Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

15 lutego 2023 11:43 / 4 osobom podoba się ten post
Bitki wołowe w sosie i kluski z dziurką.Ich weiß nicht, Sauerkraut oder Rüben.
15 lutego 2023 12:29 / 5 osobom podoba się ten post
Klopsiki w sosie koperkowym,buraczki  na ciepło, ziemniaczki tłuczone Już  zjedzone 
15 lutego 2023 12:41 / 6 osobom podoba się ten post
Tak się czuję podziwbiona, rosołu się chętnie napije. Makaron kupny . 
15 lutego 2023 13:46 / 6 osobom podoba się ten post
Mrożone małe fileciki z kurczaka.  Obsmażyłem i udusiłem lekko w sosie pieczeniowym, bo białego nie mam. Ziemniaki, surówka z tej sałaty, co ostatnio. Smaczne. Peter trochę zjadł o 13, więc ok. A ona teraz dusi szpinak w liściach, może też coś zje. 
15 lutego 2023 17:30 / 5 osobom podoba się ten post
Gisela zrobiła zupę z soczewicy z mlekiem kokosowym i małymi, wege klopsikami 
16 lutego 2023 11:51 / 6 osobom podoba się ten post
Ziemniaki utłukę z masłem i gałką muszkatołową, posypię szczypiorkiem, do tego vegetarische Rostbrat-würstchen , sałata mieszana z sosem jogurtowym własnej produkcji i jogurt na deser. Do popitki zmieszane safty -jabłko +burak +mineralka . 
Dzisiaj parę minut później zaserwuję bo Pedepcia jeszcze się gimnastykuje z terapeutką 
16 lutego 2023 12:06 / 5 osobom podoba się ten post
Dalej jestem przeziębiona , więc rosół 
Plus pączki ajwrem koniakiem 
16 lutego 2023 12:29 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dalej jestem przeziębiona , więc rosół :gotowanie:
Plus pączki ajwrem koniakiem :chaplin:

Rosół bardzo dobry na przeziębienie, bo już z antybiotykiem .
16 lutego 2023 12:32 / 4 osobom podoba się ten post
U nas dzisiaj rybka , ziemniaki tłuczone z surówką z kapusty kiszonej .
Kapustę ukisilam  sama ze sporą dawką marchewki .Już spróbowałam, nawet dobra 

16 lutego 2023 12:39 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ziemniaki utłukę z masłem i gałką muszkatołową, posypię szczypiorkiem, do tego vegetarische Rostbrat-würstchen , sałata mieszana z sosem jogurtowym własnej produkcji i jogurt na deser. Do popitki zmieszane safty -jabłko +burak +mineralka . 
Dzisiaj parę minut później zaserwuję bo Pedepcia jeszcze się gimnastykuje z terapeutką 

Polubiłam za to " utłuke " he he he  kocham pana , Panie Sułek.
16 lutego 2023 12:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś wolne od gotowania. Powiedziała, że mogę spróbować jej obiadu. Dziś Grünkohl (wczoraj myślałem, że to szpinak gotuje). Po co cały gar. Słone to, jak... Do tego w kawałkach. Kiełbasa też  słona. Ziemniaki w mundurkach i ok. Peter zjadł troszkę, ona nic nie ruszyła.
Chciałem naleśniki dziś zrobić, ale jutro zrobię. 
16 lutego 2023 12:57 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziś wolne od gotowania. Powiedziała, że mogę spróbować jej obiadu. Dziś Grünkohl (wczoraj myślałem, że to szpinak gotuje). Po co cały gar. Słone to, jak... Do tego w kawałkach. Kiełbasa też  słona. Ziemniaki w mundurkach i ok. Peter zjadł troszkę, ona nic nie ruszyła.
Chciałem naleśniki dziś zrobić, ale jutro zrobię. 

Powiedz że słone, może soli  kilka razy, bo zapomina 
Ty już  bez gotowania nie dajesz rady  . Ja to bym się cieszyła z takiej sytuacji . Piszesz, że dużo mrożonek to coś sobie zrób . 
16 lutego 2023 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Powiedz że słone, może soli  kilka razy, bo zapomina 
Ty już  bez gotowania nie dajesz rady  . Ja to bym się cieszyła z takiej sytuacji . Piszesz, że dużo mrożonek to coś sobie zrób . :gotuje:

Zużywam po trochu 
16 lutego 2023 13:00 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dziś na leniucha tylko makaron ugotowałam i z gulaszem sobie zjadłam
16 lutego 2023 13:00 / 3 osobom podoba się ten post
Z tymi dużymi garnkami to fakt .Sama tak gotowałam .Jak dzieciaki poszły na swoje to nie popuscilam dalej gotowałam w dużych garnkach a potem płakać mi się chciało . Nie było rady ..... aż kupiłam małe garnki i tam już się nie mieściło to, do czego byłam przyzwyczajona .