Temat zalozony prawie dwa lata temu ,czy coś się zmienilo ????? .Tak na marginesie ,pierwszy raz "widze "ten temat :):)
Temat zalozony prawie dwa lata temu ,czy coś się zmienilo ????? .Tak na marginesie ,pierwszy raz "widze "ten temat :):)
tak jest w Pr24, a wyższe płace dla początkujących są dlatego, żeby przyciągnąć nowych pracowników. Firma uważa, słusznie zresztą, iż większość starych pracownic będzie za leniwa lub zbyt przestraszona, by szukać pracy gdzie indziej, dlatego można im płacić mniej, bo i tak nie ruszą tyłka i nie pójdą do konkurencji. Sama jestem taką osobą i wiem, że nie jedyną. To po pierwsze. Po drugie, niektórzy lepiej zdają egzamin z języka, mimo że go słabo znają, bo mają farta albo wiedzą wcześniej z czego będą pytać i są obstukani. Moja znajoma podzwoniła po kilku firmach, zorientowała się w egzaminacyjnych wymaganiach i zdała język bardzo dobrze, choć zna go marnie. Po trzecie wreszcie, im więcej wpisze się gotowości do różnych trudnych przypadków oraz doświadczenia z nimi, tym większa stawka. Są np.panie nie chcące pracować z mężczyznami-emerytami, a to obniża pensję. To są moje obserwacje, może inni mają coś ciekawego do powiedzenia.