wiec polecam na dzisiejszy wieczor z mojej zlotej 10 :radosc1:
''Wrota do piekiel '' :ogladam tv:
wiec polecam na dzisiejszy wieczor z mojej zlotej 10 :radosc1:
''Wrota do piekiel '' :ogladam tv:
Napiszę tak :) Lubię dobre kino grozy jak np. ekranizacje pisarza Stephena Kinga. Teraz współcześnie jest w tej dziedzinie zbyt dużo tandety, która zamiast wywoływac dreszczyk- śmieszy, nudzi itp. To co wrzucił Fiore-jak na filmwebie piszą-zjadliwe. Może w najbliżych dniach obejrzę.
Na dziś Pedro Aldomovar "Skóra w której żyję" - thriller psychologiczny. Żadne holywoodzkie kino, ale ci co znają tego reżysera wiedzą czego się spodziewać. Kino jak to u Aldomovara świetne-albo dobra książka- Olivier Sacks "Antropolog na Marsie" . Do tej chetnie wracam.
Kino grozy,hmm...nie jest to raczej mój ulubiony gatunek. Thrillery wolę czytać niż oglądać. Ale filmy Pedro Almodovara, o tak!
Pamiętasz stary jego film "Wszystko o mojej matce "?
Muszę poszukać, może gdzieś można obejrzeć, przypomniałabym sobie chetnie
Ekranizacji powiesci S.Kinga nie można porównać z niczym innym. Oglądałaś może "Lśnienie" z Jackiem Nicholsonem? "Carrie"
A Aldomovar to powiedziałabym zupełnie inny gatunek nie wpasowujący się w żadne szablony.
"Wszystko o mojej matce" oglądałam i jeszcze raz obejrzę. Zajrzyj na Netflix, moze tam jest
"Lśnienie "oglądałam, a na Netflixa zaraz zajrzę ?
Na cda jest https://www.cda.pl/video/987395440
Nie mam cda
Kino grozy,hmm...nie jest to raczej mój ulubiony gatunek. Thrillery wolę czytać niż oglądać. Ale filmy Pedro Almodovara, o tak!
Pamiętasz stary jego film "Wszystko o mojej matce "?
Muszę poszukać, może gdzieś można obejrzeć, przypomniałabym sobie chetnie
Już nie mów mi o filmach to jakiś nałóg??