Powitajki przy kawie 72

02 grudnia 2022 19:09 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

I to jest ważne. Jego świadomy wybór . Niektórzy seniorzy bezpieczniej czują się w domu opieki. Inni nie wyobrażają sobie być oddanym.
Nie wiem jak w Polsce ale tutaj opieka domowa obejmuje nawet  chorych pod respiratorem. 
Koleżanka jeździ z mężem do naprawdę trudnych przypadków
 Ale w dwójkę właśnie

Też  mu cieżko...na pytanie ,czy czegoś  nie potrzebuje odparł : tak, pistoletu
02 grudnia 2022 19:15 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Też  mu cieżko...na pytanie ,czy czegoś  nie potrzebuje odparł : tak, pistoletu:-(

Moja Mama  powiedziałai kiedyś , wiesz ja chciałbym już  iść do swoich. 
Była zmęczona
 Leżała pięć lat. 
Margaretka mówi czasem , że jedyne wyjście nie być starym młodo  umrzeć. 
Dodaje jednak , każdy chce żyć. 
Albo i nie . To już ja .
02 grudnia 2022 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Niektórzy poprostu nie nadaja się do opieki w domu. 

Dusia, to żart 
02 grudnia 2022 19:25 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dusia, to żart :bomba:

Ja znam się na żartach jestem tutaj już zmęczona i żartów mi się nie chce. W poniedziałek będzie info co dalej z nimi. Mnie to tak naprawdę to nie obchodzi mogą iść do hajmu i jutro nawet. 
02 grudnia 2022 19:32 / 4 osobom podoba się ten post
Są podopieczni którzy mają zapis, że zostaja w domu a są też i tacy, którzy mają zapis , że w razie " W"  nie chcą pomocy , odchodzą. Tylko my opiekunki nie znamy tych decyzji.Mysle , że powinnyśmy wiedzieć.
02 grudnia 2022 19:43 / 3 osobom podoba się ten post
Większość Niemców podpisuje Patientenverfügung, jak mają to jest do wglądu dla lekarzy. 
Margaretka nie ma PV , ale chcę być w domu. Kwestia organizacji. I dotrzymania danego słowa. Przez syna 

02 grudnia 2022 19:45 / 4 osobom podoba się ten post
Każdy chce żyć .  W czasie gdy cierpi potrzebuje pistoletu jak poczuje się lepiej ma nadzieję . Dlatego poddają się bolesnym terapiom, bo nawet parę miesięcy życia to luksus . 
02 grudnia 2022 19:51 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Większość Niemców podpisuje Patientenverfügung, jak mają to jest do wglądu dla lekarzy. 
Margaretka nie ma PV , ale chcę być w domu. Kwestia organizacji. I dotrzymania danego słowa. Przez syna 

Kiedyś wezwałam lekarza, przyjechał pogrzebał w papierach , pogadał i pojechał .Powiedział mi , że do szpitala nie weźmie podopiecznego ,.bo to wbrew jego woli . Twoja Margaretka ma prawego syna .Słowo to słowo .Też tak robię, dlatego nie zmieniałam często szteli  bo dałam słowo, że będę z pdp do końca .
02 grudnia 2022 21:10 / 5 osobom podoba się ten post
Witam jestem tu nowa i chyba dostanę na głowę to mój 4 dzień a gdzie 2 miesiące 
02 grudnia 2022 21:23 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Są podopieczni którzy mają zapis, że zostaja w domu a są też i tacy, którzy mają zapis , że w razie " W"  nie chcą pomocy , odchodzą. Tylko my opiekunki nie znamy tych decyzji.Mysle , że powinnyśmy wiedzieć.

W tym roku dwukrotnie rodzinka mi powiedziała, żeby w razie czegoś nie wzywać lekarza, a choćby i przyjechał, to nie zgodzić się na szpital. To rodziny tych dwóch moich podopiecznych, którzy zmarli na szteli ?
02 grudnia 2022 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
Manieczka

Witaj i się rozgość 
02 grudnia 2022 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
Manieczka

Witaj,będzie dobrze!!!
02 grudnia 2022 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
Manieczka

Witaj 
Spokojnie, wytrzymasz
My Ci pomożemy przetrwać
Ja już dwa miesiące mam za sobą, a jeszcze 33 dni mi zostało i jakoś żyję 
Gdzie Ty jesteś, może ktoś z nas jest blisko Ciebie? 
02 grudnia 2022 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

W tym roku dwukrotnie rodzinka mi powiedziała, żeby w razie czegoś nie wzywać lekarza, a choćby i przyjechał, to nie zgodzić się na szpital. To rodziny tych dwóch moich podopiecznych, którzy zmarli na szteli ?

Przeważnie tak jest, że nawet wezwanie pogotowia trzeba konsultować z rodziną
Porąbany kraj. 
02 grudnia 2022 21:37 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Powinniśmy. 
U nas też można zrobić zapis, ale chyba tylko jeżeli chodzi o pobranie organów i reanimację ?