Dzisiaj pomidoróweczka. Wiadomo jaka????°
Dzisiaj pomidoróweczka. Wiadomo jaka????°
Pewnie że wiadomo, jak poniedziałek, to na resztkach rosołu z niedzieli :lol1:
Zupa, zupą ale Ty Laseczka jesteś, aż się krew burzyyy!!! Z urodą w parze rozum kroczy. I czyta się i ogląda arcysympatycznie. Brak słów?
Oj,Panie JanieOp, chyba topiki się panu pomyliły?:oczko:
A w temacie gotowania, to z laski zupy nie zrobisz, prędzej z gwoździa , ale uważaj, bo jak ta krew się tak burzy, to może wykipieć i przez pomyłkę z krwi własnej czerniny swoim podopiecznym nagotujesz :lol1:
Gorac nie doskwiera, zimno jeszcze nie jest, koper mam, kminek, pomidory, cebulę, szczypior też, czosnek, bazylię, młode, sypkie kartofelki, garść boczusiu, trochę kostek zgotowanej wołowiny, młodą, dorodna lipcówkę, duży gar i kwartę tęgiego wywaru.
No byłoby coś z tego ale czegoś mi brakuje.
Ot frymuśny Polak się zrobił na uchodźstwie?????
Fanaberie się czepiają.
A szatkować, obierać i pichcić, trzymając się dobrym tajmingiem, wyzbaczonych ram ????⏳??
To jazda!!!
https://youtu.be/kpwya7R0gkM
?
Latem zapachniało i wyobraziłam sobie ten wielki gar,na jeszcze większym, drewnianym stole, gdzieś na wsi, w ogrodzie, pod rozłożystą lipą czy gruszą.
A tak przy okazji, JanOp to opiekun, czy jako kucharz, piekarz i cukiernik się zatrudniłeś?:oczko:
Długo mnie tutaj nie było, ale nie kojarzę żebyś opowiadał o pracy, podopiecznych czy takie tam,o czym wszyscy tutaj piszemy. Co zajrzę, to Ty w garach mieszasz albo piekarnika pilnujesz :lol1:
Może w innym miejscu pokaż się czasami?:oczko2:
Latem zapachniało i wyobraziłam sobie ten wielki gar,na jeszcze większym, drewnianym stole, gdzieś na wsi, w ogrodzie, pod rozłożystą lipą czy gruszą.
A tak przy okazji, JanOp to opiekun, czy jako kucharz, piekarz i cukiernik się zatrudniłeś?:oczko:
Długo mnie tutaj nie było, ale nie kojarzę żebyś opowiadał o pracy, podopiecznych czy takie tam,o czym wszyscy tutaj piszemy. Co zajrzę, to Ty w garach mieszasz albo piekarnika pilnujesz :lol1:
Może w innym miejscu pokaż się czasami?:oczko2:
Witaj ? Trudno z Tobą się nie zgodzić, zwłaszcza, że w poprzednim wcieleniu i w innym miejscu, nasz Jan nigdy nie wypowiadał się w temacie "opiekunkowym".
Sorry, raz tylko... Gdy byłem w Elmshorn, rok po nim na tej samej szteli ? A rzecz dotyczyła algorytmu zakładania tzw. Urinkondomu.
Radku, wstawiajmy swoje "myśli" do odpowiednich topików. Wypieki do wypieków itd itp ?
No proszę, a są tacy, którzy myślą, że w internecie anonimowi pozostaną :oczko:
Niby tylko nick, niby nie wiadomo kto, a tu niespodzianka i zdemaskowanie :-)
Świat jest coraz mniejszy, a zasięg coraz większy :hihi:
No proszę, a są tacy, którzy myślą, że w internecie anonimowi pozostaną :oczko:
Niby tylko nick, niby nie wiadomo kto, a tu niespodzianka i zdemaskowanie :-)
Świat jest coraz mniejszy, a zasięg coraz większy :hihi: