Powitajki przy kawie 72

02 grudnia 2022 12:41 / 5 osobom podoba się ten post
Sorry, kliknęło mi się dwa razy to samo ?
02 grudnia 2022 12:48 / 7 osobom podoba się ten post
Dodam jeszcze, że nie chce mi się z tej kawiarenki wychodzić. Klimatycznie i cichutko leci muzyka...Chopina!
Przyjemnie posłuchać 
02 grudnia 2022 12:52 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

U  mnie również  w planach  A.Heim. Wczorajsze decyzje , nie będzie  wymiany opiekunek.

U mnie o tyle ciekawa sytuacja, że pod koniec grudnia będę chciał zasugerować prawnemu jakiś Heim dla psychicznych. Ale wszystko w rękach Jana. Po wkurzającym poranku, teraz wyciszenie. Dziś agencja dzwoniła i pytała się, jak sytuacja. Pokładamy nadzieję, ja i rodzina, że dzienny pobyt w TP przyniesie częściową poprawę w zachowaniu pdp.
Za godzinę brat zabiera Jana obejrzeć drugi ośrodek. Wczoraj córka zrobiła test ojcu, bo taki wymóg w tym ośrodku mają. Oczywiście, na szczęście, wynik negatywny.
Rozmawiałem ze zmiennikiem, powiedziałem szczerze, co i jak. No, oprócz tych wyzwisk Janowych. Bo dziś są, za chwilę może ich nie być. Chcę tu dociągnąć do końca zlecenia. 
02 grudnia 2022 15:05 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

U mnie o tyle ciekawa sytuacja, że pod koniec grudnia będę chciał zasugerować prawnemu jakiś Heim dla psychicznych. Ale wszystko w rękach Jana. Po wkurzającym poranku, teraz wyciszenie. Dziś agencja dzwoniła i pytała się, jak sytuacja. Pokładamy nadzieję, ja i rodzina, że dzienny pobyt w TP przyniesie częściową poprawę w zachowaniu pdp.
Za godzinę brat zabiera Jana obejrzeć drugi ośrodek. Wczoraj córka zrobiła test ojcu, bo taki wymóg w tym ośrodku mają. Oczywiście, na szczęście, wynik negatywny.
Rozmawiałem ze zmiennikiem, powiedziałem szczerze, co i jak. No, oprócz tych wyzwisk Janowych. Bo dziś są, za chwilę może ich nie być. Chcę tu dociągnąć do końca zlecenia. 

Trzymaj  się, dasz radę 
02 grudnia 2022 16:16 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Obawiam się że będzie gorzej u Jana tak jak u mejej tutaj babki. Dziś w nocy musiała spacerować bo wszystko jedzenie wyciągnęła z lodówki i lodówka otworzona była rano jak weszłam do kuchni. Naprawdę czekam na info od córki co zamierza z nimi robić. Ja jeszcze 12 dni jak dam radę i nawet dnia dłużej . Jej rodzice, jej dom i kasa na koncie i niech decyduje . 
02 grudnia 2022 16:18 / 6 osobom podoba się ten post
Nie wysyłacie podopiecznych do heimu : roboty nie będzie 
02 grudnia 2022 16:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Obawiam się że będzie gorzej u Jana tak jak u mejej tutaj babki. Dziś w nocy musiała spacerować bo wszystko jedzenie wyciągnęła z lodówki i lodówka otworzona była rano jak weszłam do kuchni. Naprawdę czekam na info od córki co zamierza z nimi robić. Ja jeszcze 12 dni jak dam radę i nawet dnia dłużej . Jej rodzice, jej dom i kasa na koncie i niech decyduje . 

Ja mam spokojnie ,decyzja  z A.Heimem nic u mnie nie  zmienia. 06.01.kierunek Berno. 
02 grudnia 2022 16:36 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie wysyłacie podopiecznych do heimu : roboty nie będzie :lol3:

Niektórzy poprostu nie nadaja się do opieki w domu. 
02 grudnia 2022 16:38 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

:aniolki:Ja mam spokojnie ,decyzja  z A.Heimem nic u mnie nie  zmienia. 06.01.kierunek Berno. 

Ale święta w domu czy tutaj zostajesz bo babka po świętach idzie do hajmu. ? 
02 grudnia 2022 16:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Niektórzy poprostu nie nadaja się do opieki w domu. 

Tak,dokładnie.Szkoda że  nie wszystkie rodziny  reagują.../ kasa/.
02 grudnia 2022 16:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ale święta w domu czy tutaj zostajesz bo babka po świętach idzie do hajmu. ? 

Dusiu, ja jestem  u  babci  ale z dziadkiem  w pakiecie. Dziadek bardzo  chory ale glowa ok. o to On podjął decyzje o Heimie. Ja wyjeżdżam  planowo 17.12...a Oni idą  tego samego dnia  do Heimu./ dwie ulice dalej/A nowy kontrakt  to już  prawie miesiac temu nagrywałam.
02 grudnia 2022 17:26 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak,dokładnie.Szkoda że  nie wszystkie rodziny  reagują.../ kasa/.

No niekoniecznie kasa . Margatetkaa prywatne ubezpieczenie , które pokrywa całość opieki. Korzystniej byłoby dla syna dom opieki
 Odpadły by koszty mieszkania , jedzenie , koszty ludzkie . Jej akcje ..
Ojca umieścił w domu już chyba dwa lata temu. 
Matce dał słowo , że  będzie mogła a być w domu.   
Ona jest trudna , bardzo trudna.  Ja akurat lubię wyzwania . Jeszcze.  Polubiłam tego mojego Aniołka. Warunki tez mam m dobre. 
02 grudnia 2022 17:41 / 3 osobom podoba się ten post
A czasami to jest świadomy wybór 
 Heim czy dom 

02 grudnia 2022 18:03 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

No niekoniecznie kasa . Margatetkaa prywatne ubezpieczenie , które pokrywa całość opieki. Korzystniej byłoby dla syna dom opieki
 Odpadły by koszty mieszkania , jedzenie , koszty ludzkie . Jej akcje ..
Ojca umieścił w domu już chyba dwa lata temu. 
Matce dał słowo , że  będzie mogła a być w domu.   
Ona jest trudna , bardzo trudna.  Ja akurat lubię wyzwania . Jeszcze.  Polubiłam tego mojego Aniołka. Warunki tez mam m dobre. 

Tak,są  różne  sytuacje...Tu,mądry  podopieczny,zdaje sobie  sprawę ze swojego stanu..Ciągle  był w szpitalu,diagnoza  okropna...Kasa tu  nie gra roli,majętni ludzie.
02 grudnia 2022 18:42 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Tak,są  różne  sytuacje...Tu,mądry  podopieczny,zdaje sobie  sprawę ze swojego stanu..Ciągle  był w szpitalu,diagnoza  okropna...Kasa tu  nie gra roli,majętni ludzie.

I to jest ważne. Jego świadomy wybór . Niektórzy seniorzy bezpieczniej czują się w domu opieki. Inni nie wyobrażają sobie być oddanym.
Nie wiem jak w Polsce ale tutaj opieka domowa obejmuje nawet  chorych pod respiratorem. 
Koleżanka jeździ z mężem do naprawdę trudnych przypadków
 Ale w dwójkę właśnie