U nas dziś filet z dorsza panierowany, ziemniaczki i surówka z pekińskiej
na deser zrobilam zarabiste ciasteczka polecam
http://megs-88.blogspot.com/2024/01/chrupiace-ciasteczka-z-patkow-migdaowych.html
U nas dziś filet z dorsza panierowany, ziemniaczki i surówka z pekińskiej
na deser zrobilam zarabiste ciasteczka polecam
http://megs-88.blogspot.com/2024/01/chrupiace-ciasteczka-z-patkow-migdaowych.html
Cześć mzap88
Pyszne! I ekspresowe. A ja mam do ciebie prośbę. Jadłam kiedyś słodkie ciasteczka tureckie z wielu nasion. Były w nich między innymi: dynia, jakieś płatki, rodzynki, daktyle, sezam., złoty len i coś czarnego (sezam?), i sama nie wiem co jeszcze. Ale nie ich skład jest najważniejszy, a to co sklejało składniki. To było porównywalnie coś takiego jak w sezamkach. Określę to jako słodkie spoiwo sezamowe. Obłędne w smaku i chrupiące po upieczeniu.
Wiesz może z czego mogło być zrobione to lepiszcze łączące?
Bedę wdzięczna za podpowiedź.
obstawiam jakiś syrop z cukru i wody
Tak poczytałam i napisze, że staram się trzymac menu ojczyste .Tu się urodziłam, wychowałam na barszczach, ciastach drożdżowych,sezonowych owocach i żyje w zdrowiu i sprawności fizycznej mimo, że już podstarzała jestem .
Dzisiaj berszcz czerwony z krokietem .
Zrobię sporo to drugiego dania nie będzie .
Tak poczytałam i napisze, że staram się trzymac menu ojczyste .Tu się urodziłam, wychowałam na barszczach, ciastach drożdżowych,sezonowych owocach i żyje w zdrowiu i sprawności fizycznej mimo, że już podstarzała jestem .
Dzisiaj berszcz czerwony z krokietem .
Zrobię sporo to drugiego dania nie będzie .