Powitajki przy kawie 69

01 kwietnia 2022 10:14 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Kwiecień przywitał nas zimową pogodą 
U mnie w nocy spadło trochę śniegu i teraz jeszcze prószy, ale to takie chwilowe ochłodzenie, bo śnieg mokry i szybko topnieje. Skorzystam  z okazji, że jest zimno i zamrażarkę sobie wyporządkuję. Lubię mieć jakiś zapas mięsa, oczywiście nie za dużo i nie przetrzymuje zbyt długo. Borówki amerykańskiej jeszcze trochę zamrożonej mi zostało z ubiegłego roku to może jakiegoś kompotu ugotuje.
Już prawie dwa tygodnie urlopu mi zleciały, zostało jeszcze pięć tygodni. Na dzień dzisiejszy mam w planie wrócić tam gdzie byłam ostatnio.
Spokojnego dnia Wszystkim życzę i uważajcie na siebie, bo o przeziębienie teraz nietrudno. Trzymajcie się cieplutko 
01 kwietnia 2022 11:12 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry :-)
Kwiecień przywitał nas zimową pogodą :piekna_zima2:
U mnie w nocy spadło trochę śniegu i teraz jeszcze prószy, ale to takie chwilowe ochłodzenie, bo śnieg mokry i szybko topnieje. Skorzystam  z okazji, że jest zimno i zamrażarkę sobie wyporządkuję. Lubię mieć jakiś zapas mięsa, oczywiście nie za dużo i nie przetrzymuje zbyt długo. Borówki amerykańskiej jeszcze trochę zamrożonej mi zostało z ubiegłego roku to może jakiegoś kompotu ugotuje.
Już prawie dwa tygodnie urlopu mi zleciały, zostało jeszcze pięć tygodni. Na dzień dzisiejszy mam w planie wrócić tam gdzie byłam ostatnio.
Spokojnego dnia Wszystkim życzę i uważajcie na siebie, bo o przeziębienie teraz nietrudno. Trzymajcie się cieplutko :buziaki2:

Ciasto z borówkami zrób ?,chętnie wpadnę po kawałek. 
Takie jak malinowa chmurka, z borówkami doskonałe. Albo tartę z kremem z mascarpone ?
01 kwietnia 2022 11:26 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Tak sądzisz? Gdy otwierałem, informacja już od kilku dni się pojawiała, że ta wersja od 31 marca będzie już przestarzała i należy pobrać ze sklepu nową wersję :-)

U mnie działa normalnie, może mam już nowszą wersję?
01 kwietnia 2022 11:30 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

U mnie też działa a niczego nie zmieniałam ani nie uaktulniałam 
01 kwietnia 2022 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

U mnie nawet śmiga 
01 kwietnia 2022 21:30 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Na szczęście dziadek już zjadł, płatki na mleku z owocami. Jak zawsze. Jeszcze tylko muszę kwiatki podlać, zupę ugotować i o 12 obiad. Potem, jak nie będzie padać, spacer. Miałem przeczucie i zabrałem kurtkę zimową, a teraz jak znalazł. W sam raz na te chłody. 

A ja mam grube skarpety 
02 kwietnia 2022 06:21 / 5 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio - moja ostatnia na tym zleceniu
Dziś dzień duszowania, potem sprzątanie, a popołudnie wolne
Miłej soboty i mało roboty
02 kwietnia 2022 07:26 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę 
Pogodny poranek, słoneczko już świeci. Oby cały dzień był taki. 
Toaleta dziadka w łóżku, do babci przychodzi raz w tygodniu Pflege, by ją wykąpać. Mnie na szczęście nie muszą kąpać, a może... i szkoda
Życzę wszystkim miłego dnia 
02 kwietnia 2022 07:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś dobry sobotnie 
Nie pada, nie sypie, słońca też nie ma. Babcia już się duszuje, a ja Jej pilnuję ?
Jak zawsze przysiadam na wannie z kubkiem kawy. Po śniadaniu sprzątanie, gotowanie i,jak nie będzie padać, to na pauzie  przejdę się gdzieś przewietrzyć. 
Cóż, dopiero miesiąc a już tęsknię za weekendowymi wyjściami,spotkaniami z rodziną i przyjaciółmi . Dlatego zazdroszczę Damessie tego wyjazdowego wolnego. 
Miłej soboty 
02 kwietnia 2022 08:19 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie też duszowanie Opy ,nikt nie przychodzi, ja sama.Dalej biało u mnie i zimno.Niecałe 3 tyg mi zostały do zjazdu 
Miłej soboty życzę ?
Dzien  dobry 
02 kwietnia 2022 08:21 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry w sobotę :chaplin:
Pogodny poranek, słoneczko już świeci. Oby cały dzień był taki. 
Toaleta dziadka w łóżku, do babci przychodzi raz w tygodniu Pflege, by ją wykąpać. Mnie na szczęście nie muszą kąpać, a może... i szkoda :gwizdanie::smiech3:
Życzę wszystkim miłego dnia :buziaczki:
:kawa1::kawa1::kawa1::kawa1::kawa1:

Jakiś przedział wiekowy tych Pflege dla Ciebie ?I pewnie nie facet
02 kwietnia 2022 08:27 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jakiś przedział wiekowy tych Pflege dla Ciebie ?:smiech2:I pewnie nie facet:smiech2:

Hmm... pytasz o przedział ?
Od 40 do 65, i nie faceci, tylko Pflegerinki... też z przedziałkiem 
02 kwietnia 2022 08:28 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam sobotnio:chaplin: - moja ostatnia na tym zleceniu:tanczy:
Dziś dzień duszowania:kapiel:, potem sprzątanie:mycie podlogi:, a popołudnie wolne:brawo1:
Miłej soboty i mało roboty:wstajemy:

Posprzątałam i wyprałam wczoraj, dziś prasowanie ,dużo prasowania 
02 kwietnia 2022 08:30 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Hmm... pytasz o przedział ?
Od 40 do 65, i nie faceci, tylko Pflegerinki... też z przedziałkiem :smiech3:
:ucieka:

Przynajmniej szczerze ??bez widziwiania.
02 kwietnia 2022 08:38 / 5 osobom podoba się ten post
Witam  z pozycji leżącej Za oknem  bialutkoMiłego weekendu życzę nam wszystkim.