyscy by chcieli się że mną zamienić ??
Zastanawiające ?
14 września 2023 21:01 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

Natomiast z moich znajomych wszyscy by chcieli się że mną zamienić ??
Zastanawiające ?

Nie ma co się zastanawiać,ja po prostu lubię "dziwne sztele". Niektóre moje znajome lubią spokój. Jak nic się nie dzieje,podopieczna najlepiej leżąca,ugotować,podać jedzenie albo nakarmić,umyć,przebrać  i tyle. Jak z niemowlakiem.Najlepiej jak rodzina daleko,żadnych odwiedzin,żadnych gadek,gier  czy wspólnych  wyjść . Święty spokój. A ja lubię jak coś dzieje,dom pdp tętni życiem i im samym żyć się chce. Tak ,jak i mnie 
15 września 2023 07:19 / 5 osobom podoba się ten post
Witam już w piątek 15 września 2023 roku
Ochłodziło się. Upały chyba za nami, niemniej trochę słońca jeszcze będzie. 

Odliczamy... 

Kika67   1 i już jutro na urlop  
Szczęśliwej podróży i zajefajnego urlopu

Dusia1978   10  
Luke   14  
Maluda   15  
marta74   25  
Gusia29   45  

Miłego piątku 
15 września 2023 07:21 / 4 osobom podoba się ten post
Kika szerokiej drogi do domu i super urlopu..
15 września 2023 07:26 / 5 osobom podoba się ten post
Kilka 67, szczęśliwej podróży i wspaniałego urlopu 
15 września 2023 10:03 / 4 osobom podoba się ten post
Luke, Dusia 1978, Marta74 ??
Trzymajcie kciuki, bo ja tym razem dwie walizy ma i jeszcze plecak, jak szczęśliwie się z tym dowlokę do domu, to będzie rekord świata 
15 września 2023 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Luke, Dusia 1978, Marta74 ??
Trzymajcie kciuki, bo ja tym razem dwie walizy ma i jeszcze plecak, jak szczęśliwie się z tym dowlokę do domu, to będzie rekord świata :smiech:

A czym jedziesz? Jak busem to się dowleczesz 
15 września 2023 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie ma co się zastanawiać,ja po prostu lubię "dziwne sztele":-). Niektóre moje znajome lubią spokój. Jak nic się nie dzieje,podopieczna najlepiej leżąca,ugotować,podać jedzenie albo nakarmić,umyć,przebrać  i tyle. Jak z niemowlakiem.Najlepiej jak rodzina daleko,żadnych odwiedzin,żadnych gadek,gier  czy wspólnych  wyjść . Święty spokój. A ja lubię jak coś dzieje,dom pdp tętni życiem i im samym żyć się chce. Tak ,jak i mnie :lol1:

Moja stela do nudnych nie należy. 
Nigdy nie jeżdziłam i nie mam zamiaru jeździć do pdp w stanie jaki opisałaś. Chętnie uczestniczę w życiu rodzinnym pdp, a jak pdp ma swój świat, to mam koleżanki z którymi chętnie wychodzę i zwiedzam świat
15 września 2023 10:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A czym jedziesz? Jak busem to się dowleczesz :-)

Pociągiem ??
15 września 2023 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Moja stela do nudnych nie należy. 
Nigdy nie jeżdziłam i nie mam zamiaru jeździć do pdp w stanie jaki opisałaś. Chętnie uczestniczę w życiu rodzinnym pdp, a jak pdp ma swój świat, to mam koleżanki z którymi chętnie wychodzę i zwiedzam świat :-)

I o to chodzi,żeby zadowolonym być ze swojego miejsca pracy ?
15 września 2023 10:15 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Pociągiem ??

No to trochę ciężko będzie ,ale dasz radę. Kto jak nie Ty,tym bardziej że walizki na pewno jeżdżące 
Przyjemnej drogi do domu ??